Hírek

#szója
2012.04.12.

A szója barát vagy ellenség?

A szójáról hol jót, hol rosszat hallunk. Van, aki esküszik rá és van, aki ki nem állhatja és olyan is akad, aki azt sem tudja mikor és miben eszi meg a szóját. Mint mindenben a szójafogyasztásban is a mértékletesség a lényeg!

#sportnap
2012.04.11.

Sportnap a mozgássérült fiataloknak

Több mint 20 sportágat, köztük a kerekesszékes kosárlabdát vagy a lovaglást is kipróbálhatják az idei MERI Sportnap résztvevői április 14-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

#vese
2012.04.10.

Veséjét adta egy iPadért a tini

Öt embert állítottak bíróság elé Dél-Kínában abban az ügyben, amelynek sértettje az illegálisan kivett veséjéért kapott pénzen egy iPhone-t és egy iPad-et vásárolt még tavaly áprilisban - jelentette a kínai média szombaton.

#petefészekrák
2012.04.09.

Petefészekrák és testalkat összefügg?

A nagyobb testsúly növeli a petefészekrák előfordulásának valószínűségét, és a magasabb nőknek is némiképp nagyobb a kockázatuk - állapították meg tanulmányukban brit kutatók.

#zaj
2012.04.08.

A zaj az erdőnek is árt

A környezetszennyezés egyik formáját jelentő zaj az élővilág egészét zavarja, nem csupán az ember szenvedi meg a zajártalmakat, mint azt sokáig hitték. A növényekre ugyan másként hat a sok decibel, de közvetett módon rájuk nézve is káros.

#evészavar
2012.04.08.

Túlevés, és más súlyos étkezési zavarok

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudósítani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.

#kullancs
2012.04.06.

Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hogyan távolítsuk el a kullancsot? Mikor kell orvoshoz fordulnunk? Melyek a kullancseltávolítás során elkövetett leggyakoribb hibák? A kullancsok most a legaktívabbak, készüljünk fel ellenük!

#lopás
2012.04.05.

Ne hagyd őrizetlenül a cuccodat!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor meglopnak! Amikor az irataidat, a pénzedet, a kabátodat vagy éppen a cipődet már hiába keresed a strandon egy jó úszás után vagy a szórakozóhely ruhatárában indulás előtt.

#allergia
2012.04.04.

Allergia elleni tippek

Igen, a tavasz (hapci!) már itt van. Míg az újjászületés korszaka annyi sok szépséget hoz, madárfiókákat, nyuszikat, éledező természetet, több millió allergiától szenvedőnek szipogást, tüsszögést és zihálást jelent. Segítünk, hogy könnyebben átvészeld. Tudtad például, hogy készíthetsz allergiás tünetek elleni levest?

#kancsal
2012.04.03.

A kancsalság kezelése

Kedves szakértő! Kancsal vagyok már nagyon régóta, de nem műthetnek meg a korom miatt, pedig szinte kisgyermekkorom óta javító szemüveget viselek. Sajnos semmilyen változás nem történt. Kérem, segítsen! (Szilvi, 14)

#egyetem
2012.04.03.

Egyre többen puskáznak az egyetemeken

Angol egyetemisták tízezreit kapták puskázáson az egyetemi vizsgák, a zárthelyik és a házi dolgozatok esetében, a tendencia egyre csak nő.

#diéta
2012.04.02.

Miért átverés a divatdiéta?

Úgy tűnik, a suliban a legtöbb tizenéves szívesen beszél a legfrissebb fogyókúrákról és „divatdiétákról”. Ezek a „diétahóbortok” általában erősen korlátozzák a választásaidat az ételek terén; esetleg néhány speciális étel, tabletta vagy étrendkiegészítő fogyasztását igénylik, cserébe pedig gyors és könnyű fogyással kecsegtetnek. Csakhogy ezek a hóbortok gyorsan ki is mennek a divatból!

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.

Normális a péniszem?
#pénisz
2012.04.01.

Normális a péniszem?

Sok fiú felteszi magának ezt a kérdést – bár leginkább csendben, vagy netes fórumok anonimitásába burkolózva. Azonban tévhitekből és hiedelmekből még mindig rengeteg van az egyre több felvilágosítás ellenére is. Számoljunk le ezekkel végleg!