Hírek

A szóbeli matematika érettségiről
#szóbeli érettségi
2011.05.18.

A szóbeli matematika érettségiről

Nagyon elszúrtad a matek írásbelidet? Le vagy törve? Aggodalomra semmi ok, még javíthatsz! Bánkódás helyett koncentrálj az előtted álló feladatra, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból! Az alábbiakban megpróbálunk segíteni, hogy tudd, mi vár Rád!

#kapunyitási pánik
2011.05.17.

Kapunyitási krízis a kibontakozó felnőttkorban

Egy új fogalom bukkant fel az elmúlt évtizedben: kapunyitási krízis, mely a serdülőkor után, úgy a húszas évek közepe táján bekövetkező nagy válság elnevezése. A Nyíregyházi Főiskola tanársegéd gyakornokát, Szatmári Ágnest kérdeztük kutatási területéről, a kibontakozó felnőttkor dilemmájáról.

#adhd
2011.05.16.

Hiperaktív kamaszok

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), egy olyan rendellenesség, mely megakadályozza a gyerekeket a koncentrálásban és az odafigyelésben. Az ezzel küzdők könnyen megzavarhatók, hamar elterelődik a figyelmük a fontos dolgokról.

#plasztika
2011.05.16.

Tizenévesek kés alatt

Egyre több tinédzser fekszik plasztikai sebész kése alá, a beavatkozásokat azonban csak alapos indokkal szabad elvégezni. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze az orvosok felelősségéről és a beavatkozások hatásairól beszélt.

#higiénia
2011.05.16.

A fiúk higiéniai nevelése a serdülőkorig

Orvosként gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy a fiúgyermekek nem ismerik saját testüket, nincsenek tisztában a higiéniás szabályokkal, nem ismerik fel, hogy mi az a testük változása során, ami természetes, mi az, ami rendellenes, és szükséges-e vele orvoshoz fordulni.

#mogyoró
2011.05.15.

A mogyoró akár halálos is lehet?

Egy floridai általános iskolában a szülők az iskolai szabályzat megváltoztatását követelik, ugyanis az iskola egy olyan rendelkezést hozott, mely szerint kitiltanak minden, földimogyoró alapú élelmiszert az egyik osztályból, ezzel védve azt az egy gyereket, aki ételallergiában szenved.

#óvszer
2011.05.15.

18 alatt nincs óvszer?

Egy kisboltban akadt meg véletlenül a szemem a szokásosan kezdődő, de számomra meglepően végződő feliraton: „18 éven aluliakat nem szolgálunk ki alkohollal, dohányáruval és szexuális termékekkel”.

#cukor
2011.05.13.

Ne idd magad kövérre!

A cukor is az élelmiszercsoportok közé tartozik? Úgy tűnik, igen, mivel kiderült, hogy a kamaszok által bevitt kalória kb. háromnegyedét a cukor teszi ki. Miért gond ez?

#kisállat
2011.05.12.

Meglepő dolgok a házi kedvenceidről 2.

A macskák hihetetlen ügyességgel tudnak a talpukra érkezni leesést követően, mivel rendkívül hajlékony gerincük van, de ez csak kis magasságokra igaz.

#emo
2011.05.09.

Emo zene: csak a depressziós tinik hallgatják?

A tinik sokkal inkább depressziósak, ha sok időt töltenek zenehallgatással. Míg azok a tinik, akik sokat olvasnak, kevésbé depressziósak – állítja egy új kutatás. Tehát ez azt jelenti, hogy a My Chemical Romance rossz lenne az egészségedre?

#fogyókúra
2011.05.08.

Csalóka ételek a fogyókúrád ellen

Fogyni akarsz vagy csak megtartani a súlyodat? Mi hizlal és mi nem? Voltál már úgy, hogy egy ételre vagy egy italra azt hitted, hogy nem hizlal és egészséges, utólag meg kiderült, hogy ez nem igaz?

#rosszullét
2011.05.08.

Vészhelyzet: segíts, ne ess pánikba!

Ahhoz, hogy vészhelyzetben segíteni tudjunk, meg kell vizsgálni a beteget. Már távolabbról is látjuk a bőrét, ez lehet sápadt, kipirult, kiütéssel teli, száraz vagy erős verítékezést tapasztalunk.

#zaklatás
2011.05.07.

Bajos csajok a suliban

A középiskola komoly kihívás lehet sok lány számára. Ebben az életkorban nagyon nehéz beilleszkedni.

#facebook
2011.05.07.

A Facebook és a depresszió összefüggése

„A Facebook-depresszió egy újabb lehetséges, a közösségi médiával összefüggésbe hozható veszélyforrás” - figyelmeztet egy orvoscsoport, egy olyan tünetegyüttesre utalva, ami szerintük a bajba jutott tiniket érintheti, akik megszállottjai ennek a weboldalnak.