Hírek

Hajhullás: mi lehet az oka?
#haj
2021.07.17.

Hajhullás: mi lehet az oka?

Hajhullás több formában is jelentkezhet. Dr. Kádár János immunológus a kiváltó okokról és a kezelési lehetőségekről beszélt.

#ételallergia
2021.07.16.

8 ételallergia tény, amit eddig nem tudtál

Amikor az ételallergiára gondolunk, egyből a vörös és felduzzadt arcra ugrik be. A valóságban azonban a tünetek és ezek az allergiák sokkal bonyolultabbak. Az ételallergiák akkor fordulnak elő, amikor az immunrendszer negatívan reagál a proteinre bizonyos ételekben.

Az intim higiénia alapjai
#higiénia
2021.07.15.

Az intim higiénia alapjai

A tisztálkodás alapvető szabályait már gyerekkorunkban megtanultuk, de ez a tanulási folyamat nem állhat meg: életkorunknak megfelelően folyamatosan frissíteni kell tudásunkat, hiszen a személyi higiénia hiánya miatt a különféle betegségek könnyebben kialakulhatnak.

#alvás
2021.07.13.

Jobban alszanak a tinédzserek a virtuális valóság játékoktól?

A kérdés azért érdekes, mert azt már számtalanszor leírták, hogy főként a tinédzserek lassabban alszanak el ha az elalvás előtti mobiloztak vagy tévéztek. Ezúttal a virtulális valóság (VR) játékok – alvást befolyásoló hatására voltak kíváncsiak a kutatók.

Mit kell tennünk vízi baleset esetén?
#vizi baleset
2021.07.13.

Mit kell tennünk vízi baleset esetén?

Fuldoklás nem csak mély vízben történhet. Kisgyermekek, mozgásban akadályozott vagy ittas személyek akár bokáig érő vízben is komoly bajba kerülhetnek, ha orr- és szájnyílásuk víz alá kerül. Mi magunk is sokat tehetünk a bajba jutott személyért: az időben történő elsősegélynyújtás életet menthet!

#depresszió
2021.07.12.

Diéta depressziósoknak

A lelki problémákra sokszor a legalapvetőbb szokásaink, így például az étkezések is hatással vannak. Depresszió esetén tehát fontos, hogy betartsd az egészséges táplálkozás szabályait, amikkel máris hatalmas lépést tehetsz a jobb hangulat, a kiegyensúlyozott hétköznapok felé. Íme, 10 étkezési tipp, mely segíthet a depresszióból való felépülésben.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?
#napégés
2021.07.12.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?

Nem mindenki képes felmérni a nap erejét, főleg, ha egy fesztiválon szórakozik, és nem ügyel kifejezetten ilyen tényezőkre. Ráadásul körülbelül kétezer ember hal meg rosszindulatú anyajegyek miatt az Egyesült Királyságban, és ez a szám sajnos egyre nő.

#holtpont
2021.07.12.

Hogyan lendülj át a holtponton?

Úgy érzed nincs tovább, a kezdeti lendület elfogyott, és egy lépéssel sem tudsz többet megtenni? Alig kapsz levegőt, remegnek az izmaid, azonnal meg kell állnod, nehogy összeess? Akkor elérted a holtpontot…

#recept
2021.07.10.

Csokis bomba lisztérzékenyeknek

A neve alapján már csak jó recept lehet! És valóban! A csokis bomba receptünk mindenki számára kiváló desszert lesz, aki kicsit is szereti a hasát! Receptünket lisztérzékenyek számára is tudjuk ajánlani.

#bőrtípus
2021.07.09.

Neked milyen a bőrtípusod?

Bőrünk számos változáson megy keresztül az évek folyamán. A kezdetben többnyire normál bőrtípus a serdülő évek hormonális hatásai miatt gyakran zsírosabbá válik, idősebb korban pedig sokan küzdenek az egyre szárazabb bőr okozta kellemetlenségekkel. Az optimális bőrápoláshoz fontos, hogy ismerjük saját bőrtípusunkat és ha szükséges, az épp aktuális állapotnak megfelelően változtassuk a használt kozmetikumokat.

#koronavírus
2021.07.09.

A fiatalok számára is aggasztó hír a delta-variáns terjedése

A delta variáns, a koronavírusnak mára az Egyesült Államokban is dominánssá lett változata jóval gyorsabban terjed, s ezért könnyebben, hatékonyabban fertőz, mint a többi törzs. Mindez pedig a fiatalokra nézve is különösen veszélyes.

#diákmunka
2021.07.09.

Mik a legjobb diákmunkák?

Az otthonról kapott zsebpénz bizony sokszor nem elég. Szerencsére egy csomó király diákmunka érhető el az országban bárhol. Megmutatjuk, hogyan keress diákmunkát és hogy mik a legjobb diákmunkák most a piacon. (x)