Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

Természetes szúnyogriasztók
#szúnyog
2024.05.13.

Természetes szúnyogriasztók

A szúnyogok jelenléte zavaró lehet, amikor éppen élvezni próbálod a szabadban töltött időt, különösen, ha vendégeket fogadsz. Mit tehetsz, ha nem akarod mindenfélével fújkálni magad, vagy nem szeretnéd, hogy a frissen grillezett ételbe szálljon a rovarirtó?

Darázscsípés: kis fullánk, nagy baj
#rovarcsípés
2024.05.09.

Darázscsípés: kis fullánk, nagy baj

Sokan nem is gondolják, milyen veszélyes lehet egy méh- vagy egy darázscsípés. Ezek a kis teremtmények - főleg védekezés céljából - méreganyagot juttatnak a csípés pillanatában az ember szervezetébe. Ez a méreganyag enyhébb esetben bőrpírt, duzzanatot, fájdalmat okoz, súlyosabb formában viszont akár súlyos allergiás reakcióhoz is vezethet, amely életveszélyes állapotot eredményez.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek
#bőr
2024.05.08.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek

Itt a tavasz, a nap ragyog, és itt az ideje, hogy a te bőröd is csodálatosan egészséges, és fénylő legyen! A legtermészetesebb módja a bőrápolásnak természetesen a sok víz fogyasztása, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs ropogtatása, és persze a kiadós alvás. A másik jó módszer a szépségápolókkal való kényeztetés, természetesen legjobb bioösszetevőkből, akár házilag elkészítve.

Irritáló anyagok a háztartásban, amikkel jobb vigyázni
#háztartás
2024.05.08.

Irritáló anyagok a háztartásban, amikkel jobb vigyázni

Sok olyan termék, amellyel tisztán és baktériummentesen tartjuk a házunkat, igencsak káros lehet a bőrünk számára, és nem csak a szupererős tisztítószerek. Még egy enyhe tisztítószer is kiszáríthatja, irritálhatja a bőröd, ha érzékeny vagy rá, vagy ha túl gyakran használod.

Benőtt lábköröm
#lábköröm
2024.05.05.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában? Ez bizony a benőtt köröm. Hogyan kezelhető?

Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen?
#bőr
2024.05.01.

Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen?

A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, melyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagyobb mértékű hízás vagy fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl gyors ütemben gyarapítja izomzatát.

Bőrünk és az avokádóolaj
#avokádó
2024.04.20.

Bőrünk és az avokádóolaj

Ha az a célunk, hogy egészséges és ragyogó arcbőrünk legyen, miközben a pattanásokkal és száraz bőrrel küszködünk, akkor fontoljuk meg, hogy a szokásos bőrápoló termékek helyett inkább egy sokkal természetesebb megoldást válasszunk: az avokádót.

Mire figyelj arckrém választásnál?
#arckrém
2024.04.18.

Mire figyelj arckrém választásnál?

Ismerős lehet a helyzet. Valamilyen arckrémet szeretnél venni, ám a reklámok hada és a boltokon sorakozó kínálat tömegében tanácstalannak érzed magad? Íme, egy kis összefoglaló, mely segíthet megtalálni a számodra tökéletes típust!

Lipóma, fibróma, mitesszer vagy pattanás?
#lipoma
2024.04.09.

Lipóma, fibróma, mitesszer vagy pattanás?

A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikailag zavaró, míg mások a szervezet betegségére utalhatnak. Mi a különbség a lipóma, fibróma, mitesszer és pattanás között és hogyan kezelhetőek?

Teafaolaj és egészséges bőr
#teafaolaj
2024.04.05.

Teafaolaj és egészséges bőr

A teafaolaj egy Ausztráliában őshonos fa kivonata. Az ausztrál bennszülöttek évszázadokon át használták a teafaolajat külsőleg. Hagyományosan helyileg alkalmazzák antiszeptikus és gombaellenes hatása miatt. Mire jó még?

Furunkulus és karbunkulus - fájdalmas bőrelváltozások
#furunkulus
2024.04.02.

Furunkulus és karbunkulus - fájdalmas bőrelváltozások

A kamaszkor rengeteg kellemetlen testi változással jár együtt. Idétlenül megnő kezed, lábad, hangulatváltozásaid vannak, folyton izzadsz, és nem vigasztal az sem, hogy mindenkinek vannak pattanásai. Akár a legbizarrabbnak tűnő helyeken is. Kész rémálom elrejteni őket vagy megszabadulni tőlük. Ráadásul még szőrösödsz is. Különösen bosszantó, ha ez utóbbi kettő együttesen jelentkezik gennyes, duzzadt, fájdalmas szőrtüszőgyulladás formájában.

Bőrápolási tippek kamaszoknak
#bőrápolás
2024.03.01.

Bőrápolási tippek kamaszoknak

A kamaszkor az az időszak, amikor különösen oda kell figyelned a bőröd ápolására. Ebben az időben a bőröd sokat változik, a gyermek bőrből felnőtt bőr lesz. Ám fontos, hogy ne az anyukád bőrápolási termékeit használd, ugyanis az anyukád bőrtípusa valószínűleg eltér a tiédtől.

Mi is az aloe vera?
#aloe vera
2024.02.10.

Mi is az aloe vera?

Az aloe verát mindenki csodaszernek tartja, talán éppen a rengeteg reklám és hírverés miatt. Azonban sokan kételkednek ennek a növények a hatásában. Egyáltalán mi ez a növény? Valóban hasznos? Erre kaphattok most választ.