Suli, munka, munka

#Suli, munka #munka

55 db cikk a témában

Hogyan írj önéletrajzot kezdő munkakeresőként?
#önéletrajz
2024.06.12.

Hogyan írj önéletrajzot kezdő munkakeresőként?

Hamarosan végzel a tanulmányaiddal, és eljön az ideje, hogy te is beállj a munkakeresők közé. Az első lépések egyike az önéletrajzod elkészítése. Nem egyszerű feladat összeállítani, hiszen amellett, hogy ki kell fejeznie, mit tudsz és mit tapasztaltál eddig, magában foglalja azt is, hogyan reagálsz a meghirdetett pozícióra. Lássuk, mit érdemes beleírnod, ha kezdő munkavállaló vagy!

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?
#mesterséges intelligencia
2024.03.30.

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?

A mai fiatal generáció, noha napi szinten órákat tölt el a közösségi médiában, nem rendelkezik automatikusan mélyreható digitális ismeretekkel. Példaként, a 18-21 éves korosztály fele nem rendelkezik alapvető tudásháttérrel arról, hogy mi is pontosan a mesterséges intelligencia – említette meg a Digitális Stratégia egy felmérésében.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?
#diákmunka
2024.03.27.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?

Diákmunkát vállalni mindig izgalmas és tanulságos kihívás, ráadásul az anyagiakat tekintve is kifejezetten jól járhatunk. De hogyan is találjuk meg a számunkra ideális diákmunkát? Mi alapján válasszunk a cégek közül? Alábbi cikkünkben mutatjuk a legfontosabb tippeket a kereséshez! (x)

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal
#tanulás
2024.03.18.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal

Természetes, hogy néha csak ahhoz van kedvünk, hogy pihenjünk az ágyban és TV-t nézzünk. Akárhogy is, ha a lustaságod már krónikus probléma és elvonja a figyelmedet a napi teendőidről és a céljaid eléréséről, akkor ez egy olyan probléma, amelyre minél hamarabb megoldást kell találnod.

36 kérdés a leendő karrieredről
#munka
2024.02.12.

36 kérdés a leendő karrieredről

Az élet rövid, és ennek körülbelül felét munkával töltjük. Ha nem olyasvalamivel foglalkozol, amit szeretsz, akkor az életedet jócskán megnehezítheted magadnak.

Kultúr-sokk
#idegen nxelv
2024.02.07.

Kultúr-sokk

A kultúr-sokk nem betegség, nem kóros állapot. Hétköznapi jelenség, amely akkor jelentkezik, amikor el kell hagyjuk megszokott környezetünket, s új, ismeretlen kulturális közegbe kerülünk, ahol tengernyi, egyszerre izgalmas és frusztráló újdonság vár ránk. Szomorúság, lehangoltság, idegesség érzése uralkodik el rajtunk, s szeretnénk mielőbb hazamenni. Jó hír, hogy ez az állapot nem tart örökké, valahogyan tehát át kell vészelni a nehéz időszakot. Mit tehetsz, hogy könnyebben beilleszkedj?

A pályaválasztás útvesztői
#pályaválasztás
2024.01.25.

A pályaválasztás útvesztői

Mi leszel, ha nagy leszel? - gondolom, már te sem először hallod életedben a nagy kérdést, amit a nagyszüleid, rokonaid, ismerőseid szegeznek neked minden adandó alkalommal. Ha csak egy vállrándítással válaszolsz, rosszallóan hümmögnek, ha konkrét dolgot említesz, akkor onnantól kezdve mindig ezt kérik rajtad számon. Hogy mi a jó válasz? Ki tudja…

Állandó és szezonális diákmunka Budapest városában és környékén
#diákmunka
2024.01.22.

Állandó és szezonális diákmunka Budapest városában és környékén

Diákként épp elég elfoglaltságot ad a tanulmányi követelmények teljesítése, de mindenképp érdemes időt hagyni a kikapcsolódásra is. Ez utóbbi azonban jellemzően plusz költségekkel jár, melyet adott esetben akár saját magunk számára is előteremthetünk. (x)

Mi az imposztor-szindróma?
#imposztor
2023.12.28.

Mi az imposztor-szindróma?

Imposztor-szindróma: ne ijedj meg! Nem valami szörnyű testi betegségről lesz most szó, hanem “csak” egy olyan jelenségről, ami sokak mindennapjait megkeseríti. Olyan intelligens, tehetséges, kreatív, sikereket elért emberek életét, akiknek a fejében olyan zavaró gondolatok járnak, mint a “Nem vagyok elég jó”. “Le fogok bukni és rájönnek, hogy alkalmatlan vagyok” és hasonló, az önértékelés torzulásával kapcsolatos megállapítások.

Állásinterjú: kérdezni tudni kell
#állásinterjú
2023.08.04.

Állásinterjú: kérdezni tudni kell

A „Nincsenek hülye kérdések, csak hülye válaszok”-mottó az állásinterjúk esetére is érvényes. Az álláskeresőknek még a személyes találkozó előtt ajánlatos elgondolkodniuk, milyen kérdéseket tesznek fel az interjú során, ugyanis sokkal több múlik rajta, mint gondolnánk.

Első nap a munkahelyen
#munka
2023.07.27.

Első nap a munkahelyen

Ha elsőre nem tetted a legjobb benyomást, a későbbiekben csak kínkeservesen lehet rajta változtatni. Az állítás a(z új) munkahelyen eltöltött első nap esetében hatványozottan igaz, ám a megfelelő ruházat, a nyitott hozzáállás és következő hét tanácsunk jól jöhet, ha a nyolc órát sikerrel akarod venni.

Segítség, pályakezdő vagyok!
#munka
2023.07.12.

Segítség, pályakezdő vagyok!

Sokszor sokat hallottunk már a lehetetlennek tűnő munkába állásról, de arról sosem esik szó, mi történik, ha sikerül… Munkát találni épp olyan nehéz, mint az első hónapokban beilleszkedni és kellőképpen megfelelni az elvárásoknak.

Jövedelmező vakáció - diákmunka Budapest városában
#iskola
2023.06.27.

Jövedelmező vakáció - diákmunka Budapest városában

A diákság számára a nyári hónapok a tanszünetről és az önfeledt kikapcsolódásról szólnak. Ha valaki azonban hasznosabban töltené az idejét és ezzel némi pénzt is keresne, számos, kifejezetten diákok számára elérhető munkalehetőség is adódik a fővárosban és környékén. (x)

Állásinterjúra mész? Így szerezheted meg a munkát!
#állásinterjú
2023.06.26.

Állásinterjúra mész? Így szerezheted meg a munkát!

Nem egyszerű dolog felkészülni egy állásinterjúra, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy milyen benyomást gyakorolsz az első megjelenés és beszélgetés alkalmával a leendő munkaadódra. Pedig jobb, ha felkészülsz ezekre a helyzetekre, hiszen visszatérő része az életnek, ami alól nem igazán lehet kibújni. Íme, 7 tipp, amivel garantált lesz a sikered.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?
#pénzkeresés
2023.06.05.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?

Ha iskolaidőben ajánlott volt megegyezni a szüleiddel abban, hogy zsebpénzt kapj, mert ezer apró dologra kellett a pénz, akkor nyáron szinte kötelező valami pénzforrás után nézned. Miért? Mert manapság már szórakozni sem olcsó mulatság - márpedig a nyár tele van szórakozási lehetőséggel. Himer Csilla pénzpedagógus pénzszerző tippjei következnek.