Hírek

#facebook profil
2011.04.13.

A Facebook áldás vagy átok?

Ha arra a kérdésre kellene válaszolnod, hogy mire is jó a közösségi média, akkor valószínűleg azt mondanád, hogy ez egy remek hely arra, hogy új barátságokat köss és ápold a régieket. Rengeteg emberrel tarthatod a kapcsolatot, és értesülhetsz a legfrissebb eseményekről. Megoszthatod a kedvenc zenéidet, képeidet, és mindeközben remekül szórakozol.

#terhesség
2011.04.12.

A stressz terhességhez vezethet

Nyilvánvaló, hogy a tinédzser anyukák tele vannak stresszel, ez érthető. De egy újabb tanulmány szerint ez a stressz nem a terhesség miatt alakul ki, hanem annál jóval előbb! Így lehet, hogy a stressz okozza sok fiatal terhességét.

#80-as évek
2011.04.12.

A 80-as évek trendje

Mint minden trend, úgy a 80-as évek sminkje is normálisnak tűnt a maga idejében. De ha visszatekintünk 30 évvel ezelőttre, akkor már láthatjuk a különbséget az akkori és a mostani átlagos megjelenés között.

#asztma
2011.04.12.

Vajon a gyerekek kinőhetik az asztmát?

Némely gyerek esetében az asztma fokozatosan javul, majd elmúlik a serdülőkor vagy fiatal felnőttkor elérésével. Míg másoknál a tünetek eltűnnek, majd néhány év elteltével egyszer csak visszatérnek. Azonban sok asztmás gyerek soha sem növi ki a betegséget.

#depresszió
2011.04.11.

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei

Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.

#visszafogott
2011.04.09.

A visszafogottság szexi lenne?

A visszafogottság vagy a céltudatos támadás lehet eredményesebb az első randin? A pszichológusok elébe mennek a találgatásoknak: bebizonyították, hogy a bizonyos mértékű távolságtartás növeli a vonzerőt.

#szexuális orientáció
2011.04.07.

Szexuális orientáció

A hormonális és testi változások nyomán a pubertáskorban felerősödnek a szexuális energiák, a kamaszokat a nemiséggel kapcsolatos gondolatok, fantáziák, kérdések fokozottan foglalkoztatják.

#mértéktelen evés
2011.04.07.

A mértéktelen evés hátrányai

Sok tizenéves, akinek gondja van az iskolában, otthon a szüleivel vagy a testvérével, ahhoz, hogy, bánatát vagy szomorúságát elfojtsa, meglepő dolgokhoz fordulnak. Sokan az étel megvonását gondolják a legjobb megoldásnak, bulimia, anorexia. De vannak olyan fiatalok, akik épp a mértéktelen evésben találják meg az enyhülést.

#internet
2011.04.06.

A Facebook növeli az önértékelést?

„A Facebook segít abban, hogy a legjobb oldaladat mutasd a világnak, ami által magadat is jobban érezheted” – állítja egy új kutatás.

#befolyásolás
2011.04.04.

Befolyásolják egymást a tinik?

Amikor tizenéves az ember, előfordul, hogy a társai nyomást gyakorolnak rá és így veszik rá, hogy például megtegyen valamit. Ezen szinte mindenki átesik. De jobban megéri másokra hallgatni, mint saját magadra?

#fityma
2011.04.04.

Fitymaszűkület és parafimózis

Szinte minden kisfiú nem visszahúzható előbőrrel születik. Néhány hónapos korban a fityma és a makk szövetei fokozatosan elválnak egymástól, 2 éves korra pedig a fityma hátrahúzhatóvá válik. Ez egy teljesen spontán folyamat, semmiféle beavatkozást nem igényel, kivéve, ha fájdalmat, vizelési zavart okoz.

#böjt
2011.04.03.

Mi is az a böjtölés?

A legtöbb vallás alkalmaz böjtölési időszakokat, mint a hit, vagy a bűntudat demonstrálásának eszközeként, és a szellemi gondolkodás lehetőségéért. A böjt ugyanakkor történelmi szempontból kifejezhet politikai nézeteket és egyfajta tiltakozást is.

#valóságshow
2011.04.03.

Gúnyt űznek a túlsúlyosakból az új valóságshow-k?

Ezek a valóságshow-k, hasonlóan a többihez, extrém figyelemfelkeltőek, a nézőt szinte a TV elé kötik. Azonban rögtön az elején felmerül a kérdés, hogy az ilyen műsorok vajon segítik, vagy csak kihasználják a túlzott testsúly (vagy épp más) problémájával küzdő embereket?

#tzatziki saláta
2011.04.02.

Tzatziki saláta cukorbetegeknek

Készíts egy finom, könnyű és egészséges salátát friss uborkából! Ajánljuk cukorbetegeknek és lisztérzékenyeknek.