Hírek

#has
2012.04.19.

Lapul a has, tágulnak az erek

Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.

#önkéntesség
2012.04.19.

Önkéntes munka: miért jó?

Az önkénteskedés kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg, beleértve a tiédet is. Ha felkavarnak a hírek, amely épp egy környezeti katasztrófáról, vagy egyéb szörnyűségről szólnak, akkor az önkéntesség neked való!

#koffein
2012.04.18.

Koffein és mozgás: csökken a bőrrák kockázata

A nap ultraibolya-sugárzása által okozott rosszindulatú, daganatos elváltozások miatt sokan már nem is mernek napozni, vagy csak különféle óvintézkedések mellett. Amerikai kutatók állatkísérletei azt jelzik, hogy a rendszeres mozgással párosuló koffein fogyasztásával a bőrrák kockázata jelentősen csökkenthető.

#érettségi
2012.04.18.

Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!

Idén május 8-án kerül sor a matematika érettségire. Sokak számára ez az a tantárgy, amitől a leginkább félnek. A vizsga időpontja vészesen közeleg, ezért érdemes átgondolnod, hogy a maradék felkészülési idődben mivel foglalkozol.

#diák
2012.04.18.

Állástalan fiatalok: keressük a kiutat!

Diákból álláskereső. Sok fiatal néz szembe ezzel a problémával. Átlagosan 4-5 hónap alatt találnak munkát az álláskeresők, de mit tehetünk akkor, ha ezután sem alkalmaznak minket? Megpróbálunk segíteni.

#nyálenzim
2012.04.17.

Nyálenzim és vércukor

A legújabb kutatások szerint a nyálban lévő amiláz mennyisége jelentősen befolyásolja a vércukorszintet is, így a szervezet anyagcsere folyamatainak egyik meghatározó tényezője.

#környezetvédelem
2012.04.16.

Negyedik nap internet nélkül

Negyedik napját tölti internet nélkül Rebeka, aki hősiesen küzd önmaga és a megszokás ellen. A minap rádöbbent, hogy milyen nehéz lehet, ha egész nap egy szám motoszkál a fejében, ám azt nem hallgathatjuk meg.

#érettségi
2012.04.16.

Készülj velünk a magyar érettségire!

Már csak alig három hét van az érettségiig, ideje tesztelni a tudásod, hogy megtudd, hogyan boldogulsz az érettségi feladatokkal magyar nyelv és irodalomból. Itt megtalálod a tavalyi és a két évvel ezelőtti érettségi feladatokat, és azok megoldásait.

#kóla
2012.04.16.

Szénsavas, cukros üdítők: mennyire károsak valójában?

Egy új kutatás a szénsavas üdítőitalokat csatolta az egészségügyi kockázatokat jelentő élelmiszerek sorába. Ezek szerint le kellene állnod a szénsavas üdítőkkel Természetesen a magas cukortartalmú italkészítmények az okozói az elhízásnak - többek között. Az is jól dokumentált, hogy a cukrot tartalmazó üdítők fogyasztása cukorbetegséghez vezethet. A diétás változat vajon ugyanolyan rossz, mint a cukros?

#tetoválás
2012.04.16.

A tetoválás és a piercing

Nem kell különösebben sokáig vagy erősen odafigyelve keresgélnie ahhoz, hogy tetovált vagy piercinges embert lásson az utcán. Ezért nagy az esélye annak, hogy gyermeke is előbb-utóbb érdeklődést fog mutatni az önkifejezés eme formái iránt, ami lehet csak átmeneti fellángolás, vagy tartós szenvedély is.

#facebook
2012.04.16.

Facebook okosan: tanácsok a szakértőtől

Manapság a legtöbb ember el sem tudná képzelni a mindennapjait „fészbúkozás” nélkül. Egy lájk ide, egy komment oda, képfeltöltés és a többi. Te tudod, hogy a Facebook milyen információkat tárol rólad? Nem véletlenül intik óvatosságra az embert!

#üvegcsontúság
2012.04.15.

Egy üvegcsontú srác élete

„Az élet nem azért adatott meg, hogy azon siránkozzunk, milyen nehéz, milyen boldogtalanok vagyunk, hanem azért, hogy minden percét úgy éljük meg, hogy az olyan emberek számára, akik még nálunk is nehezebben élnek, példát mutassunk vele.” Ezek egy tatai fiatalember szavai. Nem egy hétköznapi srácról van szó. Norbert kerekesszékben tölti mindennapjait. Sportol, üveget fest, és közben nagyon örül annak, hogy igazi barátai vannak.

#csípés
2012.04.14.

Rovarcsípésre vizes borogatás?

A legtöbb esetben elegendő a rovarcsípést egyszerűen hidegvizes ruhával borogatni a különböző patikaszerek használata helyett - állapították meg korábbi tanulmányok adatainak elemzésével a Drug and Therapeutics Bulletin című szakfolyóirat kutatói.

#víz
2012.04.14.

Vízpróba az iskolákban

Külön csengő figyelmeztet a vízivásra, „vízbárokat” alakítanak ki egyes iskolákban, a tanulók pedig „Vízpróba” keretében, sportversenyeken mérhetik össze erejüket – ez csak néhány példa a számos érdekes program közül, mellyel a gyerekek figyelmét felhívják a vízfogyasztás előnyeire a HAPPy-hét keretében.

#szerencse
2012.04.13.

Péntek 13: háromszor egy évben

Szerencsére idén túl vagyunk már egy péntek 13-án, ma van a második, és lesz még egy július 13-án. Három péntek 13-a egy éven belül balszerencsét hoz, vagy csak ártalmatlan babonáról van szó?