Betegségek, élősködő

#Betegségek #élősködő

20 db cikk a témában

#csípés
2012.04.14.

Rovarcsípésre vizes borogatás?

A legtöbb esetben elegendő a rovarcsípést egyszerűen hidegvizes ruhával borogatni a különböző patikaszerek használata helyett - állapították meg korábbi tanulmányok adatainak elemzésével a Drug and Therapeutics Bulletin című szakfolyóirat kutatói.

#kullancs
2012.04.06.

Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hogyan távolítsuk el a kullancsot? Mikor kell orvoshoz fordulnunk? Melyek a kullancseltávolítás során elkövetett leggyakoribb hibák? A kullancsok most a legaktívabbak, készüljünk fel ellenük!

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#lábgomba
2010.07.11.

Bőrbetegségek a lábon

A láb anatómiai és bőrgyógyászati szempontból szorosan kapcsolódik a kézhez, ezért számos bőrbetegség a kézen és a lábon egyidejűleg jelentkezik, mint például pikkelysömör, ekcéma.

#bacilus
2010.01.12.

Amit a kórokozókról tudni kell

Talán úgy gondolhatod, hogy a kórokozókról neked nem kell tartanod, hiszen azok csak a WC-frissítő eladókat fenyegetik a tv-ben. De valójában a bacilusok picike organizmusok, amik anélkül hogy észrevennéd képesek bejutni a testedbe. Ahhoz, hogy egészséges maradj, nem árt tudnod pár dolgot ezekről a parányi szervezetekről.