Zöldövezet, környezetvédelem

#Zöldövezet #környezetvédelem

152 db cikk a témában

Sátortippek fesztiválozóknak
#sátor
2024.06.05.

Sátortippek fesztiválozóknak

A legnagyobb fesztiválokon lehet sátorozni. Ha ez az első fesztiválod, akkor fel kell adnod a reggeli madárcsicsergésre és friss levegőre ébredésről szóló álmaidat, és szembenézni a tényekkel, hogy milyen is lesz valójában a sátorozás.

10 dolog, amit megtehetsz a környezetedért
#környezetvédelem
2024.05.30.

10 dolog, amit megtehetsz a környezetedért

A környezetvédelem nem csak a felnőttek dolga! A Földet és a környezetedet ugyanis valószínűleg te tovább fogod használni, mint a szüleid! Most 10 egyszerű és olcsó praktikát mutatunk be, amellyel te is tehetsz a környezeted védelme érdekében!

Az okos ruhatár
#ruhatár
2024.05.05.

Az okos ruhatár

Ha környezetbarát ruhadarabokról beszélünk, biztosan nem vadítóan szexi öltözet jut eszünkbe. Helyette divatjamúlt bő vászonruhák, széles szárú hippi szerkók képe sejlik fel bennünk. Nos, itt az ideje, hogy félretegyük ezeket az ostoba előítéleteket: a környezetbarát ruhatár sokkal inkább a már meglévő viseletek felújítását, karbantartását jelenti, s azt, hogy te is jól érezd magad viseletük közben.

Zöld tisztítószerek házilag
#tisztít
2024.02.21.

Zöld tisztítószerek házilag

Tavasz közeledtével nemcsak a testünket, hanem a környezetünket is kicsit rendbe rakjuk. Íme, néhány nagyszerű, házilag is elkészíthető, környezetbarát tisztítószer, amely nemcsak az egészségünket, hanem a pénztárcánkat is kímélheti.

Így spórolj a vízzel!
#víz
2024.02.16.

Így spórolj a vízzel!

A földi élet elengedhetetlen feltétele a víz. Gyakran nevezik az „élet bölcsőjének” is. Az élő szervezetek testtömegének döntő részét víz építi fel. Hogyan óvhatod meg ezt a természeti kincset?

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!
#parti
2024.01.26.

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!

Papírkalap, műanyag villa, csomagolópapír, műanyag eldobható pohár, lufik, papírszalvéta, lemosható műanyag terítő, tömérdek mesterségesen színezett élelmiszer, agyoncukrozott levek - egy szülinapi parti általános kellékei. De valóban szükséges ennyi szeméttel körülvenni magunkat a jó hangulat érdekében, hogy aztán a bulizás feltétlenül értelmetlen szemeteléssel végződjön?

Nyugtató fürdősó házilag
#fürdősó
2024.01.21.

Nyugtató fürdősó házilag

Most, hogy tél van, esténként bizonyára gyakran érzed, hogy jólesne fáradt tagjaidat egy kád vízben, némi nyugtató, illatos fürdősó kíséretében felfrissíteni. Hát még, ha mindezt olcsón, gyorsan, környezetkímélő módszerrel Te magad is összeállíthatod! Íme, a recept.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény
#szobanövény
2024.01.16.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény

Szépek, sőt tartásuk egészséges is. A NASA kutatásai alapján bebizonyosodott, hogy egyes dísznövények kifejezetten jó hatással vannak a beltéri levegőre, mivel képesek kiszűrni a körülöttünk lévő, mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat, mint például a formaldehidet, ammóniát és a benzolt.

10 dolog, amit érdemes száműznöd az életedből
#egészségkárosító anyag
2024.01.03.

10 dolog, amit érdemes száműznöd az életedből

Légtisztító, vízkőoldó, parfüm. Csak néhány azon veszélyes dolgok közül, melyeket minden nap használunk, mit sem törődve azzal, milyen hatással lehetnek az emberi egészségre. Most leleplezzük a tíz legelterjedtebb (mondjuk így) mérget, mely szinte mindegyik háztartásban előfordul.

Karácsonyi ajándékötletek
#karácsony
2023.12.23.

Karácsonyi ajándékötletek

Közeleg a karácsony, de még ötleted sincs arra, hogy milyen ajándékot adj a családtagjaidnak, barátaidnak, rokonaidnak? Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket.

Utolsó perces ajándékötletek karácsonyra
#karácsony
2023.12.21.

Utolsó perces ajándékötletek karácsonyra

Hiába fogadtad meg tavaly, hogy idén az ünnepi vásárlást idejében elintézed, most mégis ismerős helyzetben találod magad? Már csak pár nap van karácsonyig, és még mindig rengeteg ajándék hiányzik a listádról?

Környezetbarát karácsonyi ajándékok
#karácsony
2023.12.18.

Környezetbarát karácsonyi ajándékok

Az adventi készülődés alatt ne felejts el gondolni a környezetre! Hasznosítsd újra a régit! Ha otthon te is gyűjtögeted a csomagolópapírokat, régi tasakokat, ne vegyél újat. Használd őket újra. Akár saját magad is elkészítheted a csomagolóanyagot, régi újságokból, magazinokból.

Ünneplés környezetbarát módon - De hogyan?
#karácsony
2023.12.12.

Ünneplés környezetbarát módon - De hogyan?

Mi lenne, ha idén kicsit másképp ünnepelnénk a karácsonyt, mint eddig? Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk csomagolópapírokat, és nem díszítenénk fel fényfüzérekkel a házat? Tanácsaink segítenek a terv megvalósításában.

Pénztárca- és környezetkímélő szépítkezés
#szépség
2023.11.26.

Pénztárca- és környezetkímélő szépítkezés

Ha magadra odafigyelsz, azzal a környezetet is kíméled! Mindig válaszd a legegyszerűbb megoldást! Gondolj nagyanyáink szépségpraktikáira! S a legszebb a dologban, hogy ami számodra egészséges, az nem csak környezetkímélő, hanem pénztárcabarát is egyben.