Hírek

#szabadidő
2011.09.30.

Kreatív péntek esték

Egyre inkább azt veszem észre magadon, hogy kezdesz beleunni a szokásos péntek esti programokba? Értem ez alatt a csocsót, a biliárdot, mozit, közös pizzázást. Szeretnél valami egészen újat csinálni, ami picit más, mint az eddig leírtak? Jó lenne új embereket megismerni, akik izgalmas, kreatív dolgokat csinálnak? Íme a tippjeink.

#mobiltelefon
2011.09.29.

Veszélyes hulladék: a mobil

A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.

#szülő
2011.09.29.

Hogyan éld túl a ciki szülőket?

Szüleid azt hiszik még most is menők, mint tini korukban? Nyilvánvalóan könnyebben tudod tolerálni ezt a jelenséget, hogyha otthon vagy, de mi van akkor, ha elmentek együtt valahova? Hogy élheted túl, ha cikin viselkednek a szüleid? Ha félsz kimenni az utcára a szüleiddel, akkor próbálj meg segíteni rajtuk - adj nekik tippeket! Íme a mieink.

#rák
2011.09.29.

Zeneterápiával oldható a rákos betegek szorongása

Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerint a zenehallgatás vagy a zeneterápia segít enyhíteni a rákos betegek szorongását. A zenehallgatásnak, zeneszerzésnek, éneklésnek köztudottan pozitív hatásai vannak az egészséges emberre is. A zene fájdalomcsillapító, hangulatjavító hatása pedig már régóta közismert.

#tattoo
2011.09.27.

A tattoo és a piercing kockázatai

A tattoo minták díszítő, ornamentikus jellegűek, barna és fekete színben készülnek. Tartóssága egy-két hét, a bőrfelszín kopásától függően. A piercingek a test különböző részein - mint a nyelv, ajkak, orr, szemöldök, vagy akár a nemi szervek legérzékenyebb pontjain- helyezhetők el. Vannak-e kockázatai? Te mit tudsz ezekről?

#felnőtté válás
2011.09.27.

Leggyakoribb kérdések a serdülőkorról - Amit minden lánynak tudni érdemes

Amikor a lányok a pubertáskorba lépnek, akkor a hormonszint ingadozása miatt sok változás megy végbe a testükben kívül és belül is. Ezeket a változásokat nem könnyű megélni, sem fizikálisan, sem lelkileg. A következőkben szakértőnk összeszedte és megválaszolta a tizenévesek leggyakoribb, felnőtté válással kapcsolatos kérdéseit.

#energiaital
2011.09.25.

Energiaitalok – tényleg használ vagy csak reklámfogás?

Az energiaitalok divatba jöttekor úgy gondolták, hogy az elvesztett energiát fogja pótolni. Azonban mára egészen megváltozott a szerepük. Minden nagyobb buli elengedhetetlen kelléke, tulajdonképpen buli italként fogyasztjuk.

#rák
2011.09.24.

Mit kell tudni a kamaszok sugárkezeléséről?

A rákos emberek több mint felét radioterápiával (sugárkezelés) kezelik. Ez összezsugorítja a tumorokat és meggátolja a rákos sejtek képződését. Ha kamaszként diagnosztizáltak rákot nálad, az nagyon rémisztő és sokkoló. Olvasd tovább a cikket, hogy megtudd, mire számíthatsz és hogyan kezelheted a mellékhatásokat.

#abortusz
2011.09.22.

Hogyan birkózz meg az abortusz lelki hatásaival?

Az abortusz mindenkinek számára megterhelő érzelmileg, de a tiniket általában sokkal jobban feldúlja, ráadásul úgy érzik, senki sem kíváncsi az ezzel kapcsolatos gondjaikra, nem igazán kapnak segítséget, és nincs, aki szívesen meghallgatná őket.

#édesség
2011.09.21.

Az édesség története

Tudtad, hogy a barlangokban lévő őskori festmények arról tanúskodnak, hogy már akkor is szerették az édességet? Mézet loptak a kaptárból, egy kis liszttel összekeverték, és kész volt a sütemény. Ez volt a legkorábbi desszert az emberiség történelmében.

#vérnyomás
2011.09.20.

Magas vérnyomás: előzd meg!

A Magyar Hypertonia Társaság az „Éljen 140/90 alatt!” program során idén ősszel elindítja fiataloknak szóló kampányát. A kezdeményezés célja, hogy az iskolákon és a közösségi médián keresztül hívja fel a figyelmet a magas vérnyomás megelőzésére.

#tanár
2011.09.19.

Terrorizál a tanárod?

Egy tökéletes világban a tanárok érdekesek és szórakoztatóak lennének, hogy tanulóik minél jobb eredményeket érjenek el, segítsenek kiválasztani a számukra megfelelő életutat, illetve azon terelgessék őket.

#puffadás
2011.09.19.

Szellentenem kell a barátom előtt

„Kedves Dr. Nő! Több napot együtt leszek barátommal, és az lenne a legjobb, ha nem kéne minden percben odébb állnom, hogy szellentsek...” - válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#szülő
2011.09.18.

Amikor a szülők csalják meg egymást…

Ha a szüleid megcsalják egymást, fájdalmat érzel. És legyen belőle válás vagy sem, úgy érezheted, hogy soha nem leszel túl rajta. De egy bizonyos idő után, lehet hogy hónapokba, sőt évekbe is telhet, de tudsz majd velük erről beszélni düh és félelem nélkül.

#bmi
2011.09.18.

A testtömeg-index „monnyon le”?

A túlsúlyosság megállapításához a jelenleg érvényben lévő gyakorlat szerint egyedül a testtömeg-indexet (BMI) veszik figyelembe. A szakemberek új módszert javasolnak.