hova forduljak?

2013.09.14.
tisztelt doktorno!
termeszetgyogyasz megallapitotta, hogy allergias vagyok glutenre, tejre(tejfeherje es tejcukor egyutt), elesztore, szojara, rozsra, halakra(edesvizi es tengerire egyutt), mandulara, mogyorora, makra, es a tartositoszerekre. Masfel eve kezdodott, hasmenes, gyomorfajasok, gyomorsav problemak, kiutesek, vashiany... de orvosilag nem tudtak kimutatni. Az eredmenyek nem tudtak ezeket kimutatni(vervetel, gyomortukrozes, kilegzeses laktoz teszt, stb.), megis miota nem eszem, jobban vagyok. Se hasmenes, se gyomorfajas, se kiutes.
Egy baratnom mondta, hogy o liszterzekeny, es kap tamogatast, es orvosi papirt arrol, hogy o "fogyatekos".
Hogyan tudnek en is ilyen papirt szerezni? Meg tanulok, es magamnak kell megvenni ezeket a kajakat, mert szuleim ki vannak akadva, hogy en tehetek rola, hogy allergias lettem... es nagyon sokba kerul a kokusztej vagy zabtej, meg ilyenek. Es a legtobb glutenmentes termeket se ehetem, mert szinte mind tartalmaz szojalecitint, vagy tejszarmazekot, rajuk van irva, es meg nem is nyomokban.
Mit tehetnek? Ehes vagyok, es a gyumolcsok nem laktatnak. Nem tudom, mit kene egyek, mert nincs mit!!
koszonom a segitseget.

Szakértőnk válasza a hova forduljak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Én nem tudom, hogy természetgyógyász hogyan, miképpen mutathatta ki hogy ennyiféle alapanyagra/élelmiszerre érzékeny vagy. Bármiféle támogatáshoz orvosi diagnózisra van szükség. Hidd el, ha valóban allergiás vagy, a tesztek ki fogják mutatni. Fordulj a háziorvosodhoz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor