Hírek

#ekcéma
2011.06.10.

Mi az az ekcéma?

Az ekcéma, melynek a leggyakoribb típusa az atópiás dermatitisz, egy örökletes bőrbetegség, melyet idült bőrgyulladásnak is neveznek. Az ekcéma viszkető, kivörösödő, pikkelyesen lehámló bőrrel jár, amely főleg az arc, a fejbőr, a kéz, a könyök és a térdhajlat területeken fordul elő.

#mell
2011.06.10.

Mellnagyobbítás ballagásra: az új őrület

Egyre több amerikai tini kér mellimplantátumot ajándékként a 16. szülinapjára vagy ballagásra, érettségire. A felmerülő egészségügyi kockázatokkal és veszélyekkel azonban mit sem törődnek - derült ki egy nemrégiben végzett felmérés során.

#anorexia
2011.06.08.

Anorexia és szex: a kettő együtt nem megy

Az anorexiások nagy többségénél a nemi élet mondhatni feledésbe merül, a kóros soványság ugyanis negatív hatással van a szexualitásra. Ennek több oka is lehet.

A terhesség 30 legrémesebb „mellékhatása”
#terhes
2011.06.07.

A terhesség 30 legrémesebb „mellékhatása”

Bármennyit is írunk róla, sok olyan tini van, aki fényesen látja a terhességet: elképzeli, hogy gyorsan teherbe esik, lesz egy cuki babája, akivel együtt rengeteg figyelmet fog kapni.

#bikini
2011.06.06.

Készülj fel a bikiniszezonra!

Itt a nyár és a strandok, a tengerpartok, a tavak, a folyók ideje. Felszedtél egy kicsit a hosszú tél alatt? Adunk néhány jó tanácsot, hogy hogyan hozd magad rendbe a bikiniszezonra.

#nászutas betegség
2011.06.06.

Nászutasok betegsége: te is elkaphatod!

A honeymoon cystitis a húgyhólyag akut gyulladását jelenti olyan esetekben, ha egy nőnél szexuális aktust követően alakul ki húgyúti fertőzés. Nevét a nászutasok hólyaghurutjának is fordíthatjuk.

#farmer
2011.06.04.

5 ok, hogy kidobd a szűk farmereid

Aliz egy átlagos tini. Mindösszesen annyiban különbözik a többiektől, hogy kicsit elhízott. Így, 16 évesen pedig már teljesen kiábrándult. Ugyanis vékonynak kinézni úgy, hogy közben kissé több kilóval rendelkezik, szinte lehetetlen.

#hiv
2011.06.01.

Tények és tévhitek az AIDS-szel kapcsolatban

A világ egyik legsúlyosabb betegsége a rák mellett az AIDS. Sokan rettegnek e szó hallatán, de nem is igazán vannak vele tisztában, hogy mit jelent. Az alapvető probléma az, hogy az emberek eleve összekeverik a HIV-fertőzést az AIDS betegség fogalmával. Itt az ideje, hogy tisztázzunk néhány hiedelmet.

#fogyókúra
2011.05.31.

Fogyj fogyókúra nélkül!

Fogyni szeretnél, de rengeteg diéta, koplalás és kínlódás ellenére nem sikerült még eddig? Vagy sikerült, de aztán a leadott kilók duplája jött vissza a jojó-effektus miatt? Mi most megmutatjuk neked 24 módszeren keresztül, hogy hogyan lehet fogyni fogyókúra nélkül.

#videójáték
2011.05.31.

Fájdalmas videójáték

Egy tanulmány szerint a gyerekeknél gyakori a csukló- és ujjfájdalom a sok videojátékozás és mobiltelefon-használat miatt.

#herevízsérv
2011.05.30.

Herevízsérv

A herevízsérv (hydrocele) nem más, mint a herét körülvevő burkok közötti rés szövetközi folyadékkal történő feltöltődése. Keletkezése után lassan, folyamatosan növekszik, és zavaró méreteivel okoz panaszokat.

#zaklatás
2011.05.29.

Menekülési terv

Ha te, vagy valaki a környezetedből tapasztalt már szexuális zaklatást vagy épp olyan párkapcsolatban él, ahol bántalmazzák, akkor el kell gondolkodni egy menekülési terv kidolgozásán.

#virtuális szex
2011.05.28.

A virtuális szex merevedési zavart okoz?

Egy kanadai felmérés szerint az ottani egyetemisták 87 százaléka él a virtuális szex lehetőségével, telefonon vagy interneten keresztül. Vajon hogyan hat a technika ilyen fokú beszivárgása a személyes kapcsolatokra?

#sztár
2011.05.28.

Sztárok magas IQ-val

Jodie Fosternek 132-es IQ-ja van, ami jelentősen magasabb az átlagos 100-110-nél. A gimnáziumban éltanuló volt, valamint summa cum laude diplomázott a Yale egyetemen.