2010.03.31.
1 perces olvasási idő
Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető desszertet lisztérzékeny locsolóid is bátran fogyaszthatják! Lisztérzékenyeknek, keringési problémákkal küzdőknek, epe-és gyomorbetegeknek és hízni vágyóknak ajánljuk.
Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt
- 1 csomag gluténmentes zselatin
- 5 evőkanál kristálycukor
- 2 dl tejszín
- gyümölcs tetszőlegesen
Elkészítés:
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- Közben a joghurtot a cukorral egy lábasban feltesszük melegedni.
- Ha a cukor elolvadt (nem kell felforralni!), beletesszük a kevés vízben feloldott zselatint, és nagyon alaposan elkeverjük.
- Lassan, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot és ízlés szerinti apróra vágott idénygyümölcsöket vegyesen.
- Folpackkal kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána tálra borítjuk a formából.
-
Tálaláskor nyomjunk rá még tejszínhabot.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!