Hírek

#padlizsánkrém
2022.04.02.

Padlizsánkrém cukorbetegeknek

Padlizsánból számos étel elkészíthető, talán a legismertebb a padlizsánkrém. Vacsorára vagy reggelire jó ötlet a pirítósra. Lisztérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek, cukorbetegeknek, allergiásoknak, májproblémásoknak, keringési problémásoknak, crohnosoknak ajánljuk.

#dohányzás
2022.04.02.

Hogyan szokj le a cigiről?

A dohányosoktól gyakran halljuk, hogy „Ne azt mondd, miért szokjak le, hanem azt, hogy hogyan!” Valójában egyetlen tökéletes mód sincsen a leszokásra, ám pár tippünk segítségével megkönnyítheted a folyamatot.

Miért jó kókuszzsírral sütni?
#kókusz
2022.04.01.

Miért jó kókuszzsírral sütni?

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.

Hogyan legyünk empatikusak?
#empátia
2022.03.30.

Hogyan legyünk empatikusak?

Van olyan barátod, akivel nagyon szeretsz együtt lenni, mert bármit mondasz neki, ő megérti, átérzi és támogat? Biztosan nagyon empatikus veled. Hogyan keltheted másban azt az érzést, hogy te is empatikus személyiség vagy?

#halál után
2022.03.29.

Megdöbbentő dolog történik a halál után

Mindenkit foglalkoztat a kérdés: van-e élet a halál után? A tudósok a kérdést még nem tudták megválaszolni, de rájöttek egy igen meglepő dologra: a test halála után egyes gének még működnek.

Férfi pulóver: Milyet válassz?
#pulóver
2022.03.29.

Férfi pulóver: Milyet válassz?

Minden férfi szekrényében megtalálható kell, hogy legyen egy kényelmes és meleg pulóver. Az Ozonee boltjában sok modellt, szabást és színt találsz, amit most bemutatunk számodra. Könnyedén megtalálod magadnak azt, ami illeszkedik a te ízlésedhez és szükségletedhez. Tudj meg többet a férfi pulóverekről! (x)

Tudatos karriertervezés diákként
#karrier
2022.03.28.

Tudatos karriertervezés diákként

Elmúltál már 15 éves és szeretnél pénzt keresni? Esetleg már van elképzelésed a jövőbeli szakmádról, de szeretnéd kipróbálni, hogy tényleg testhezálló-e az adott hivatás? A diákmunka szuper megoldás lehet, hisz a nyári szünidőt tapasztalatszerzésre használhatod, mialatt a célodnak megfelelően pénzt is gyűjthetsz. Ha még sosem dolgoztál, és jól jönne néhány tipp, cikkünk hasznos lehet számodra.

#mozgásforma
2022.03.26.

Az 5 legnépszerűbb mozgásforma: jógától a crossfitig

A rendszeres testmozgás kiemelt szerepet játszik egészségünk megőrzésében, de legalább olyan fontos alakunk formálásában is. Ma már sportágak széles kínálatából válogathatunk és a mozgáshoz megfelelő ruházat kiválasztásában is egyre könnyebb a dolgunk. De melyek azok a mozgásformák, amiket egyre többen választanak, ha a mindennapi testmozgásról esik szó?

Menstruálhatok-e ha terhes vagyok?
#menstruáció
2022.03.26.

Menstruálhatok-e ha terhes vagyok?

Nem. A közösségi médiában és az olyan TV műsorokban, mint a „Nem tudtam, hogy terhes vagyok” terjedő tévhitekkel ellentétben terhesség alatt nincs menstruáció, hiszen a rendszeres havi vérzés pontosan azért következik be, mert nem áll fenn terhesség. A petefészekből kilökődő érett petesejt a méhből a hüvelyen át vérzés kíséretében távozik, ha nem termékenyül meg.

#sajt
2022.03.23.

Sajttekercs vegetáriánusoknak

Ha csontritkulásos, chronos, cukorbeteg vagy vegetáriánus vendégeid érkeznek, bátran kínáld őket ezzel az egyszerűen elkészíthető étellel.

Az arcon élő atka is okozhat pattanásokat
#pattanás
2022.03.22.

Az arcon élő atka is okozhat pattanásokat

A faggyúmirigyekben élő demodex brevis atkák és azok baktériumai az arcon megtelepedve pattanások megjelenését idézhetik elő. A problémás bőr kezelése kapcsán ezért érdemes elvégezni az atka-szűrést is, mert eltávolításuk csak célzott kezeléssel lehetséges.

#cigi
2022.03.21.

Leszokás a dohányzásról: egy gyakori ellenérv

Ez bizony a közösség ereje. Tinédzser vagy, emiatt életed középpontjában a közösségi életed áll. De gondoltál már arra, hogy a társaságod és a szokásaitok hogyan befolyásolhatják a döntéseidet? Befolyással vannak a barátaid a dohányzási szokásaidra? Talán a leszokást is azért halogatod, mert velük ez az egyik közös programod? Van néhány tanácsunk számodra.

Hogyan kerülj közelebb a kiszemelt lányhoz
#randi
2022.03.20.

Hogyan kerülj közelebb a kiszemelt lányhoz

Ha nem tudod, hogyan hívj el egy lányt randizni, nem kell rosszul érezned magad miatta. Minden srác érzett már így legalább egyszer az életében! Néha kockázattal jár, hogy elsajátítsd a randira hívás művészetét. Mindenkinek el kell kezdenie valahol, nem igaz?

#fiú
2022.03.19.

Szex vagy erőszak?

A szexuális zaklatásnál csak az egyik fél, az elkövető vágyai és akaratai teljesülnek, ezt kényszeríti rá az áldozatára.

#alvás
2022.03.18.

5 módszer a gyorsabb elalvás érdekében

Egyszerű trükkök, amik segíthetnek egy jó éjszakai alvásban. A rossz alvás nagy probléma, hiszen kihatással van mindenre, az iskolai teljesítményedtől a lelkiállapotodig - a teljes egészségedre!