Mozgás, sport

#Mozgás #sport

239 db cikk a témában

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás
#kiszáradás
2024.07.02.

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás

Te tudtad, hogy a fiatalok szervezete nehezebben alkalmazkodik a forrósághoz, vagy épp a nedves időjáráshoz? A fejlődésben lévő szervezet több hőt termel és kevesebbet izzad. A fiatalok viszont jellemzően nem isznak eleget sportolás közben, így ezek a körülmények együttesen megnövelik a kiszáradás kockázatát.

10 tipp, hogy egészségesebb legyél - ingyen
#étel
2024.06.27.

10 tipp, hogy egészségesebb legyél - ingyen

Tanácsaink azon túl, hogy jót tesznek az egészségednek, még pénztárcakímélőek is. Fogadd meg őket, hogy boldog és egészséges maradj, ráadásul a pénzed is megmaradjon.

7 edzéstipp kezdő futóknak
#kezdő futó
2024.06.23.

7 edzéstipp kezdő futóknak

Ha most kezdtél el rendszeresen futni, akkor érdemes átgondolni, hogy mennyire tudatosan vágtál bele ebbe az edzéstípusba. Kezdő futóknál sok olyan kérdéses dolog van, amire csak a kitartó edzések során, lépésenként derül fény. Íme, egy kis segítség, ha sikereket szeretnél elérni.

Edzés különböző bőrbetegségekkel
#edzés
2024.06.05.

Edzés különböző bőrbetegségekkel

Ha pattanástól, rosacea-tól vagy pikkelysömörtől szenvedsz, különösen nagy figyelmet kell szentelned arra, hogy védd a bőröd edzés közben. De ne hagyd, hogy a bőrproblémák eltántorítsanak a mozgástól! Íme, néhány ok, miért jó a mozgás a bőrödnek.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?
#mozgás
2024.06.02.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?

A nyári időszakban sokan azzal az indokkal (egyesek szerint kifogással) hagyják ki a sportolást, hogy a nagy meleg ellehetetleníti testmozgásukat. Nem kell lemondani a szabadtéri sportolásról extrém hőség esetén sem, minden csak a megfelelő hűtés kérdése. Egy tanulmány arra a kérdésre kereste a választ, hogyan hűthetjük magunkat a leghatékonyabban.

Itt a strandszezon: légy biztonságban a vízben!
#víz
2024.05.23.

Itt a strandszezon: légy biztonságban a vízben!

Amint az időjárás melegre fordul, mindenki szeretne vízparton, vagy legalábbis víz közelében lenni. Tény és való: a parton, vagy a medence szélén lenni, majd néha-néha megmártózni, tökéletes feltöltődést jelent.

Sparrowbag, a homokzsákban rejlő lehetőségek
#sparrowbag
2024.05.18.

Sparrowbag, a homokzsákban rejlő lehetőségek

Edzésmódszer? Vagy csak egy eszköz? Mindkettő. Az elv egyszerű, a Sparrowbag egy zsák, ami homokkal van megtöltve. Az egyszerűsége egyben a nagyszerűsége is. Teljesen rád szabható, könnyen megtanulhatod a használatát, bárhol, bármikor előveheted, és tárolni akár az ágyad alatt is tudod.

A fogyókúrás gyaloglásról
#fogyókúra
2024.05.14.

A fogyókúrás gyaloglásról

Minél nagyobb távot teszel meg, annál több kilót adsz le vagy a gyaloglási sebesség számít? Végül is melyik a fontosabb a fogyás szempontjából: a sebesség vagy a távolság?

Hogyan maradj motivált az edzés során?
#fitt
2024.05.08.

Hogyan maradj motivált az edzés során?

A fogyni próbálóknál gyakori probléma, hogy pár héten belül elveszítik azt a motivációt, ami nélkülözhetetlen a mozgásnál. Ha úgy érzed, hogy nehéz az edzésprogramodat tartani, vagy már nem is érdekel annyira, mint az elején, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, hol vesztetted el a hited, és hogyan tudod visszaszerezni azt.

Eddz a kutyáddal
#kutya
2024.04.27.

Eddz a kutyáddal

Az ember legjobb barátja sokszor harcol az ember legnagyobb ellenségével - az elhízással. Mint az embereknél, az elhízás a kutyáknál is veszélyes lehet az egészségre, és mozgáskoordinációs, illetve szívproblémákat okozhat.

Hogyan nézhetsz ki jól edzés után is?
#lapos has
2024.04.17.

Hogyan nézhetsz ki jól edzés után is?

Nem feltétlenül kell izzadtan és lestrapáltan elhagynod az edzőtermet. Ezek a gyors tippek segítenek, hogy az öltözőből frissen, üdén és összeszedetten léphess ki, még ha az edzésed szörnyen fárasztó is volt.

A legjobb cipők edzéshez
#sport
2024.04.11.

A legjobb cipők edzéshez

Manapság bármelyik sportboltban ezer meg ezer féle cipőt kaphatsz. Vajon tényleg mind annyira hasznos, mint amennyire állítják? Félre a tévhitekkel, a KamaszPanasz összegyűjtötte a legjobb edzőcipőket és a leghasznosabb tippeket.

A bokaficam tünetei és kezelése
#bokaficam
2024.04.03.

A bokaficam tünetei és kezelése

Bokaficam akkor keletkezik, amikor a boka a normális tartományon kívül hátrafordul. Ennél a mozgásnál az ínszalagok megnyúlnak és elszakadnak. Ezek a szalagok erős rostszövetek, melyek a csontokat kötik össze, valamint megerősítik és megtámasztják az ízületeket. Néha az erek is elszakadnak, ami vérzést okoz.

Miért érdemes pingpongozni?
#sport
2024.04.01.

Miért érdemes pingpongozni?

A pingpong a legjobban megszerethető sportok egyike. Hogy miért? Mert például nem kell hozzá bonyolult felszerelés, csak egy ütő és egy labda! A pingpong egyetlen hátránya, hogy nagyon terheli a csuklót és az ízületeket. Előnye viszont, hogy segít levezetni az indulatokat, oldja a stresszt.

Miért jó a pilates?
#pilates
2024.03.29.

Miért jó a pilates?

Hazánkban népszerű sporttá vált az utóbbi években a pilates. Ám ez nem csak egy egyszerű testedzés, hanem egyben remek lehetőség is a kikapcsolódásra. Ha olyan mozgásformát keresel, ahol a nyugat és a kelet találkozik, ahol a tested és a tudatod összhangba hozod, ahol nincs hangos, dübörgő sláger, kiabáló edző, csak kellemes zene és lassú mozdulatok, akkor a pilates való neked.