Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

96 db cikk a témában

Tények a tésztáról
#tészta
2024.05.04.

Tények a tésztáról

A tészta a rost és az összetett szénhidrátok kiváló forrása. Most pedig jöjjön pár táplálkozási tény, amely segíthet, hogy továbbra is élvezd ezt a közkedvelt ételt.

Amit a manduláról tudni érdemes
#mandula
2024.04.18.

Amit a manduláról tudni érdemes

A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Sokak szerint napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes
#répa
2024.03.15.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes

A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.

Az elképesztő D-vitamin
#D-vitamin
2024.01.24.

Az elképesztő D-vitamin

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy szervezetünknek szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Ezek közül is kiemelkedő a D-vitamin, amely leginkább a csontok erősségéhez járul hozzá. Mire jó még?

Egyszerű téli saláták
#saláta
2024.01.20.

Egyszerű téli saláták

Valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágysz? A saláta remek választás. Számos módon variálhatod, és ahhoz igazíthatod, hogy mi van a hűtődben.

A legjobb ételek megfázás ellen
#megfázás
2023.12.16.

A legjobb ételek megfázás ellen

A tudomány igazolta a nagymamák bölcsességét: a tyúkhúsleves valóban kitűnő megfázás ellen. Hogy még hatásosabb legyen, adj hozzá egy kevés fokhagymát. Melyek azok az ételek, amelyek segítenek elkerülni a náthát?

Vegetáriánus táplálkozás egészségesen
#vegetáriánus
2023.12.11.

Vegetáriánus táplálkozás egészségesen

Köztudott, hogy egy vegetáriánus nem eszik húst: kimarad étrendjéből a marha, csirke, sertés, és hal, illetve dönthet úgy, hogy más állati eredetű ételeket sem fogyaszt, mint a tojás, tejtermékek, zselatin, vagy méz.

Ismerd meg a gyógyító tyúkhúsleves titkát!
#húsleves
2023.11.25.

Ismerd meg a gyógyító tyúkhúsleves titkát!

Fáradt vagy, tüsszögsz, fáj a fejed, bedugult az orrod, majd szétszakad a torkod, amikor nyelsz és köhögési inger gyötör? Akkor a megfázás, a nátha, a felső légúti vírusos megbetegedések egyike, vagy az influenza “kopogtat az ajtódon”. Gyorsan tenned kell valamit a tüneteid enyhítése és a betegség elhatalmasodásának megakadályozása érdekében. Vesd be te is a gyógyító hatásáról ismert tyúkhúslevest - csak a hasznodra lehet.

Testépítőknek – az izomtömeget növelő táplálkozás
#test
2023.11.12.

Testépítőknek – az izomtömeget növelő táplálkozás

Ha jársz már egy ideje edzeni, vagy végzel az otthonodban, esetleg kondiparkban saját testsúlyos edzéseket, de mégsem úgy formálódik a tested, ahogyan azt szeretnéd, akkor érdemes jobban odafigyelni arra, mit és hogyan eszel, hiszen a fejlődés javarésze a táplálkozáson múlik.

Őszi édesség fogyni vágyóknak
#fogyókúra
2023.11.10.

Őszi édesség fogyni vágyóknak

Alacsony glikémiás indexű xilittel, lassan felszívódó graham liszttel és vitamindús sütőtökkel készül, a hozzáadott gyömbérrel és fahéjjal pedig már-már a közeledő tél hangulatát idézi. Varga Dóra, dietetikus új receptjét ajánljuk diétázóknak és a reform ételek iránt érdeklődőknek egyaránt.

Miért egészséges a sütőtök?
#sütőtök
2023.10.26.

Miért egészséges a sütőtök?

Sütőtökös ravioli, tökös pite, őszi tökös rizottó, töksör - a lehetőségek száma végtelen, ráadásul egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Végre sütőtökszezon van, és jó okunk van rá, hogy örüljünk ennek. A sütőtök jellegzetes őszi zöldség, ami nemcsak sokszínűen felhasználható, de számos egészségügyi előnye is van. Íme, a 8 legkiemelkedőbb jótékony hatása.

Finom őszi gyümölcsök és receptek
#gyümölcs
2023.10.24.

Finom őszi gyümölcsök és receptek

Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.

11 érdekes tény a vitaminokról
#vitamin
2023.10.20.

11 érdekes tény a vitaminokról

A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most 11 érdekes tényt tár fel a vitaminokról.

Mire jó a magnézium?
#magnézium
2023.09.30.

Mire jó a magnézium?

A magnézium (Mg) olyan ásványi anyag, mely létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez. A magnézium segít az erős csontozat kialakításában, az idegrendszer működésében, s normál tartományban tartani a vérnyomást.

Milyen vitaminokra van szüksége a fogaknak?
#fogak
2023.08.28.

Milyen vitaminokra van szüksége a fogaknak?

Legközelebb, amikor egy marék vitamintablettát veszel be, hogy biztosítsd a tested jó egészségét, jussanak eszedbe azok a vitaminok, ásványi- és tápanyagok is, amikre a fogaidnak lehet szüksége. Melyek ezek?