Hírek

#piercing
2011.03.24.

Majdnem megölte a testékszer a tinit

Egy 13 éves lány majdnem belehalt abba, hogy lenyelte egy mágneses építőjáték fémgolyóit, amelyeket álcázott nyelvpiercingnek használt.

#menstruáció
2011.03.23.

Minden, amit a menstruációról tudnod kell 1.

Mi történik menstruációkor a női szervezetben? Talán már akartál beszélni róla anyukáddal vagy apukáddal, de minden alkalommal, amikor kimondtad, hogy "menstruáció," akkor dadogni, hebegni kezdtél.

#szelektív hulladék
2011.03.22.

Szelektív hulladékgyűjtés a gyakorlatban

Ki viszi el? Miben gyűjtsek? Hol lehet kapni? Kit keressünk? Mára már gyakori kérdésekké váltak. Látjuk, hogy igény van arra, hogy az elméletben szépen működő szelektív hulladékgyűjtést a napi gyakorlatba is beépítsük.

#egyetem
2011.03.22.

Így működnek a diplomagyárak: mennyibe kerül, mire jó a hamis bizonyítvány?

Néhány nap alatt bármilyen diplomáról tökéletes másolatot készítenek a szolgáltatásaikat nyíltan hirdető „diplomanyomdák”: egy-egy olcsó, mégis valósághű másolatért mindössze ötven dollárt, vagyis tízezer forintot kell fizetni. Bár hivatalosan csak "szórakoztató célokra" lehet használni a megvásárolt okleveleket, a cégek - a biztonság kedvéért - orvosi diplomát soha nem készítenek.

#internet
2011.03.20.

Biztonsági szabályok az interneten

Az ismert közösségi portálok (Facebook, Twitter, MySpace) manapság a társas élet színterei, a fiatalok könnyen ápolhatják kapcsolataikat és ismerkedhetnek szinte kötetlenül. Azonban a nyílt internetezés veszélyeket is rejthet, könnyen zaklatás, rossz tréfa (vagy rosszabb) áldozatai lehetnek a gyerekek.

#szex
2011.03.18.

Működőképes-e a kapcsolat szex nélkül?

Egy, a magyarok szexuális életéről készült felmérés szerint a fiatalok kevesebb, mint ötöde gondolja úgy, hogy szex nélkül is működőképes egy kapcsolat. Egyre többen vannak azok, akik nem találnak kivetnivalót abban, ha szakítás után még szexuális kapcsolatot létesítenek az ex-szel, vagy mások előtt szeretkeznek.

#cigi
2011.03.18.

Jogosan tiltják ki az iskolákból a dohányzó diákokat?

Ősztől az összes oktatási intézményben betiltanák a dohányzást, a jelenlegi szabályozás szerint azonban az iskolák még tehetnek engedményeket. Ki, hol, mikor gyújthat rá az iskolában, és milyen büntetést kaphat az a diák, aki megszegi a dohányzási tilalmat?

#japán
2011.03.18.

Földrengés és cunami Japánban: 7 egyszerű módja annak, hogyan segíts

A pusztító földrengés és cunami még csak most ért véget Japánban, a helyreállítás és a gyász elkezdődött. A mostani katasztrófa a világ "legdrágább" földrengése lehet a történelemben. A krízis ráadásul még nagyobb lehet attól függően, hogy mi történik a Fukushima erőműnél.

#depresszió
2011.03.17.

Miért vagyok ilyen rosszkedvű?

Voltál már valaha igazán rossz hangulatban? Talán volt is néhány ajtócsapkodós „dráma”? Vagy talán olyan mérges voltál, hogy beleütöttél a falba az öklöddel, kimutatva az érzéseidet, hogy rossz kedved van és így vezeted le a feszültségedet?

#bűnös étel
2011.03.16.

Bűnös ételek, amelyek segítenek a fogyásban

A bűnös ételek minden esetben gyanúsak, különösen, ha éppen súlyt próbálunk veszteni. Ám mindegyik étel, amelyet rosszként harangoznak be, ha belegondolunk, nem is olyan szörnyűek. Nézzük meg, hogy melyek azok, amelyek ténylegesen segíthetnek neked a súlyvesztésben.