Hírek

#sport
2011.12.02.

Sportoló kamaszok étrendje

A fiatal szervezet egészséges fejlődéséhez alapvetően fontos a rendszeres fizikai aktivitás, azonban a növekedéssel kapcsolatos szükségletek különböznek a felnőttek táplálkozási igényeitől.

#üdítő
2011.12.01.

A cukrozott üdítők főleg a nők számára veszélyesek

Azok a nők, akik rendszeresen és bőségesen isznak sok cukrot tartalmazó üdítőket, szívük és anyagcseréjük szempontjából kockázatosan élnek - hangzott el az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán.

#aids
2011.11.30.

AIDS: A fejlődés ellenére nincs vége a harcnak

Mind a HIV/AIDS megelőzésébe, mind pedig a kezelésbe fektetett hosszú távú befektetések, úgy tűnik, kezdenek megtérülni. A gyerekek azonban nagyobb veszélyben vannak, mint a felnőttek!

#d-vitamin
2011.11.30.

D-vitamin nemcsak a csontoknak, hanem az ereknek is kell

Nem fejlődnek épségben azoknak a gyerekeknek az ütőerei, akiknek nem jut elégséges D-vitamin a szervezetébe. A meglepő és újszerű eredményt az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán ismertették Kansas City Gyermekklinikájának orvosai.

#mobil
2011.11.29.

Sok veszélyt rejtenek a gyerekek által használt okostelefonok

Karácsony közeledtével a gyerekeknek vásárolt okostelefonok veszélyeire hívja fel a szülők figyelmét a Safer Internet (Biztonságosabb Internet) konzorcium, a fiatalok biztonságos internethasználatért dolgozó program magyar kutatások eredményeire hivatkozva körültekintő gondolkodásra buzdítja a szülőket.

#életmód
2011.11.27.

A magyar kamaszok egészsége és életmódja 2010-ben

„Serdülőkorú fiatalok egészsége és életmódja 2010” címmel megjelent az Iskoláskorú Gyermekek Egészségmagatartása (Health Behaviour in School-aged Children; HBSC) nemzetközi kutatás legújabb, több mint 8000 tanuló bevonásával lezajlott országos felméréséről készült kutatási jelentés.

#futópad
2011.11.26.

Égess több zsírt a futópadon!

A futópadok gyakran olyan érzést válthatnak ki belőled, mintha kísérleti patkány lennél. Be vagy zárva az edzőterembe, sehova nem jutsz és lassan az életedet is elunod. Nos, ez a kilátástalan helyzet gondolkodtatott el, hogy vajon a tudósok milyen módszerekkel tartják kísérleti alanyaikat a futópadon. Vajon ez a módszer működhet-e az embereknél is?

#szex
2011.11.26.

Az érettségit nem adó középiskolák tanulóinak szexuális élete veszélyeztetettebb

Egy nemzetközi kutatás magyar vonatkozású eredményei szerint a szexuális életüket tekintve veszélyeztetettebbek az érettségit nem adó intézmények tanulói, mint az érettségit szerző diákok – mondta Költő András, az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet (OGYEI) pszichológusa csütörtökön, a felmérést ismertető budapesti sajtótájékoztatón.

#hajnalhasadás
2011.11.26.

A Hajnalhasadás első része káros a kamaszokra?

A sorozat kétségtelenül a fiatalokat, tiniket célozza meg, mint potenciális nézőközönséget. Egyes szakértők szerint a negyedik részben már felnőtt tartalmak is láthatóak a filmvásznon, melyek nem biztos, hogy a tinik számára elfogadható látványt nyújtanak.

#erőszak
2011.11.25.

Erőszak a randi során

Nem ismeretlen dolog, és a hatóságoknál is külön kategóriát képvisel a párkapcsolatban élők között történő erőszak, bántalmazás. Ebbe beletartozik az egyneműek közötti párkapcsolat is, bár az ő esetükben kevés statisztikai adat áll rendelkezésre.

#sör
2011.11.22.

Sörösdobozokkal a környezetvédelemért

A környezettudatos életszemlélet része a megújuló energiaforrások – mint a szél vagy a víz - felhasználása. A napenergia hasznosításának egyik házilag is elkészíthető formája a sörkollektor, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

#dohányzás
2011.11.22.

A filmek rászoktatnak a cigire?

Azok a tinik, akik olyan filmeket néznek, melyekben a színészek dohányoznak, sokkal nagyobb valószínűséggel fognak rágyújtani - állítják brit tudósok.

#Thomas Suarez
2011.11.21.

12 évesen iPad szoftvert fejleszt

Mindössze 12 éves az a szoftverfejlesztő, aki elképesztő beszédével és iPad-re (iOS) szánt alkalmazásaival kápráztatta el a számítástechnikai szakembereket.