Hírek

#csoki
2021.08.24.

Csokipuding házilag laktózérzékenyeknek

Édességgel szeretnéd meglepni kedvesed, de elfogyott otthon a pudingpor? Ne pánikolj! Készítsd el alábbi receptünk alapján házilag a csokipudingot, melyet akár laktózérzékenyek, lisztérzékenyek, hízni vágyók és hasnyálmirigy problémákkal küzdők is fogyaszthatnak!

#hátizsák
2021.08.24.

A legjobb, legstílusosabb hátizsákok tizenévesek számára

A hátizsák a lehető legjobb táska, mind a maximális mennyiségű dolog elhelyezése, mind a hordozása szempontjából. Nyilvánvaló, hogy a tizenévesek batyujára nézve, mindez érvényesíthető. Akár a suliról beszélünk, akár utazásról vagy egy szimpla szabadtéri rendezvényről, rengeteg klassz hátizsák található, amelyek megfelelnek a tinédzserek igényeinek. Mivel különösen ez a korosztály szeretne menőnek látszani és lépést tartani a trendekkel, fontos, hogy ne a stílust kelljen feláldozniuk a funkciókért, vagyis a kiválasztott darab bírjon el mindent, amit szükséges, ne terhelje túlságosan a hátat és a vállakat, függetlenül attól, hogy mennyi ideig hordja a nebuló, és mindemellett persze nézzen ki fantasztikusan jól. Nézzük, manapság mik a legnépszerűbb hátizsáktrendek, hogy ezek a kis ifjoncok magukkal vihessék életük minden kalandját. (x)

#bőrápolás
2021.08.24.

Bőrápolás minden életkorban

Ki ne szeretne tökéletes arcbőrt? Hoztunk néhány tanácsot, hogyan ápold a bőrödet, legyél akár 20, akár 50 éves. (x)

#energia-egyensúly
2021.08.22.

Elhízás, étrend-kiegészítők, energia-egyensúly

A bikini szezon idején sokakban megérik az elhatározás, hogy ha eddig nem is sikerült felvenni a harcot a kilók ellen, most bizony szeretnék, ha a zsírpárnák gyorsan eltűnnének a kényes helyekről. Mivel a nyaralás már a nyakunkon, a problémára gyorsan gyógyírt kell találni, szinte egyik napról a másikra kellene beleférni az eddig mellőzött – sokat mutató – ruhákba. Az áhított álomalak eléréséért nem vagyunk restek számos fegyvert bevetni.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz
#lehelet
2021.08.17.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz

Egy lányos este vagy sörözés a srácokkal többet is okozhat, mint egy másnaposság. Annak ellenére, hogy folyadék, az alkohol ki tudja szárítani a szádat. Ez ösztönzi azokat a baktériumokat, amik halitózist (rossz lehelet) okoznak. Koffeines italok, fűszeres ételek és cigaretta is okozhat rossz leheletet. A szájban nem termelődik annyi nyál alvás közben, ez okozza a reggeli szájszagot.

#személyiség
2021.08.16.

Hogyan ismerheted meg valaki személyiségét 5 perc alatt?

Amikor egy idegennel találkozunk, azonnal tudni szeretnénk, milyen emberrel állunk szemben. Olykor hajlamosak vagyunk az első benyomások alapján ítélni, de ne feledjük, hogy a látszat sokszor csalóka. A következőkben megpróbálunk segítséget nyújtani, milyen jegyek alapján térképezhetjük fel a másik ember személyiségét mindössze öt perc alatt.

#szúnyog
2021.08.15.

Vérszívók vonzásában: szabadulj meg a szúnyogoktól

Ismerős a helyzet? Éppen egy újabb adag husit raksz a grillrácsra, mikor észreveszed, hogy a szúnyogok már meg is kezdték a lakomájukat - rajtad. Miután őrült csapkodásba kezdesz, hogy megszabadulj tőlük, észreveszed, hogy a többiek higgadtan szemlélik mit csinálsz. Őket bezzeg kerülik a vérszívók! Mi lehet ennek az oka?

#sajt
2021.08.14.

Sajtsaláta csontritkulásosoknak

Egészségesebben és változatosabban szeretnél étkezni? Egy kis életmódváltásra lenne szükséged? Iktasd be a hétköznapjaidba a sajtsalátát. Ez a saláta gyümölcsöt és zöldséget is tartalmaz, ezek által rengeteg ásványi anyagot és vitamint juttatsz a szervezetedbe. Csontritkulásosok és chronosok is bátran fogyasszák!

#szerelem
2021.08.13.

Mikor kell véget vetni egy kapcsolatnak?

Amikor valakivel romantikus kapcsolatba vágsz, nem számítasz arra, hogy egyszer majd véget ér. Reményekkel telve lépsz a kapcsolatba, és ígéretes jövőnek nézel elébe a szerelmeddel. De mint tudjuk, nem minden párkapcsolat alakul tökéletesen, még akkor se, ha a szerelmespár tagjai látszólag tökéletesek egymás számára.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia
#fóbia
2021.08.11.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia

Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.

#pozitív gondolkodás
2021.08.10.

A pozitív gondolkodás előnyei

Az optimizmus bizonyítottan javítja az emberek készségét, hogy felülkerekedjenek az őket ért negatívumokon. A pozitív gondolkodás alapvetően fontos az egészséges élet megteremtése szempontjából.

#szem
2021.08.10.

Mi okozhatja a szemviszketést?

A szemviszketés az allergiás kötőhártya-gyulladás legjellegzetesebb tünete. Az allergiás reakció során a sejtekből felszabaduló kémiai anyagok hatására az erek kitágulnak, folyadék jut ki a szövetekbe, kialakul a vizenyő és fellép a viszketés. Mitől viszket a szemünk? Mikor forduljunk orvoshoz?