Hírek

#sport
2012.08.23.

A sportolóknak is kell az elismerés, a taps!

Madaras Ádám, világ- és Európa-bajnok öttusázó, párbajtőrvívó, sportkommunikációs szakember a KamaszPanasz Kreatív Pályázatának zsűri elnöke mesélt a saját gyerekkori sportélményeiről. Kisgyermekként elvitték úszni a szülei, mint nagyon sok srácot, Madaras Ádám azonban kissé unta a monoton medencés sportágat, ezért más irányba ment, igaz az úszás megmaradt, mint az öttusa egyik eleme.

#tanulás
2012.08.23.

Tanulás külföldön - Életre szóló élménnyel gazdagodhatsz

Mindig is arról álmodoztál, hogy menő helyeken sok érdekes embert ismersz meg, miközben egy, vagy akár két idegen nyelvet is tanulsz? Nem számít, hogy melyik országban élsz, elrepülhetsz Venezuelától kezdve Japánon át Ghánáig, mindenhova.

#húgyúti kövesség
2012.08.22.

A húgyúti kövesség kezelése

A húgyúti kőbetegség gyógykezelése a következő elemeket foglalja magában: fájdalomcsillapítás (görcsoldás), szintén fájdalomcsillapítási céllal illetve a súlyos szövődmények megelőzése céljából végzett vizeletelterelés, spontán kőürülést elősegítő lépések, kőoldás, kőeltávolítás.

#olimpikon
2012.08.22.

Álmok és elérhető célok az olimpikonok szemével

Kozák Danuta kicsi lányként is csodálta az olimpikonokat, Kökény Roland édesapja nyomdokain lett kajakos, aztán megérintette a szöuli olimpia csillogása, Gyurta Dániel pedig már a következő olimpiára gondol, persze meghatja az az egy hete tartó ünneplés, ami körülveszi. Mindenképpen megéri élsportolónak lenni – mondja Lőrincz Tamás birkózó.

#ital
2012.08.21.

Italháború: melyik a legegészségesebb és a legegészségtelenebb?

Van olyan ember a Földön, aki ne szeretné a hideg és ízletes dzsúszt? A színe vibráló, az íze mennyei, az összhatás pedig pontosan megfelel számodra. „De ne olyan gyorsan!” – figyelmeztetnek a dietetikusok. Amíg ugyanis a legjobb minőségű dzsúszok nagy mennyiségű vitamint juttatnak szervezetünkbe, addig a legrosszabb fajták aligha különbek egy pohár folyékony cukornál. A Kamaszpanasz most segít, hogy észrevedd a különbséget!

#iskolakezdés
2012.08.20.

Az iskolakezdés migrént okozhat?

A gyerekek több mint egyharmada szenved visszatérő fejfájásoktól, melyek havonta többször jelentkeznek. Ezek többsége tenziós fejfájás, mely nem jelentkezik szédüléssel és hányingerrel.

#nyár
2012.08.19.

Itthon nyaralni jó: Szeged

Paprika és Pick szalámi. Az ország harmadik legnagyobb városába idén is érdemes ellátogatni, nemcsak a remek múzeumok, és a fantasztikus hangulat, hanem a változatos programok és fesztiválok miatt is.

#tisza-völgy
2012.08.16.

Csak kalandos legyen a túra, ne veszélyes!

Egyre népszerűbb, és nem csupán a fiatalok körében, hogy a megszokott, medencés-napozós nyaralás helyett valami aktívabbat választanak kikapcsolódás gyanánt. Ha valaki a szabadban kerékpározással, kenuzással, futással, kalandpálya-teljesítéssel töltene el pár napot, akkor fogadja meg Hídvégi-Üstös Pál kalandtúra-vezető, és Monspart Sarolta volt tájfutó tanácsait!

#üdítő
2012.08.15.

Túl sok cukros üdítőt isznak a kamaszok

A cukrozott és szénsavas üdítők fogyasztása csökkenő tendenciát mutat, de a tinik jó része még mindig nem vesz tudomást a kockázatokról - állítja egy tanulmány.

#munka
2012.08.14.

A piszkos munkák szezonális allergiához vezethetnek

Életünkben vannak olyan munkák és helyzetek, amikor, ha időszakosan is, de tapasztaljuk a pollenek kellemetlen hatásait. Az alábbi tippjeink segítségével csökkentheted az allergének okozta irritációt.

#testsúly
2012.08.13.

A testsúly és a cukorbetegség kapcsolata

Nehéz úgy végiglapozni egy magazint, vagy szörfözni egy egészségügyi oldalon, hogy ne merülnének fel az ideális testsúllyal kapcsolatos kérdések. Az általános tanács: élj aktív életet, étkezz egészségesen, hogy kordában tartsd a testsúlyodat!