Hírek

#sport
2012.11.22.

Lezárult a Sport mindenkié!-kampány

A szerdai gálán a jótékonysági licitálás eredményhirdetésével és az újságíró-pályázat díjainak kiosztásával zárult az idei év.

#energiaital
2012.11.21.

A túl sok energiaital veszélyes a gyerekekre

Azok, akik nem szoktak a koffein tartalmú italok fogyasztásához, a túladagolás akár halálhoz is vezethet. Mégis a rosszullétről beszámoló személyek 77 százaléka 18 év alatti fiatal volt, köztük 8-10 éves gyermekek is.

#jog
2012.11.20.

Te ismered a jogaidat?

Három magyar gyermekből kettő nem tudja, hogy milyen jogai vannak. A gyermekeknek joguk van az élethez, a méltóságuk tiszteletben tartásához, a családban való nevelkedéshez, a védelemhez a bántalmazástól, a kizsákmányolástól és erőszaktól, a kényszermunkától, a szexuális kizsákmányolástól. Ma van a gyermekjogok világnapja.

#motiváció
2012.11.19.

Fiatalon sikeresen: csak bátorság és néhány jó ötlet kell

Fiatalként a jövő sokszor bizonytalannak és kilátástalannak tűnik, de ha jobban belegondolunk, épp ez a szép benne. Hiszen mi döntünk, hogy milyen legyen ez a jövő, kezünkben az üres lap, ahová alkothatunk, rajzolhatunk, majd kiszínezhetjük, olyanra, amilyen mi akarjuk. Csak némi bátorság és pár jó ötlet kell mindehhez.

#szerelem
2012.11.17.

Lehet valakihez csak testileg vonzódni?

"Lassan 2 éve járok a barátommal, de úgy érzem, hogy valami elmúlt; hogy nem hiányzik, amikor nincs ott, nem gondolok rá túl sokszor. Viszont amint kettesben vagyunk, szinte egyből rámászok és kívánom. Szakítsak-e vagy sem? Lehet-e valakit "testtel" szeretni és lélekkel nem?" A szakértő válaszol.

#könyv
2012.11.16.

Hogyan neveljük magunkat becsületességre?

Nagyon nehéz. Amíg másnak van rágója és nekünk nincs, addig nagyon nehéz. Sokkal könnyebb becsületesnek lenni, ha nekünk van rágónk, és másnak nincs. Mégis meg kell próbálni. Meg kell próbálni becsületesnek lenni akkor is, ha nekünk nincs rágónk, más meg a szemünk előtt rágja.

#könyv
2012.11.15.

Hogyan neveljük a muskátlit?

Ehhez a nevelési feladathoz esetleg be lehet szerezni egy muskátlit. De nem fontos. Gyereket is sokkal könnyebb nevelni, ha nincs gyerekünk. - Nógrádi Gábor, a Hogyan neveljünk? című sikerkönyv szerzőjének írása.

#édesítőszer
2012.11.14.

Az orvosok szerint az édesítőszer segít a diabéteszeseknek

10-ből 9 orvos véli úgy, hogy az édesítőszerek jelentősen javítják a cukorbetegek vagy a fogyókúrázók életminőségét – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss, háziorvosok és szakorvosok körében végzett kutatásából.

#depresszió
2012.11.13.

A depresszióról és kialakulásának okairól

Korábban - hasonlóan az anorexiához - ezt sem tekintették igazi betegségnek. Jellemhibának, esetleg gyengeségnek gondolták. Ma már köztudott, hogy a depresszió valóban betegség, sokkal több mint egy kis levertség vagy panaszkodás.

#nemzetközi diák
2012.11.13.

Nemzetközi diákként Angliában - Hogyan kerülhetsz ide?

Minden körülbelül egy éve kezdődött, amikor kitaláltam, hogy Angliában szeretnék lakni. Semmiképpen sem szerettem volna a csereprogramos megoldást választani, így teljesen egyedül kezdtem el megszervezni ezt a kalandot. Tapasztalataim segíthetnek Neked, hogy Te is külföldön tanulhass, ha ez a célod.

#szexuális
2012.11.12.

Ne ess pánikba: Ha hiba csúszott a védekezésbe

Amikor már azt hiszed, nincs megoldás. (x) A szexuális együttlét a megfelelő védekezés mellett örömteli emlék is lehet, következménye nem feltétlenül a nem kívánt terhesség vagy abortusz. Az idén is útjára indul az elsősorban tinédzsereket megszólító „Ne ess pánikba” kampány, amely az abortuszok számának visszaszorítását, a védekezés jelentőségét tűzte ki célul.

#szex
2012.11.12.

Hogyan beszéljen gyermekével a szexről?

Halogatni lehet ugyan a beszélgetést a kamasz gyermekkel, de előbb vagy utóbb túl kell lenni rajta. Beszélni a szexről a tizenéves kamasz gyereknek? Hogyan, mikor és miről beszélgessen gyermekével? Összegyűjtöttünk 9 jó tanácsot, amely segíthet.

#pcos
2012.11.11.

PCOS és táplálkozás

Sajnos PCOS-em van, ezért hullik a hajam. Kifejezetten vékony vagyok, csak 44 kg és 165 cm. A diéta érdekelne, hogy mi az, amit egyáltalán nem szabad enni, és mi az, amiből csak keveset.

#szex
2012.11.07.

HIV-fertőzöttek: sokan nem is tudnak betegségükről

Egy felmérés szerint az USA-ban a 13 és 24 év közötti HIV-fertőzöttek mintegy fele nincs is tudatában annak, hogy vírushordozó. Az adatokat számszerűsítve a bizonyított fertőzés közel 48 ezer fiatalt érint. Emellett a kutatást végző orvosok szerint kb. 232 ezer olyan ember él az USA-ban, akinek fogalma sincs a szervezetében jelen lévő kórokozóról.