Táplálkozás, kávé

#Táplálkozás #kávé

22 db cikk a témában

Te is koffeinfüggő vagy?
#Koffein
2023.10.28.

Te is koffeinfüggő vagy?

A koffein olyan vegyület, ami természetesen termelődik bizonyos növények leveleiben és magjaiban. A koffeint gyógyszerként is számon tartják, mert serkenti a központi idegrendszert, miközben fokozott éberséget okoz, és hangulatjavító hatása is van.

Guarana versus koffein
#guanara
2023.09.09.

Guarana versus koffein

Van valami különbség a guarana és a koffein között? Vajon a guarana jobb, mint a koffein? A guarana növény magjából készült termékek azok számára készültek, akik nem szeretik a kávé keserű ízét, de szeretnének éberek maradni.

Migrént okozó ételek
#migrén
2023.08.31.

Migrént okozó ételek

Ha már tapasztaltad a migrénes (avagy krónikus) fejfájást, akkor tudod, hogy milyen kellemetlen tud lenni. Tudtad-e, hogy akár egyes ételek és italok is kiválthatják? Ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel, illetve iszol, csökkentheted vagy akár meg is előzheted a fájdalmakat!

Kávézás kamaszkorban
#kávé
2023.03.11.

Kávézás kamaszkorban

A kávét manapság előszeretettel fogyasztják a fiatalok is, sőt van, aki már kamaszkorában függővé válik. A koffein a világon leggyakrabban használt teljesítményfokozó szer.

Megdőlt egy tévhit a kávéfőzőkkel kapcsolatban
#kávé
2022.12.06.

Megdőlt egy tévhit a kávéfőzőkkel kapcsolatban

A Tudatos Vásárlók Egyesülete idén is utánajárt, hogy melyik kávéfőző hozza ki a legtöbbet a kávészemekből. A kávét mindenki máshogy szereti, azonban az összes variáció alapja egy jó eszpresszó. Rengeteg kávéfőző termék van manapság a boltokban, ezért nem egyszerű elsőre eldönteni, melyik lesz számunkra a legmegfelelőbb. És tényleg a drágább a jobb?

#kávé
2016.04.18.

Érdekességek a kávéról

A kávé 700-nál is több aromaanyagot tartalmaz, továbbá gazdag koffeinben. Manapság már rengeteg típusát lehet kapni a klasszikus szemestől, az instant változaton keresztül a kávépárnákig.

#alvás
2016.02.17.

A jó alváshoz a gyomron át vezet az út?

Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus az elalvást segítő táplálkozási szokásokról beszélt.

#koffein
2016.01.19.

Koffeinmérgezés: halálos pörgés

Talán hallottad annak a fiatalembernek a történetét, aki majdnem belehalt abba, hogy egy éjjel alatt elfogyasztott közel 3 liternyi energiaitalt, ami koffeinmérgezést okozott. Miért is kell odafigyelni az energiaitalok és a koffeintartalmú frissítők fogyasztására?

#tea
2015.10.08.

Tea vagy kávé: melyiket válaszd?

Felkelsz. Iszol egy lórúgásnyi kávét. Még mindig fáradt vagy. Lehet, hogy egy tea hatásosabb lett volna? Kutatások kimutatták, hogy mindkettőnek vannak előnyei, de cikkünkből megtudhatod, igazából melyik is a jobb számodra.

#élénkítő
2015.09.19.

Legális és káros gyorsítók

Néha mindannyiunknak szüksége van egy kis élénkítésre a hétköznapok álmosító szakaszaiban. Nem mindegy azonban, hogy mit és milyen formában fogyasztunk a szellemi frissességünk elérésének céljából.

#ital
2015.05.19.

Mit igyál és mit ne, ha diétázol?

Sokszor halljuk azt, hogy milyen ételeket érdemes enni fogyókúra alatt. De mi a helyzet az italokkal? Nem figyelünk rájuk eléggé, pedig sok plusz kalóriát és zsírt vihetünk be velük a szervezetünkbe.

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.