Hírek

#sport
2012.07.09.

Az élsportolók is izgulnak

Ki gondolná, hogy még egy élsportoló is izgul, mielőtt beugrik a medencébe? Hogy egy többszörös válogatott sztárfocista lába is remeg 11-es rúgás előtt? Úgy tűnik, hogy ezek a fiúk és lányok nemcsak felkészültek és erősek, hanem magabiztosak is, pedig valójában pont annyira izgulnak az Olimpián, mint te tesiórán, amikor kötélre kell mászni.

#nyár
2012.07.08.

Itthon nyaralni jó: Debrecen

Elérkezett a várva várt vakáció. Mindenki pakol, készülődik vagy esetleg még csak tervezi a nyári kiruccanást. Néhányan a horvát tengerparton, vagy a francia riviérán nyaralhatnak, de hova menjen az, aki marad itthon, Magyarországon? Nekik sem kell aggódni, mert rengeteg lehetőség és program várja az érdeklődőket az ország számos régiójában és városában.

#felvételi
2012.07.08.

Egyetem: hogyan éld túl?

Már önmagában az egyetem kérdése is eléggé összezavarhat, lehet, hogy egészen más városban van, mint ahol eddig éltél. Mindentől és mindenkitől távol leszel, amit és akit eddig ismertél, és rengeteget kell majd tanulnod. Összegyűjtöttük neked a legfontosabb dolgokat, amit meg kell tanulnod, még azelőtt, hogy elmennél az egyetemre. Így könnyebbé teheted a beilleszkedést és könnyebben szokhatsz hozzá az új helyzethez.

#kutya
2012.07.07.

Ha örökbe szeretnél fogadni egy cicát

Valódi szőrpamacsok hatalmas gombszemekkel és sok-sok szeretettel - cicák, akik szerető otthonra és gondoskodó gazdira várnak. Néhány napja a KamaszPanasz stábja egy cicaörökbefogadó napon forgatott.

#sport
2012.07.05.

Egy kis mozgás senkinek sem árt!

Idén szeptembertől bevezetik a mindennapos testnevelést az általános és középiskolákban. A cél a gyermekek jelenlegi rossz egészségi állapotának jelentős javulása. Mit szóltok hozzá?

#folyadék
2012.07.04.

Sikerrel zárult az országos HAPPY-hét

„Egészséges-e a kóla? Nem sok jót mondhatok róla…” – írja a Ványai Ambrus Általános Iskola ifjú költője, bizonyítva, hogy megértette a HAPPY-hét üzenetét: a víz a legjobb szomjoltó. Csakúgy, mint az a további 30 ezer diák, aki részt vett a már harmadik alkalommal megrendezett speciális egészséghéten.

#siket
2012.06.30.

Hogyan segíthet egy tanárnő a hallássérült fiataloknak?

Egy, a debreceni Siketek és Nagyothallók Intézetében dolgozó tanárnővel beszélgetett a KamaszPanasz stábja arról, hogy miért és hogyan kezdett el itt dolgozni, mik a munka nehézségei és hogyan lehet kezelni a hallássérült gyerekeket.

#nyár
2012.06.28.

Hogyan telnek a nyári szünet első napjai? Videó!

Végre van időnk meglátogatni a barátokat, strandra járni, sportolni, vagy utazni. Kinek mivel telnek a nyári szünet első napjai? - a KamaszPanasz szerkesztői erre voltak kíváncsiak. A válaszokat itt hallhatjátok.

#gyerek
2012.06.28.

Anabolikus szteroidok: gyermekét is veszélyeztetheti

Az anabolikus szteroidok szintetikus (mesterségesen előállított) vegyületek, melyek felépítésük és hatásuk alapján igen hasonlóak a férfi nemi hormonhoz, a tesztoszteronhoz. Eredeti felhasználásuk szerint gyógyászati célú készítmények, a vérszegénység (anémia) és a tesztoszteronhiány kezelésére fejlesztették ki. Nagyon fontos, hogy az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket csak orvos írhatja fel, és csak szigorú orvosi utasítás alapján használható.

#drog
2012.06.26.

Mondj nemet a drogokra!

Kedden volt a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem világnapja. Cikkünkkel segítséget nyújtunk mindazoknak, akik nemet szeretnének mondani a drogokra. Hogyan utasíthatod el, ha droggal kínálnának? Adunk 10 tippet!

#antioxidáns
2012.06.25.

Mindent az antioxidánsokról!

Lehet, kevesen tudják, de az oxidálás folyamata rengeteg betegséget okozhat. Ilyen például, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, vagy a kardiovaszkuláris (szív és érrendszeri) betegségek. Az agyunk különösen sebezhető pont ilyen szempontból. Az antioxidánsok azonban segíthetnek megóvni a testet azoktól a sejtektől, amelyek rákot és egyéb oxidációval járó betegségeket okozhatnak.

#nap
2012.06.24.

Hogyan napozzunk?

Annak ellenére, hogy sok helyen a napozás ártalmas hatásaira hívják fel a figyelmünket, nem kell, sőt, nem is szabad a napfürdőzés öröméről teljesen lemondanunk, igaz, a megfelelő óvintézkedéseket érdemes megtenni. Napozással kapcsolatos tanácsokat dr. Siklós Krisztina, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyásza ad.