Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#agykárosodás
2014.02.28.

A traumás agyi sérülés tünetei

Traumás agykárosodást leggyakrabban hirtelen, erőteljes ütés okoz. A sérülés súlyossága attól függ, az agy mely területe és milyen mértékben károsodott. A tünetek a baleset súlyosságától függően az enyhe fejfájástól akár a halálig széles skálán mozognak.

#agyrázkódás
2014.02.18.

Agyrázkódás - Mi okozza, mik a tünetei?

Agyrázkódás leggyakrabban verekedés, esés, játszótéri sérülés, autó-vagy biciklibaleset következtében történik. Nem ritka azonban a kemény küzdősportoknál (boksz, foci), vagy azoknál sem, melyek nagy sebességgel járnak (sí, snowboard, jéghoki). Leggyakrabban a kamaszkorban, 14-19 éves kor között alakul ki és férfiaknál gyakoribb. Mit kell tudnod róla?

#izomsérülés
2014.02.17.

Izomsérülések és kezelésük

Sportolás közben nem ritka, hogy az izom megsérül: zúzódás, vérömleny, izomszakadás is kialakulhat. Mik a tüneteik, és hogyan kell kezelni őket? Cikkünkből megtudhatod!

#kényszerevés
2014.02.02.

Mi is az a kényszerevés?

A kényszerevés a leggyakoribb evéssel kapcsolatos probléma, ami előfordul a férfiaknál és a nőknél is egyaránt. A kényszerevésben szenvedő emberek gyakran túleszik magukat, még akkor is, ha nem éhesek, és nem tudják kontrollálni, hogy mennyit esznek. Ez a probléma nem csak a kövér embereket érinti, habár a kényszerevés gyakran elhízáshoz vezet.

#alvási apnoe
2014.01.21.

Alvásproblémák és a szépség

A jó megjelenéshez elegendő alvásra van szükség. Ha napi 7 vagy 8 óra alvás után sem ébredünk frissen, egész nap fáradtság gyötör, nyúzott külsőnk arra figyelmeztet, hogy az alvás minőségével van probléma. Egy kutatás eredménye szerint az alvási apnoe kezelésével nem csak egészségre káros hatásait előzhetjük meg, de megjelenésünk is frissebb, fiatalosabb és kipihentebb lehet.

#asztma
2014.01.18.

Tények és tévhitek az immunrendszerről

Az immunrendszered a barátod, ami védi a tested a fertőzésektől. Fehérvérsejteket termel, amik a szervezetedet megtámadó vírusok és baktériumok ellen harcolnak, főleg a megfázásos, influenzás időszakban.

#stressz
2014.01.16.

A kezeletlen cukorbetegnél egy megfázás is végzetes lehet

A cukorbetegek mindennapjai eleve bonyolultak, hát még akkor, ha valamilyen betegség ledönti őket a lábukról. Kezeletlen esetben számukra egy egyszerű megfázás is komoly problémákat okozhat, hiszen a vírus vagy baktérium okozta fertőzés jelentős vércukorszint emelkedést idézhet elő.

#fatorexia
2014.01.13.

Fatorexia: az elhanyagolt túlsúlyosság betegsége

Túlsúlyossággal küzdenek, mégsem fordulnak segítségért. A fatorexiában szenvedők normálisnak találják testsúlyukat, így nem számolnak a súlyfelesleg okozta megbetegedésekkel. Mi a fatorexia, hogyan lehet felismerni és leküzdeni?

#diéta
2014.01.06.

Csalánkiütés, orrdugulás? A mediátor diéta lehet a megoldás

A hagyományosan összeállított ünnepi menüsor több olyan élelmiszert is tartalmaz, melyek lebontása során hisztamin szabadul fel a szervezetben. Az ilyen típusú ételek fogyasztása az arra érzékenyeknél panaszokat okozhat: csalánkiütés, arcdagadás, kivörösödés, tüsszögés, orrdugulás jelentkezhet. A tünetek kezelésében a mediátor diéta segíthet.

#elsősegély
2013.12.31.

Így hívj mentőt, ha baj van!

„Segítség!” – kiáltunk önkéntelenül, ha bajban vagyunk, rosszul érezzük magunkat vagy megsérülünk. Amikor más kerül ilyen helyzetbe, tőlünk várja a segítséget, de tudod, hogy mit kell tenni?

#akné
2013.12.28.

5 gyors tipp a pattanásos bőr védelme érdekében

A pattanásos bőrt általában a faggyúmirigyek túlzott működése okozza. Hatásukra a pórusaid eltömődnek: a piszok, az elhalt hámsejtek és a felgyülemlett baktériumok bőrgyulladást okoznak, ami mitesszer vagy pattanás formájában mutatkozik meg.

#akné
2013.12.27.

Hogyan juss túl a pattanások érzelmi megpróbáltatásain?

A pattanás nem csak egy bőrbetegség, gyakran jár együtt lelki betegségekkel is. A pattanások pszichológiai és társadalmi hatásai sem elhanyagolhatóak, mivel súlyos rövid- és hosszú távú következményei lehetnek. Jó hír azonban, hogy ezek a tünetek kontrollálhatóak.

#akné
2013.12.25.

Téli aknekezelő tippek

A téli időjárás nem csak a hangulatodra, de a bőrödre is hatással van. Azonban csak néhány változtatás szükséges a bőrápolási szokásaidon ahhoz, hogy javulás álljon be a pattanásaid állapotában.

#fájdalom
2013.12.23.

A fájdalom típusai és a csillapítás módjai

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesen gondolkoztak el azon, miért érezzük máshol, mint ahol képződik, vagy mi a különbség a sajgás, lüktetés és tompa fájdalom közt. A fájdalom természetéről és a csillapítás módjairól dr. Pál Mónika, az Oxygen Fájdalomcentrum reumatológusa beszélt.