Hírek

#prosztatagyulladás
2012.08.10.

Kamaszkori prosztatagyulladás

Egy új felmérés szerint a kamasz fiúk majdnem 10 százaléka szenved ebben a fájdalmas betegségben. Eszerint a fiatalok körében a betegség előfordulása ugyanolyan gyakori, mint az idősebb férfiak esetében (6,5-12 százalék). A betegséggel nemcsak lelkileg nehéz megküzdeni, a kezelése sem egyszerű.

#risztov éva
2012.08.10.

Risztov Éva: egyszer minden elérhető

Nagyon sokat készültem, azt mondtam az Eb-n, hogy 2012 az én évem lesz, de nem gondoltam volna, hogy a nyár végére sikerül ekkora eredményt elérnem, így fogom lezárni ezt a szezont - mondta a Londonban zajló Olimpiáról aranyéremmel hazatérő Risztov Éva.

#utazás
2012.08.09.

Jótanácsok utazáshoz

Mindig fontos, hogy odafigyelj az egészségedre, de különösen nagy szerepe van ennek, ha utazni készülsz.

#kísértet
2012.08.07.

Hogyan neveljük a kísérteteket?

Az éjszakai rémpofákra, akik villanyoltás után ijesztő vigyorral viháncolnak körülöttünk, külön nevelési módszert fejlesztettem ki. A legfontosabb az, hogy ne vegyék észre, ha frászt kapunk tőlük. - Nógrádi Gábor, a népszerű és sikeres Gyermekrablás a Palánk utcában, a Petepite és Az anyu én vagyok! című könyvek szerzőjének szórakozató írása.

#london
2012.08.06.

További elsők a londoni olimpián

Az első részből már sok érdekességet tudhattál meg, azonban a londoni olimpia még több "elsőt" tartogat a számunkra!

#london
2012.08.05.

A londoni olimpia „elsői”

London talán a mélyen gyökerező hagyományok városa, de mindezek mellett rengeteg gyakorlati folyamatnak is nagyszerű helye és a 2012-es londoni olimpia kitűnő lehetőség, hogy mindezt megfigyeljük. Cikksorozatunkban ennek az olimpiának az „elsőit” mutatjuk be, mindjárt rájössz, hogyan is.

#sport
2012.08.04.

Rebeka kipróbálja: egy hét két keréken

Nyáron rengeteg ember pattan biciklire, és nemcsak azért, mert úgy gondolják, hogy ez remek testmozgás, ráadásul kinek lenne kedve a buszon ülni, amikor két keréken pillanatok alatt ott tudunk lenni bárhol? A következő héten Rebeka nem máshová indul, mint a Balatonhoz, a szépen kiépített bicikliutakon fogja megtenni kedvenc járgányával a körülbelül 350 kilométert, élményeiról a Rebeka Kipróbálta blogban számol be.

#vízbe fulladás
2012.08.03.

Majdnem vízbe fulladtam

"Pár hete majdnem belefulladtam egy tóba. Haverokkal lementünk úszni. Tudok is úszni, csak olyan hét-nyolc méter után begörcsölt a lábam és elmerültem..."

#olimpia
2012.08.03.

A 2012-es Olimpia országai és zászlói – Ázsia

A 2012-es Olimpia kapcsán a KamaszPanasz egy érdekes gyűjteménnyel jelentkezik - az Olimpián résztvevő Ázsiai kontinens országainak zászlajait, illetve azok történetét gyűjtöttük össze nektek egy cikkbe.

#környezetvédelem
2012.08.02.

Így lehet környezetbarát családod

Akár lelkes újrahasznosító vagy, aki csak vászontáskával jár bevásárolni és komposzttárolót tart a kert sarkában, vagy egyszerűen csak néhány gyors tanácsot szeretnél, hogy hogyan legyen a családod környezetbarátabb, cikkünk mindkét esetben hasznos lehet.

#koffein
2012.08.02.

Koffeinfüggőség: Van kiút belőle?

A fiatalok több mint 90%-a fogyaszt koffeint nap mint nap, ami a leggyakrabban a kávéban, a teában, az üdítőkben és a csokoládéban fordul elő. Ez összeadva átlagosan 280 mg koffein naponta, ami körülbelül 2 csésze kávéval egyenértékű.

#önismeret
2012.08.01.

Ismerd meg önmagad!

Ki vagyok én? Hol van a helyem a világban? – ezekre a kérdésekre éppen most keresheted a válaszokat. Tini korban alakul ki a személyiség, amely később is változik ugyan, de a főbb vonások 18-20, legkésőbb 25 éves korra állandósulnak.

#olimpia
2012.08.01.

A 2012-es Olimpia országai és zászlói – Afrika

A 2012-es Olimpia kapcsán a KamaszPanasz egy érdekes gyűjteménnyel jelentkezik - az Olimpián résztvevő Afrikai kontinens országainak zászlajait, illetve azok történetét gyűjtöttük össze nektek egy cikkbe.

#olimpia
2012.07.31.

Tanácsok fiatal sportolóknak Michael Phelps edzőjétől

Az olimpiai bajnokok nem dolgoznak egyedül. Minden sportoló mögött áll egy edző. A többszörös olimpiai aranyérmes Michael Phelps edzője Bob Bowman. Először az Észak Baltimore Vízi Klubban (NBAC) edzette Michaelt, majd később az Egyesült Államok Olimpiai Csapatában. Bowman 10 éves kora óta ismeri Phelpst. A tréner szerint, már akkor is különleges tehetség volt.