Hírek

#felvételi
2011.11.20.

Keresztfélév: teendők a jelentkezési határidő után

November 15-ével még nem ér véget a keresztféléves képzésekre felvételizők teendőinek sora. A jelentkezés benyújtása után még hátra van néhány lépés, mint a hiánypótlás, vagy az adategyeztetés. Aki tovább olvas, az biztosan nem marad le semmiről sem.

Szájon át ugye nem lehet teherbe esni?
#szex
2011.11.19.

Szájon át ugye nem lehet teherbe esni?

Kedves Szerkesztőség! A gimiben hallottam ezt a szexuális neveléssel foglalkozó órán a tanáromtól, és kíváncsi vagyok, vajon igaza van-e. Tényleg teherbe eshet attól a lány, hogy sperma van a szájában?

#szalagavató
2011.11.19.

Tánc a szalagavatón

A szalagavató csúcspontja, amikor a több hetes felkészülés után bemutatjátok a táncaitokat. Na de mi mindenre érdemes odafigyelni a próbák, és az előkészületek során?

#reggeli
2011.11.19.

Felmérés a reggelizési szokásokról

A válaszadó szülők 53 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél azonban elmaradhat az első étkezés - derült ki egy októberben készült felmérésből.

#baleset
2011.11.18.

A szülők elvesztése halálos balesetben

Napjainkban egyre többször hallani halálos áldozatokat követelő közúti balesetekről. A szörnyűségek feldolgozása mellett a balesetet követő időszakban a túlélő gyermekeknek meg kell küzdeni a szülők elvesztésével is, ami szintén komoly feladat.

#matematika
2011.11.18.

Félsz a matektól?

A matektól való félelem legyőzésének kulcsa nem feltétlenül a számolási képességek fejlesztésében, hanem inkább a negatív érzések kezelésében rejlik. Egy új tanulmány szerint a legtöbb rossz érzés (szorongás, félelem, aggodalom, teljesítménykényszer) gyakran eltereli a koncentrálóképességet a konkrét feladatról.

#fogamzásgátló
2011.11.18.

Felírassak-e hormonális fogamzásgátlót a gyerekemnek?

Renáta csinos, fiatal anyuka. Kislánya 10 éves, és egyelőre még jobban érdeklik a játékok, mint a fiúk. Renátának azonban már most határozott elképzelései vannak arról, hogy ha kislánya néhány év múlva kamaszkorba lép, milyen módszereket ajánl számára a védekezésre.

#anyaság
2011.11.18.

Milyen valójában anyának lenni?

A legtöbb tinédzser terhesség véletlenül következik be, és sok lányból fiatalon anyuka lesz, még akkor is, hogyha talán még nem érzi magát késznek arra, hogy szülővé váljon. Két fiatal anyukával beszélgettünk arról, hogy igazából milyen is kamaszként egy babával.

#idegesség
2011.11.17.

Önmagam ellensége vagyok, démonok üldöznek!

Kérlek, segítsetek nekem! Folyton stresszelek és idegeskedem. Negatív helyzeteken jár az agyam, sőt, továbbgondolom őket, és egy idő után az őrületbe kergetnek. Persze, a végén mindig gyomorgörccsel ücsörgök tovább.

#vámpír
2011.11.16.

Valódi vámpírok? Emberek, akik allergiások a napra

Először is, tisztázzunk néhány régi szóbeszédet! A napallergiás emberek nem éjszakában bolyongó nyugtalan teremtmények. Nem élőhalottak, habár néha érezhetik magukat annak egy napfényes bikinifesztivál végignézése után.

#internet
2011.11.15.

A tinik kivetkőznek magukból a közösségi médiában

A megkérdezettek 88%-a azt állítja, hogy vannak olyanok, akik csak azért lépnek fel a közösségi oldalakra, hogy másokat bántsanak. A fiatalok 15%-a számolt be arról, hogy zaklatták, bántották már őket a neten keresztül.

#vércukor
2011.11.13.

A sport ereje, avagy egy cukorbeteg fiúcska története

A pöttyös kishajó tulajdonosa Lászlófy Ábel, kilenc éves vitorlás versenyző, aki tavaly ikertestvérével, Leventével nagy reményekkel, álmokkal, célokkal kezdte meg pályafutását, mint vitorlás versenyző, s állt rajthoz élete első regattáján a tavalyi Országos Bajnokságon.

#tévé
2011.11.12.

Napi három órányi tévénézés megbetegít

A tévénézés rontja a szemet - hallhattuk évekkel ezelőtt, ám ettől sokkal veszélyesebb hatásai vannak, ha túlzásba visszük a tévézést. Amerikai kutatók friss megállapítása szerint már napi 3 órányi tévénézés is elég ahhoz, hogy drasztikusan megrövidüljön élettartamunk.

#drog
2011.11.12.

Terjednek a dizájner drogok

Kábítószerügyben a legszembeötlőbb változás 2010-ben a heroin háttérbe szorulása és az amfetaminok, valamint az új dizájner drogok fogyasztásának terjedése volt – állapítja meg a Nemzeti Drog Fókuszpont a magyarországi kábítószerhelyzetet elemző éves jelentésében. A jelentés rámutat a középiskolások drogérintettségének növekedésére is.