Hírek

#hulladék
2011.04.01.

A hulladék útja

A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.

#cukorbeteg
2011.04.01.

Az egészséges étrend alapjai cukorbetegek számára 1.

Nem létezik kifejezetten csak diabéteszesek számára kialakított diéta. Ez azonban jó hír! Ténylegesen csak ajánlás van azokról az ételekről, melyek helyes fogyasztása esetén kordában tartható a vér glükózszintje (vércukorszint), ez azonban nem csak a cukorbetegségben szenvedőknek jó, hanem bárki másnak is.

#szex
2011.03.31.

Teherbe lehet esni az erotikus tévézéstől?

Egy tanulmány szerint azok a tinilányok, akik sok szexuális tartalommal találkoznak tévén keresztül, nagyobb eséllyel lesznek terhesek, és a tinifiúk is nagyobb eséllyel válnak apává. Íme néhány indok, amiért nem érdemes tévézni.

#szülők veszekednek
2011.03.31.

Amikor a szülők veszekednek

Úgy tűnik, mintha a szüleid állandóan veszekednének? Mondjuk, hogy éppen a szobádban pihensz, egy újságot olvasol, és a zenelejátszódat hallgatod. A ház másik felében beszélgetést hallasz. Halkan kezdődik, de egyre hangosabb és erélyesebb lesz. Feltekered a hangerőt, mert már torkuk szakadtából kiabálnak.

#mozgás
2011.03.30.

Miért hasznos a testedzés?

Valószínűleg már számtalanszor hallottad, hogy az aktív élet jót tesz a szervezetednek, de azt is, hogy segít, hogy jól is érezed magad? A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás nem csak a testednek jó, hanem a hangulatodat is feldobja.

#terhes
2011.03.30.

Meglepő tények a terhességről 2.

Amikor először mész az orvoshoz, valószínűleg meg fogsz rémülni, hisz egy csomó papírt ad majd neked, mely trimeszterekre lebontva tartalmaz információkat és teszteket. Mindezen információk mellett is azonban a terhesség könnyen válhat egy „túl hamar lettem felnőtt”-szindrómává. Ezt megelőzve próbálunk most segíteni kétrészes cikkünkben.

#vese
2011.03.30.

A vese elhelyezkedési rendellenességei

A vese és a húgy-ivarszervek fejlődési rendellenességei nem mindig okoznak jellegzetes tüneteket. Felismerésük sokszor idősebb gyermekkorban, esetleg felnőttkorban történik. Sok esetben húgyúti fertőzések, vesemedence-gyulladás, húgyúti kövesség kialakulására hajlamosítanak, az ilyenkor elvégzett diagnosztikus vizsgálatok során derül fény a vese és a húgyutak fejlődési rendellenességeire.

#beilleszkedés
2011.03.29.

Beilleszkedési tippek

A beilleszkedési vágy mindenkiben él, hiszen kívülállónak lenni, a sorból kilógni majdnem egyet jelent a magányossággal. Nehéz azonban megtalálni az arany középutat személyiségünk megtartása és a közösségnek való megfelelés között.

#terhes
2011.03.29.

Meglepő tények a terhességről 1.

A terhesség egy olyan témakör, melyről szakkönyvek ezrei állnak rendelkezésünkre. A könyvesboltokban és a könyvtárakban nemcsak saját polccal rendelkeznek, hanem sok helyen a gyorsan elérhető könyvek között is helyet kapnak.

#háziállat
2011.03.28.

Kisállattal a depresszió ellen

Egy zsúfolt, nehezen elviselhető emberekkel töltött, hosszú nap után végre hazaérsz, s otthon farokcsóválva, ugrándozva fogad kis kedvenced. A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. S hogy mi a titok? Két szó: feltétlen szeretet.

#fiú
2011.03.28.

Nemi erőszak: veled is megtörténhet!

Valószínűleg azt gondolod, hogy ez veled soha nem történhet meg, pedig ezt nem tudhatod. Nem lehet előre kiszámolni, hogy mikor kerülsz olyan helyzetbe, hogy neked vagy a barátodnak, esetleg családtagjaidnak szüksége lesz a segítségedre! Ezért fontos, hogy tudatosítsuk a tényeket és ne legyintsünk rá, hogy velünk úgysem történhet meg!

#orvos
2011.03.27.

Kérdések, amiket föltehetsz az orvosodnak

Valószínűleg szoktál válaszolni az orvosod kérdéseire – de kérdezz saját magad is! Tedd fel a kérdéseidet bármiről, amiről szeretnél megtudni többet: hisz ez a te szervezeted.

#szingli
2011.03.27.

Miért jó szinglinek lenni?

A legtöbbet arról olvashatunk, hogyan ápoljuk a kapcsolatunkat, illetve hogyan tegyünk szert egy új barátra. Pedig a szingliségnek is rengeteg előnye van!

#zaklatás
2011.03.25.

Öngyilkos lett az iskolai zaklatás áldozata

Egy 14 éves lány fölakasztotta magát a temetőben, mert osztálytársai folyamatosan zaklatták, kiközösítették őt. A szülők mit sem sejtettek az egészről, ráadásul a győri iskola pszichológusa sem észlelt depressziós tüneteket a tinin. Lássuk, mit tehetsz, ha valaki veszélyben van!

#szüzesség
2011.03.24.

Úgy érzed, te vagy az utolsó szűz a világon?

„A péniszem petyhüdt lesz és használhatatlanná fog válni”. Gyerünk! Ki is mondta ezt? Melyik filmben? Igen-igen, Kevin az Amerikai Pitében. Tulajdonképpen az egész film arról szól – bár szerintem nincs olyan ember, aki ne hallott volna róla -, hogy 4 fiatal az érettségi előtt el akarja veszíteni a szüzességét.