Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

Hogyan növeld a függetlenségedet?
#szülő
2024.06.29.

Hogyan növeld a függetlenségedet?

Lehet, hogy már leültél a szüleiddel megbeszélni az otthoni házirendet, és sikerült is mindenki számára kedvező kompromisszumos megoldást találni. De mindig akad majd olyan alkalom, amikor a függetlenedési vágyad túlfeszítené a szüleid által szabott kereteket.

7 tipp, hogy ne stresszelj az utazás alatt
#utazás
2024.06.27.

7 tipp, hogy ne stresszelj az utazás alatt

Az utazás szerves részét képezi a nyári vakációnak. Stresszel jár, hiszen aggódunk, hogy minden rendben menjen, a poggyászok el ne vesszenek, a járatunk ne késsen, ne történjen semmi baleset az út során...

Tippek távkapcsolathoz
#távkapcsolat
2024.06.25.

Tippek távkapcsolathoz

Nagyon szerencsés, amikor a másik bármikor elérhető, ott lakik vagy tanul a közelben, de az igaz szerelem nem mindig a szomszédban talál ránk. Párkapcsolataink épségéért sokat kell dolgoznunk. Hogyan élheti túl egy kapcsolat a távolságot?

Nyári szünet, nyári unalom?
#nyár
2024.06.24.

Nyári szünet, nyári unalom?

A jól megérdemelt pihenésedet töltheted. Nem mindegy azonban, hogy hogyan töltjük el azt a pár hetet, amely a rendelkezésünkre áll. Van néhány ötletünk a nyárra.

Hogyan szakíts?
#szakítás
2024.06.15.

Hogyan szakíts?

Néha úgy érezhetjük, hogy túl sok olyan dolog történik egy kapcsolatban, amitől mi nem érezzük magunkat kényelmesen, vagy nem érezzük magunkat boldognak. De van olyan is, mikor nagyon jól érezzük magunkat, egyszerűen csak a körülmények teszik lehetetlenné a kapcsolatot. Legyen bármelyik is, a szakítás nem egyszerű dolog.

Hogyan segíthetsz bajba jutott barátodon?
#segítség
2024.06.13.

Hogyan segíthetsz bajba jutott barátodon?

Bármikor, bárki életében adódhatnak nehéz helyzetek: egészségügyi problémák, evészavarok, kábítószer függőséggel összefüggő gondok, közeli hozzátartozó halála, esetleg depresszió. Hogyan segíthetsz barátodon, főleg, ha még azt sem tudod pontosan, mi lehet a baj?

7 jel, ami azt sejteti, hogy megcsal
#megcsalás
2024.06.10.

7 jel, ami azt sejteti, hogy megcsal

Azon gondolkozol, hogy a barátod megcsal-e? A legfontosabb, hogy ne gyanakodj erre, ha nincs jó okod rá. Nem az a megoldás, hogy állandóan ellenőrizgeted a telefonját és a közösségi médiát - így csak magadból csinálsz hülyét. Ha a következő állítások közül 3 vagy több igaz, akkor előfordulhat, hogy nem alaptalanul gyanakodsz.

Hogyan randizz a barátod testvérével?
#randi
2024.06.08.

Hogyan randizz a barátod testvérével?

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.

A motiválatlanság kezelhető
#motiváció
2024.06.06.

A motiválatlanság kezelhető

Mindenhol teljesíthetetlennek tűnő elvárások, feladatok vesznek körül - csak az eredményesség számít, semmi más, miközben Neked éppen most nincs kedved semmihez, talán még a semmihez sem…

Mondd ki, amit gondolsz
#barát
2024.05.29.

Mondd ki, amit gondolsz

Nehezedre esik kínos dolgokat a szüleid, a barátaid tudtára hozni? Nehezen tudsz nemet mondani, úgy érzed, ezzel megbántanád a másikat? Szeretnéd, ha te is számíthatnál a többiekre? Íme, néhány jól működő ötlet.

Te mitől félsz a legjobban?
#relaxál
2024.05.26.

Te mitől félsz a legjobban?

Bár a mai modern ember biztonságosabb körülmények között él, mint ősei, vagy akár a fejletlenebb földrészek népessége, mégis népbetegségként üdvözölhetjük a stresszel és szorongással összefüggő problémákat. Miért?

6 tipp az első randihoz
#randi
2024.05.24.

6 tipp az első randihoz

Az első randi sikere a kölcsönös szimpátián, a benyomásokon alapszik. Hiába a minden szempontból megfelelő paraméter-skála, ha a kiválasztott nem kelt vonzalmat, vagy valamilyen kevéssé megmagyarázható kellemetlen érzést ébreszt a partnerben. Érdemes tehát felkészülni az első randira, és vigyázni, hogy el ne illanjon a bontakozó varázs.

Hogyan küzdd le a félénkségedet?
#stressz
2024.05.23.

Hogyan küzdd le a félénkségedet?

Legszívesebben azonnal menekülnél, ha ki kell állnod az emberek elé? Az ismeretlenekkel való beszélgetés gondolata is megijeszt? Ne aggódj, nem vagy egyedül, és rengeteg dolgot tehetsz azért, hogy legyőzd a félénkséget.

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...
#kutya
2024.05.21.

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...

Amikor Gergő 12 éves volt, kutyája mindig életvidám és virgonc viselkedése levette a lábáról, de pár évvel később lankadt az eb aktivitása, és szemmel láthatóan étvágytalanná vált - ekkor tudatosult Gergőben, hogy valami nagy baj van.