Hírek

#álom
2013.01.09.

Hogyan lesz valakiből fiatalon sikeres snowboardos?

Gyarmati Anna nagyon fiatal, mindössze 19 éves, és hétszeres magyar bajnok. Snowboardozik. Sikeres. A néhány hete megrendezett TEDxYouth napon arról beszél, hogy egy hirtelen ötletből hogy lett siker és egy életre szóló kapcsolat közte és a hegy között.

#csontrepedés
2013.01.09.

Fiatalkori csontrepedés

Egy amerikai tanulmány szerint a tini sportolok körében gyakoribb a csontrepedés, mint ahogy azt gondolnánk. A kutatás még arra is kitért, hogy a sportoló lányoknál gyakoribb a csontrepedés, mint a sportoló fiúknál.

#álom
2013.01.07.

Miért ne váltanád valóra az álmaid?

Gyerekként mindenkinek nagy álmai és nagy tervei vannak. Tűzoltók akarunk lenni, katonák, vagy esetleg királylányok. Persze ezek az álmok és vágyak változnak, idővel átformálódnak. Ám felnőtté válásunk küszöbén sokan lebeszélnek az álmainkról, és sokan választják a látszólag könnyebb utat.

#mobil
2013.01.01.

A mobiltelefon bőrkiütéseket okozhat

Azon mobilozók, akiknek készüléke nikkelt tartalmaz, csúnya kiütésekkel számolhatnak, ha intenzíven használják azt - áll egy új kutatási anyagban. A szakértők a jelenséget mobiltelefon dermatitis-nek nevezték el.

#egésségügy
2012.12.30.

2012 legizgalmasabb egészségügyi-tudományos felfedezései

3D nyomtatással készülhetnek a jövő gyógyszerei Egy új nanotechnológiai módszer számítógépes tervezőprogram és molekuláris szintű gyártástechnológia ötvözésével gyorsan és precízen képes összetett molekulák létrehozására.

#őrület
2012.12.30.

2012 legveszélyesebb kamaszőrületei

Akár egy száguldó kocsin való szörfözésről, akár drogbuliról legyen szó, van néhány kamasz, aki semmitől sem fél, és képes bármire egy kis adrenalinért. A játékon és a szórakozáson túl rengeteg veszély rejlik a mai tinik világában. Nem árt odafigyelni arra, mit tart vagánynak kamasz gyermekünk vagy annak barátai, hiszen könnyen veszélybe sodorhatja magát anélkül, hogy felfogná, mennyire veszélyes is az, ami számára csak egyszerű bátorságpróbának tűnik. Íme, 2012 legveszélyesebb őrületei.

#cukorbetegség
2012.12.28.

Cukorbetegséget okozhat a D-vitamin hiánya

Egy új kutatás során megtalálták az esetleges okát az elhízásnak és a 2-es típusú diabétesz széleskörű elterjedésének a gyerekeknél: nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű D-vitamint.

#vásárlás
2012.12.27.

Mikor ne vásárolj?

Számodra milyen hely egy szupermarket? Olyan, ahol a liftből szól a vontatott zene, miközben vonszolod magad lépésről lépésre és megöl az unalom? Vagy egy olyan, ahol megtöltheted a bevásárlókosarad minden jóval, és még talán néhány ingyen termékmintát is sikerül begyűjtened vásárlás közben.

#Tiniszerkesztők
2012.12.24.

Így karácsonyoznak Tiniszerkesztőink

Év közben ők írják és fordítják a KamaszPanasz cikkeit. Most azonban – Karácsony alkalmából – a KamaszPanasz tiniszerkesztői meséltek az ünnepről, és arról, hogy mi a legkedvesebb emlékük. Békés és Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kíván minden kedves olvasójának a KamaszPanasz csapata.

#Szandi
2012.12.22.

Sztárok Karácsonya: így ünnepel Németh Juci, Szandi és Bata Éva

Jól indul az ünneplés Szandiéknál, elutaztak ugyanis néhány napra Siófokra, ahol sikerült feltöltődniük. Németh Juci énekesnő is elutazik ilyenkor, minden karácsonykor a szüleinél ünnepel, Bata Éva színésznő pedig elárulta: soha nem leste ki az ajándékokat, igazán jó kislány volt.

#nyak
2012.12.21.

A stressz fájdalmat okoz

Tisztelt doktornő! Amikor túl sokat aggódom vagy nagy a stressz rajtam, akkor azt veszem észre, hogy a nyakizmaim nagyon befeszülnek, jellemzően a jobb oldalon, olyan szinten, hogy az már fáj.

#mell
2012.12.20.

Előzd meg a mellrákot!

Védd a melleidet! Szeresd őket, és vigyázz rájuk! De ne csak úgy, hogy szexi fehérneműbe gyömöszölöd őket. A legújabb kutatások kimutatták, hogy bizonyos óvintézkedések csökkentik a mellrák kockázatát.

#pms
2012.12.18.

Hölgynaptár: új nőgyógyászati naptáralkalmazás már Androidos telefonokra is

Mindannyian kerültünk már kínos szituációba, mikor a nőgyógyász első kérdése az volt a vizsgálaton, hogy mikor volt az utolsó menstruációnk. Erre gyors fejszámolásba kezdtünk és próbáltuk kisakkozni, hogy az a keddi nap vajon melyik héten is lehetett. Ilyen esetekben segíthet a Hölgynaptár alkalmazás, amely az iPhone mellett immár Androidos telefonokra is letölthető.