Könnyű, finom, és ripsz-ropsz megvan. Kell ettől több pozitív tulajdonság egy desszerthez, amit még cukorbetegek is fogyaszthatnak?
Hozzávalók:
- 1 VEPY Linia rizsmedál vagy Barbara édes tallér
- gluténmentes vaníliás cukor
- 1-1,5 nagy doboz tejföl
- gyümölcs
- porcukor
Hozzávalók a zseléhez:
- 1 kis csomag gluténmentes zselatinpor
- 2,5 dl higított szörp/befőttlé
Hogyan készítsük el?
Kikeverjük a krémet: a tejfölt porcukorral és cukorral ízesítjük. Ha édes a keksz, nem kell annyi cukor.
Egy kis kerek formát folpackkal kibélelünk, az aljára egy sor kekszet/tallért teszünk szorosan.
Erre egy kisujjnyi réteg tejfölös krém kerül, majd folytatjuk a rétegezést, amíg a forma megtelik. Legfölülre kekszréteg kerüljön.
A tetejét kirakjuk gyümölccsel, majd elkészítjük a zselatint, és hűlés után rátesszük. Egy éjszakát lefedve pihentetjük a hűtőben. Ezalatt a kemény kekszféle magába szívja a krémet, és masszív, gusztusosan tálalható tortává áll össze az egész.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!