Hírek

#desszert
2009.09.03.

Kókuszkifli lisztérzékenyeknek

Sokak kedvence a kókuszkifli, és kedvelt desszert számos rendezvényen és összejövetelen. Mostani receptünkkel Te magad is könnyedén elkészítheted, és elkápráztathatod családod, barátaid remek főzőtudományoddal!

#tovább tanulás
2009.09.02.

Határozott jövőképpel rendelkeznek a fiatalok

A fiatalok számára a szakmájukon belüli elismertség és a hasznos munkavégzés fontosabb célok, mint a gazdagság, a rangsor végén pedig a hatalom és a hírnév szerepelnek – derül ki a VMR.cool kutatás adataiból.

#testedzés
2009.09.02.

Tornateremből a kórházba – mi az oka?

Napjainkban a gyerekek sokkal többször kerülnek kórházba tornatermi sérülés által, mint egy évtizeddel ezelőtt, mutatta ki egy gyermekosztályon végzett felmérés.

#szem
2009.08.31.

Miért szeretik a pasik a tág pupillákat?

A pupillánk az a testrészünk, amely a legnagyobbnak látszik saját méretéhez képest. A férfiak nagy része azt állítja, hogy egy nőn először a szemét nézi meg. Úgy gondolják, hogy egyfajta erotikus sugárzása van az írisznek és a pupillának.

#elektronikai hulladék
2009.08.31.

E-hulladék

A 21. század a „kommunikációs forradalom” időszaka, ugyanis egyre szélesebb termékkínálat áll a vásárlók részére. Manapság már bárhonnan küldhetsz egy sms-t a családodnak, vagy a barátaidnak, vagy akár egy laptop segítségével e-mailezhetsz velük akár az Atlanti-óceán felett is. A technológia világa nagyszerű, azonban hátulütői is vannak: az elektronikai hulladékok.

#erőszak
2009.08.30.

Az erőszak lélektana

Amikor nemi erőszak történik gyakran – különösen a nők – nem tüntetik fel erőszaknak, hisz nehezen tudnak szakítani azzal az emberrel, akiben eddig megbíztak. Így ez inkább marad a saját titkuk és az életük egy rossz része. Sajnos vannak olyanok, akik évekig nem mondják el, hogy őket megerőszakolták. Fél ugyanis a következményektől, mások véleményétől, hisz a zaklató lehet, hogy egy közeli barát, egy ismerős vagy éppen családtag.

#közlekedési baleset
2009.08.29.

Tanácsok közlekedési baleset esetére

A kezdő jogosítvánnyal rendelkezőknek még nincs nagy rutinjuk a forgalomban,ezért nekik nagyobb esélyük van, hogy balesetet szenvedjenek. Akár más volt a hibás, vagy akár te voltál néhány dolgot érdemes szem előtt tartani baleset esetére!

#amnézia
2009.08.28.

Tipikus mozi-betegség? Amnéziások a filmvásznakon

Az alábbi 10 filmben egy közös biztosan van – szereplőik között találhatunk egy amnéziás beteget. Nézd meg, legyen a film régi vagy új, ez a betegség ott van. Talán már klasszikus lett?

#szemét
2009.08.27.

Kevesebb szemetet Földünk életben maradásáért!

Az emberek csak vásárolnak, és vásárolnak. Kimutatták, hogy két évvel ezelőtt a világon minden másodpercben gyártottak egy autót, és az emberek naponta 2.3 millió cipőt és 2.6 milliárd játékot vettek meg.

#pogácsa
2009.08.27.

Burgonyás pogácsa epebetegeknek

Ismét egy tipikus magyar desszert, a pogácsa. Te sütöttél már? Ha nem, ha igen, most itt egy újabb recept, hogy lisztérzékeny, gyomorfekélyes, epebeteg barátaidat is meg tudd kínálni belőle.

#turizmus
2009.08.26.

A turizmus negatív hatásai a fejlődő országokban

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek.

#nemi erőszak
2009.08.25.

A nemi erőszak eredete

Joanna Bourke professzor, aki a „Nemi erőszak történelme 1860-tól napjainkig” szerzője elmondta, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy bármiféle természetes vagy normális oka lenne a nemi erőszaknak. Szerinte egyértelműen a társadalmi nyomás, a külső elvárásoknak való megfelelési kényszer viszi rá az elkövetőt bűntényre, azért, hogy megmutassa felsőbbrendűségét.

#kézápolás
2009.08.25.

A műköröm előnyei

A kellemes összhatáshoz az ápolt kéz, illetve köröm is hozzátartozik. Nagyon fontos, hogy a manikűrre megfelelő hangsúlyt fektessünk. Kezünk kisebb-nagyobb szépséghibáit ezzel korrigálhatjuk. Ha megfigyeljük, manapság már számtalan nő műkörmöt visel. Ennek ellenére mégis találkozom olyan hölgyekkel, akik idegenkednek a viselésétől. Műköröm? Nem, tönkreteszi a saját körmeimet. Ezt hallani leggyakrabban.

#recept
2009.08.25.

Virslis bagett epebetegeknek

Egy igazán remek és nagyon finom recepttel készültünk most, amit gyomorfekélyben szenvedők, epebetegséggel és lisztérzékenységgel küzdők is bátran fogyaszthatnak

#betegség
2009.08.24.

Hírességek betegségei

Miután szétnéztem hogy mi is az, ami érdekelhet Titeket, gyorsan megtaláltam hogy ezek mindenképpen. Ezért egy picit, most mi is utánajártunk, hogy pontosan mi is történt az egykori Hollywoodi sztárral, illetve a háromszoros világbajnok nehézsúlyú bokszolóval?