Hírek

Hogyan bókolj egy pasinak?
#bók
2022.03.18.

Hogyan bókolj egy pasinak?

A pasik szeretik a cirógatást – akár az egójukról, akár a hímtagjukról van szó. De tudnod kell, hogyan bókolj nekik, és hogyan szerezz örömet ezzel.

Az Osgood-Schlatter-szindróma
#Osgood-Schlatter-szindróma
2022.03.18.

Az Osgood-Schlatter-szindróma

Az Osgood-Schlatter-szindróma olyan állapot, amely fájdalmat és duzzanatot okoz a térdízület alatt, ahol a térdkalács ín a sípcsont (tibia) tetejéhez tapad, egy folthoz, amelyet sípcsont gumónak neveznek. Előfordulhat a térdkalács ín gyulladása is, amely a térdkalács fölé nyúlik.

7 tipp, hogy lefoglald magad szakításkor
#randi
2022.03.12.

7 tipp, hogy lefoglald magad szakításkor

Szakítás után nehéz olyan tevékenységet találni, amivel lekötheted a figyelmedet, hogy ne folyamatosan arra gondolj, mit kellett volna másképp csinálnod. Néha csak egy kis figyelemelterelésre van szükséged, hogy segítsen átvészelni a nehéz időszakot.

Mit jelent a biokapacitás?
#biokapacitás
2022.03.11.

Mit jelent a biokapacitás?

Nem tudom, hogy gondolkodtál-e már azon, miközben éled a mindennapi megszokott életedet, hogy mindaz, amit csinálsz, ahogy élsz: az étrended, a víz-, és energiafogyasztásod, a keletkező hulladék vagy ahogy közlekedsz, nyaralsz, dolgozol, pihensz, mekkora nyomot hagy a Földön?

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei
#csokoládé
2022.03.08.

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei

Bárkit jókedvre derít egy darabka finom csoki vagy egy szem bonbon. Tudományos kutatások százai bizonyították, hogy a magas kakaótartalommal bíró csokoládé jótékony hatással van az egészségre, ráadásul a kedélyállapotunkat is pozitívan befolyásolja.

#anorexia
2022.03.07.

Alultáplált lányok

Felmerülhet benned, hogy alultáplált vagy, esetleg a szüleid, barátaid említették már neked. Könnyen ellenőrizheted egy egészséges testsúly kalkulátorral.

Mennyit várj, mielőtt felhívod?
#randi
2022.03.06.

Mennyit várj, mielőtt felhívod?

Egy nap? Három nap? Egy hét? Az egyik legnagyobb és legijesztőbb kérdés, amit az ember magától megkérdezhet, miután túlvagytok egy látszólag sikeres randin, hogy mikor hívd fel.

#macska
2022.03.02.

A macskatartás 7 problémája

Ha nem szeretnél házi kedvencet tartani, akkor most valószínűleg nem olvasnád e sorokat. De valami mégis visszatart attól, hogy belevágj? Talán félsz attól, hogy allergiás lehetsz a macskára, vagy másvalaki a családban? Milyen nehézségek adódhatnak, ha cicát szeretnél?

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során
#fogszabályzó
2022.02.28.

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során

A fogszabályozó kezelésekhez eleinte nehézkes lehet hozzászokni. Attól függően, hogy milyen fogszabályozót kapott, megváltozhatnak étkezési szokásai, vagy a napi fogápolás is másképpen zajlik majd. Ha nem kivehető fogszabályozót visel, akkor íme néhány jó tanács ahhoz, hogy mit fogyasszon kezelése során, illetve, hogy hogyan tartsa tisztán fogait. (x)

#tanulás
2022.02.27.

Hogyan tanulj okosabban?

A Darthmouth Egyetem kiadott egy listát, amely olyan tippeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a diákoknak fejleszteni a memóriájukat. Ezek a tippek bárkinek a segítségére lehetnek abban, hogy kicsit tudatosabban és okosabban (nem feltétlenül keményebben) tanuljon. Íme, a kedvenc tippjeink.

#alkohol
2022.02.27.

Bőröd ellenségei: alkohol és cigi

A bőröd állapotát a helytelen táplálkozás és a rossz szokások is nagyban befolyásolják. A címben nem hagytunk kétséget afelől, hogy miről olvashatsz ma: a dohányzásról és a szintén nagyon elterjedt alkoholfogyasztásról - és a testedre gyakorolt káros hatásairól.

#ananász
2022.02.26.

Ananászos tonhal saláta lisztérzékenyeknek

Egy nagyon gyors, könnyű, frissítő és egészséges ételt szeretnél? Az ananászos tonhal saláta akkor neked való! Diétázni vágyóknak, lisztérzékenyeknek és keringési problémákkal küzdőknek is egyaránt ajánljuk az alábbi recept alapján elkészített salátát.

Szerelmesek a szüleim, de nem egymásba
#szülő
2022.02.22.

Szerelmesek a szüleim, de nem egymásba

A válás krízisét átvészeljük, sok sírás, sok változás, esetleg sok veszekedésen keresztül. De mindezek után mi lesz? Mi van akkor, ha a szülők továbblépnek? Mi lesz, ha újra szerelmesek lesznek?

Hogyan ösztönözd a kamaszt a mindennapi olvasásra?
#olvasás
2022.02.19.

Hogyan ösztönözd a kamaszt a mindennapi olvasásra?

Ahogy fejlődik a technológia, az olvasás feledésbe merül, így sok fiatal más elfoglaltságot talál. Vajon mit tehetsz annak érdekében, hogy gyermeked minden nap olvasson? Az olvasás mindenkinek fontos, így itt van néhány tipp, amivel ösztönözheted a tinit.