Hírek

Diabulémia - Életveszélyes lehet!
#diabulémia
2021.09.16.

Diabulémia - Életveszélyes lehet!

A diabulémia elsősorban a cukorbeteg tinik és fiatal nők körében tapasztalható, újkeletű, ám veszélyes betegség. Ennek során a betegek az inzulinadagjaikkal manipulálva próbálnak meg a felesleges kilóiktól megszabadulni. Mivel a kamaszok körében erős a média által sugallt szépségideálnak való megfelelési kényszer, könnyelműen veszélybe sodorhatják magukat ezzel a dologgal.

#normális
2021.09.16.

Mi a normális? Ki a normális?

Annyit hallani, hogy „Te nem vagy normális! Megőrültél!?”. Vagy sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak? Mi az, ami abnormálisnak számít?

#fej
2021.09.14.

Fejfájás és étrend

A fejfájás gyakori probléma, amit mindenki megtapasztal élete során néhányszor. Egyeseknél azonban a fejfájás folyamatosan jelen lehet az életükben, amit többek között a kiegyensúlyozatlan étrend is okozhat. Még migrénes fejfájást is előidézhet a nem megfelelő táplálkozás. Ha rendszeresen tapasztalsz fejfájást, kérj orvosi segítséget!

#koronavírus
2021.09.13.

Hosszú-Covid tiniknél

A legtöbb gyermek és tinédzser, akiknek pozitív a COVID-19 tesztje, enyhe tüneteket mutat. Világossá válik azonban, hogy egyesek tüneteiket több mint egy hónappal azután tapasztalják, miután megfertőződtek a COVID-19 vírussal. Ezt az állapotot gyakran "hosszú távú COVID" vagy "hosszú COVID" néven emlegetik.

10 gesztus, hogy gentleman légy
#viselkedés
2021.09.12.

10 gesztus, hogy gentleman légy

A gentleman jelző az elmúlt időkben némileg veszített értékéből, mert egyensúlyban kell tartani az úri viselkedést a nők egyenjogúságával. A legtöbb férfitól távol áll az, hogy hagyományos, lovagias gesztusokat tegyen, mert félnek, hogy antifeministának fogják őket tartani.

#balkezes
2021.09.11.

Balszerencsés, aki balkezes?

Mi lehet a közös Benjamin Franklinben, Albert Einsteinben és Bruce Willisben? A balkezesség, amely az emberiség 10 százalékát érinti. De vajon okosabbak, kreatívabbak a balkezesek, vagy éppen ellenkezőleg: több baleset és lelki sérülés éri őket?

#pszichoszomatika
2021.09.11.

Rejtélyes tünetek szervi elváltozás nélkül

Gyakran fáj a fejed és a hasad? Sokat betegeskedsz, ami miatt alig jársz iskolába, vagy ha el is mész, folyamatosan rosszul érzed magad? A szüleid aggodalmukban orvostól orvosig cipelnek emiatt, de szerencsére eddig semmi szervi okot nem találtak a tüneteidre? Akkor előfordulhat, hogy a lelked nincs rendben, és a szorongásaid, lelki szenvedéseid testi tünetekben fejeződnek ki.

#öngyilkosság
2021.09.10.

Az öngyilkosság megelőzésének világnapja

A WHO adatai alapján minden negyvenedik másodpercben öngyilkosság miatt hal meg valaki a világon. A szörnyű statisztikai adat mögött személyes tragédiák, megbicsaklott sorsok, a vélt kilátástalanságból a biztos halálba menekülő emberek, összeomló családok állnak - ami egyben korjelzője is társadalmunk állapotának. Szeptember 10. - Az öngyilkosság megelőzésének világnapja.

#fogszabályozás
2021.09.09.

Fogszabályzót viselsz? Ezekre mindenképpen figyelj!

A fogszabályzó ma már szerencsére inkább divatos, mint ciki, hiszen azt üzened vele, hogy te igenis törődsz a fogaid egészségével. Ennek megfelelően ma már ezernyi színű gyűrű közül válogathatsz, amivel szuperül kifejezheted az egyéniségedet, akár 2-3 havonta váltogatva a színkombinációt.

#makacs
2021.09.06.

Hogyan kezeljük a makacs kiskamaszokat?

Ha gyermeked majdhogy nem születése óta erős akarattal rendelkezik, valószínűleg már kimerült vagy mostanra. A makacs csecsemők és kisgyermekek már jóval a kamaszkor előtt megnehezítik a szülők dolgát. Mikor gyermeked eléri a középiskolás éveket, a teljes figyelmed szükséges az egészséges fejlődéséhez. Hogy a legegyszerűbben átvészeld ezeket az éveket, egy tervre van szükséged!

#csiburéki
2021.09.05.

Csiburéki lisztérzékenyeknek

Szeretnél valami nem mindennapit készíteni a ebédlőasztalra? Készítsd el receptünk alapján a csiburékit, ezt egy orosz tésztakülönlegességet, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Mi történik, ha a párod főiskolára vagy egyetemre megy?
#párkapcsolat
2021.09.01.

Mi történik, ha a párod főiskolára vagy egyetemre megy?

Működhetnek a távkapcsolatok? Ez a kérdés valószínűleg megfordul a fejedben, amikor a párod főiskolára vagy egyetemre készül. De az is lehet, hogy mindketten továbbtanultok, csak különböző intézményekben, egymástól távol. Mit jelent ez a kapcsolatotokra nézve? Képesek lesztek kitartani, ha csak a tanítási szünetekben, esetleg hétvégenként találkozhattok? Az alábbi tippek segíthetnek megküzdeni ezzel a helyzettel.

#ananász
2021.08.29.

Ananászos csirkemell vesebetegeknek

Ha a csirkét fel szeretnéd dobni egy kis nyári ízzel és magadat Hawaiira varázsolni, akkor készítsd el alábbi receptünk alapján az ananászos csirkemellet. Bátran fogyasszák vesebetegek, crohnosok, liszt- és laktózérzékenyek egyaránt!

#pms
2021.08.25.

Mi is az a PMS?

A PMS, vagyis a premenstruációs szindróma nem más, mint azoknak a jól ismert, kissé bosszantó tüneteknek az együttese, melyeket a menstruációd előtt néhány nappal érzel. Mellfeszülés, szúró érzés az alhasban, ingerlékenység, na és persze a falánkság. Mit érdemes tudni a PMS-ről?