Hírek

#kapcsolat
2011.02.09.

Komoly kapcsolatra vágysz?

Flörtölgetsz, randizgatsz, tetszik is pár srác, de valahogy mindig másképpen alakulnak a dolgok? Lássuk, mi lehet az oka annak, hogy nem találod meg azt, akivel hosszútávon is összepasszolsz!

#hepatitisz
2011.02.09.

Mi is az a Hepatitis B?

Biztosan sokan hallottatok már a Hepatitis B nevű vírusról, de tényleg mindegyikőtök tudja, hogy valójában mi is ez a betegség? Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk magunkat megvédeni ettől a betegségtől. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a lehető legtöbbet tudjunk meg róla.

#média
2011.02.09.

A média hatása az étkezési szokásokra

Köztudott, hogy a média nap mint nap irreális szépséggel "bombázza" az embereket. Emellett azt is tudnod kell, hogy ezek teszik a legnagyobb hatást a rendszertelen étkezési szokásokra. De mi a különbség a hirdetések és a hírek között? És mit tudunk tenni ezzel a problémával kapcsolatban?

#alkohol
2011.02.08.

Alkoholista tinik – Mi az oka?

A tinik isznak, hogy részegek legyenek. Isznak akkor, ha valamilyen emocionális problémájuk van. Isznak, ha depressziós hangulatuk van, isznak, ha valamilyen félelmük van vagy szoronganak, isznak, hogy beilleszkedjenek egy baráti körbe, isznak, ha unatkoznak, isznak, ha a szüleikkel szeretnének harcba szállni, de isznak csak úgy a buli kedvéért is.

#sport
2011.02.08.

Miért jó a sport a tiniknek?

Nagyon sok tini próbál ki valamilyen sportot a középiskolában, csak mert úgy gondolják, hogy ez sokkal népszerűbbé teheti őket és barátaikat. Egy esetleges randin pedig talán pont a sport lehet az, ami pluszpontot jelenthet a kiszemeltnél.

#mobiltelefon
2011.02.08.

A mobiltelefon csontritkulást okozhat

Egy tanulmány szerint a lehető legtávolabb kell tartanunk magunktól a telefont, mivel bebizonyosodott, hogy a mobiltelefon - derékon történő hordása - csökkentheti a csont sűrűségét a medence környékén.

#cyber
2011.02.06.

Hogyan éld túl a cyber-zaklatást? - II.

Ha zaklatnak, fenyegetnek, bántanak vagy esetleg fájdalmas módon "ugratnak" – vagy ha ismersz valakit, akivel ez történik – nincs okod csendben maradni. Mindenképpen jelentened kell a felháborító SMS-eket, e-maileket!

#együttjárás
2011.02.05.

Rendben van az, hogy a tinik huszonévesekkel járnak?

Egyszer volt egy barátom – őt Annának hívták –, aki találkozott egy nála 10 évvel idősebb sráccal. A kapcsolatuk elmélyült, mert mindketten szerették az Amerikai pite című filmet és a heavy metált...

#terhes
2011.02.04.

A jó kislányokkal is megtörténhet II.

A terhességem ötödik hónapja környékén, amikor a hasam elkezdett egy kicsit nagyobb lenni és a melleim is kezdtek egy kicsit nehezebbek lenni, a leendő apuka és én egyre inkább eltávolodtunk.

#Szűzhártya
2011.02.04.

Tinik és a szüzesség

Míg a "szűz" szóval gyakran azokra utalnak, akiknek még nem volt szexuális kapcsolatuk, nincs önálló, egyértelmű definíciója annak, hogy mi is a szüzesség. A legtöbb tini számára a szüzesség egy személyes téma, amiről kellemetlen beszélgetni.

#szépségápolás
2011.02.02.

Természetes szépségápolás

Manapság olyan kémiai anyagokkal találkozunk nap mint nap, melyek abszolút nem tesznek jót az egészségünknek és a szépségünknek. Miért bombáznánk bőrünket, hajunkat vegyszerekkel, ha természetesen is csodás hatást érhetünk el?

#gonorrhea
2011.02.02.

Védekezz, mert új szuperbaktérium van a láthatáron!

Lehet, hogy úton van egy újabb aggasztó szuperkórokozó - a gonorrhea gyógyíthatatlan változata. A betegség, amit valaha könnyedén elpusztítottak egy penicillin injekcióval, egyre inkább ellenállóvá válik a gyógyszerekkel szemben.