2013.06.25.
1 perces olvasási idő
Egyik legelterjedtebb és legegészségesebb zöldségünket, a paradicsomot számtalan formában lehet elkészíteni. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy hogyan tudod könnyedén összeütni egy kellemes, fűszeres leves formájában. Fakanalat a kézbe!
Hozzávalók:
- 0,5 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom,
- 2 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál Vegeta,
- 1 teáskanál borsikafű,
- 1 teáskanál kömény (őrölt),
- 1 teáskanál őrölt bors,
- egy pici só,
- 4-5 db édesítő tabletta,
- 1 szál zellerzöld,
- 1 karika vöröshagyma,
- 4 dkg rizs,
- 0,5 liter víz.
Hogyan készítsük el?
Világos rántást készítünk, fölengedjük a paradicsomlével és a vízzel. Belerakjuk a fűszereket és csak forrásig főzzük. A rizst egy kis edényben külön előfőzzük és ha puha, a leveshez adjuk. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Több recept cukorbetegeknek