Hírek

#diszkalkulia
2022.02.18.

Nem megy a matek. Diszkalkuliám van?

Kilencedikes vagyok egy gimnáziumban. Világéletemben rossz voltam matekból. Egyszerűen hiába tanulom, járok korrepetálásra a suliba, és magántanárhoz is 6 éve, mégsem ragad meg bennem az anyag! Valamikor a számokat is nehezemre esik kiolvasni.

Ha elszakad az Achilles-ín, az nem jelenti a sportkarrier végét
#Achilles-ín
2022.02.18.

Ha elszakad az Achilles-ín, az nem jelenti a sportkarrier végét

Az Achilles-ín a test legnagyobb ína, amely a vádli izmait a sarokcsonttal köti össze. Ennek az elszakadása a leggyakoribb sérülések közé tartozik, amely évente körülbelül 30 000 amerikait érint, elsősorban a 30 és 49 év közötti szabadidősportolókat.

#menstruáción kívüli vérzés
2022.02.12.

Menstruáción kívüli vérzés

Kedves Szakértő! 19 éves vagyok, és még sosem voltam nőgyógyásznál, pedig már 4 éve nem vagyok szűz. 2 éve élek rendszeres nemi életet. Kb. másfél éve folyamatosan szedek fogamzásgátlót, és pár napja - eddig először - elfelejtettem bevenni 1 tablettát.

Mi az a jojó effektus?
#jojó effektus
2022.02.11.

Mi az a jojó effektus?

A néhány hetes sanyargató diéta befejezése után rövidesen visszatérnek a leadott kilók? Sőt, a mérleg többet mutat, mint a diéta kezdete előtt? Vajon mitől alakulhat ki a jojó effektus, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld? Milyen veszélyeket rejthet magában a jojó effektus?

9 jel, ami vashiányra utal
#vas
2022.02.11.

9 jel, ami vashiányra utal

A legfrissebb kutatások szerint a nők körülbelül 9 százaléka szenved vashiányban, azonban ez az arány sokkal magasabb is lehet, főként azon nők esetén, akik fizikailag aktívak. Hogy jelzi a tested, ha a szervezeted vasszintje egy kicsit alacsony? Összeszedtük a leggyakoribb figyelmeztető jeleket.

Mi a tématérkép?
#tématérkép
2022.02.10.

Mi a tématérkép?

A tizenévesek többségének az első akadályt a tanulásban az jelenti, hogy nem tudják, hogyan fogjanak hozzá.

Valentin napi ajándékok - bármennyi ideje is jártok
#ajándék
2022.02.09.

Valentin napi ajándékok - bármennyi ideje is jártok

Valentin napon igazi kihívás megfelelő ajándékot venni a párodnak. Az, hogy mit veszel neki, jellemzi, hogy hogyan is látod őt vagy a kapcsolatotokat, de az is szempont, hogy mióta jártok együtt.

#dohányzás
2022.02.05.

A dohányzás elősegíti a kopaszodást és az őszülést

Tudósok már régóta gyanítják, hogy a dohányzás összefüggésben áll a kopaszodással és a korai őszüléssel. A kapcsolatot nagyrészt a füstben található mérgeknek tulajdonították, melyek a hajhagymákat és a hormonokat károsítják.

7 megdöbbentő tény a cigarettázásról
#cigaretta
2022.02.05.

7 megdöbbentő tény a cigarettázásról

A cigarettázás egészségtelen szokás a dohányzónak, illetve a környezetében élőknek is. Számos tényt ismerünk már a cigaretta káros hatásairól, ám van néhány tény, amelyek kevésbé ismertek. Íme, 7 olyan adat, amelyet talán te sem tudtál eddig.

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?
#klímaváltozás
2022.02.03.

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?

A hurrikánok, földrengések egyre gyakoribb színre lépésével a társadalom figyelme is mindinkább a klímaváltozás felé fordul. A természeti környezetünkre gyakorolt negatív hatásairól már sok szó esett, azonban arról, hogy milyen mértékben veszélyezteti az egészségünket, kevesebbet hallani.