újrahasznosítás
#Zöldövezet

Kreatív ötletek húsvétra

2024.03.17.
1 perces olvasási idő

Mutatunk néhány egyszerű és kreatív ötletet, amit elkészíthetsz húsvét alkalmából. Hasznosítsd újra a tojáshéjat, használj gyurmát, csinálj nyuszit fonálból, fess tojást.

Lassan itt a húsvét és az ünnep alkalmából sokan készínetek dekorációkat, akár csak karácsonykor. Ha te is közéjük tartozol, íme, néhány ötlet. Ha nem vagy odáig a DIY dolgokért, jó program lehet, ha a tesóddal vagy a barátaiddal közösen készítitek el ezeket az ötleteket, hiszen egy vicces, beszélgetős délután is kialakulhat belőle. Íme, húsvéti dekortippjeink.

1. Hasznosítsd újra a tojáshéjat

Ha ügyesen töröd fel a tojást, akkor a héj nagyobb része egyben marad, amibe tehetsz egy kevés virágföldet. Szórj bele fűmagot vagy akár búzamagot. Néhány napon belül ilyen üde tavaszi dekorációt fogsz kapni, hát nem aranyos?

tojás

2. Levegőn száradó gyurma és akril festék

Némi kézügyesség szükséges hozzá: formázz a gyurmából lapos (vagy akár normál tojás alakú) darabokat, amiket akár át is szúrhatsz, hogy akasztható díszt kapj a végén. Ezeket hagyd megszáradni a levegőn, vagy tedd be a sütőbe egy rövid időre, ha olyan típusú gyurmával dolgozol, amit így is lehet szárítani. Ezt követően pedig jöhet a dekorálás.

gyurma

3. Pom pom nyuszik

A pom pom készítése nagyon egyszerű. Tekerj fel bal kezed két ujjára tetszőleges mennyiségű fonalat, majd a két ujjad között vezess át egy fonalat, amivel középen megkötöd a gombolyagot. Ezután hámozd le a megkötött fonalat az ujjadról és ollóval vágd le a széleit. Kicsit borzold össze és már kész is a pompom. Belőle pedig - némi filc és gyöngy kiegészítővel - ilyen húsvéti ajándékok születhetnek:

nyuszi

Plusz egy tipp: természetes tojásfestékek

Íme, egy segédlet, ha természetes módon szeretnéd befesteni a tojásokat:

  • Sárga - kurkuma
  • Világoskék - lila káposzta
  • Sötétkék - áfonya
  • Barna - fekete tea, lilahagyma
  • Zöld - csalán, spenót
  • Zöldessárga - kamilla
  • Barnáspiros - vöröshagyma héja
  • Fekete - diólevél

Kellemes készülődést! :)

(KamaszPanasz - pinterest.com)