Hírek

#vércukorszint
2012.05.03.

Magas vércukorszintet okoz a kevés alvás

A cukorbetegségben szenvedő tinédzsereknél a kevés alvás összefüggésbe hozható a nem megfelelő magatartással és a magas vércukorszint értékkel.

#szívmegállás
2012.05.02.

Hirtelen szívmegállásban meghalt Gyurta Dani ellenfele

Huszonhat éves korában meghalt Alexander Dale Oen, a norvég úszósport kiemelkedő alakja, aki Gyurta Dániel egyik legnagyobb vetélytársa is volt az utóbbi évek világversenyein. Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt mondta: több évtizedes pályafutása alatt egyszer sem találkozott még ilyesfajta tragédiával.

#szexuális bűnelkövetők
2012.05.01.

Szűz fiú mint internetes szexuális bűnelkövető?

Sajnos nem Jamie az egyetlen, aki a szülők oda nem figyelése miatt a pornó áldozatául esett. Egyre több fiatalnál okoz komoly szexuális zavarokat a pornó, és amíg a szülők nem tesznek valamit azért, hogy ezt megakadályozzák, addig ez a szám csak tovább fog nőni.

#fizika érettségi
2012.05.01.

Készülj a fizika érettségire!

Fizikából május 17-én tartják az írásbeli érettségi vizsgákat. A megmérettetés előtt érdemes letesztelned a tudásodat a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával.

#klímacsúcs
2012.04.30.

Hogyan lesz jobb a világ?

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem társadalmi összefogást igényel, ezért kerül immár negyedik alkalommal is megrendezésre a Magyarországi Klímacsúcs.

#kokainfüggők
2012.04.29.

Elbutulást okoz a kokain

Kétszer gyorsabban fogy a kokainfüggők szürkeállománya, mint amennyit az öregedéssel természetesen együtt járó agyszövet vesztés indokol - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.

#dohányzás
2012.04.29.

Dohányzás a fiatalkorúak börtönében

A 24 évnél fiatalabb korosztály 40 százaléka dohányzik. Arról nincs pontos adat, hogy a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében mi a helyzet, de abban minden szakember egyetért: a zárt térben többen, és valószínűleg többet nyúlnak dohánytermékekhez.

#nagyapám háza
2012.04.28.

„Nagyapám háza”

Ha azok közé tartozol, akik érdeklődést mutatnak a népi építészet iránt, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy egy régi épület helyreállítására, bátran jelentkezz erre a gyakorlati képzésre.

#napozás
2012.04.28.

A napozás előnyei és hátrányai

Nyárias meleget és rengeteg napsütést jósolnak a meteorológusok a hosszú hétvégére. Ideje hát feltöltetni a szervezetünk D-vitamin-készleteit, de mint minden mást, ezt sem érdemes túlzásba vinni.

#kémia érettségi
2012.04.28.

Ismered a kémia érettségi feladattípusait?

Ugyanarra a tudásra számtalan módon rákérdezhetnek. Fontos, hogy még a kémia érettségi vizsga előtt szerezz némi tapasztalatot a különböző feladattípusok megoldásában.

#csend
2012.04.27.

Voltál ma már csendben?

Csendeskabinok a köztereken, képzőművészek, motorosok és újságírók a kabinokban. A főváros tíz pontján csendeskabinokat állítanak fel, ahol mindenki kipróbálhatja, hogy milyen a valódi csend.

#hasfájás
2012.04.27.

Mi lehet a hasfájás hátterében?

A hasfájás okát gyakran nehéz meghatározni. Életkoronként eltérő lehet, mi okoz hasi fájdalmat. Sajnos a diagnózis felállítását az is nehezíti, hogy a kisebb és a súlyos hasi problémák is ugyanazon tünetekkel kezdődnek.