Hírek

#melanoma
2012.03.22.

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető– állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.

#barnulás
2012.03.20.

12 étel az egészségesen barna bőrért

Szeretnél napbarnított bőrt, de nem akarsz napozni? Vagy nincs is nap? Esetleg hallottál már a nap és a szolárium káros hatásairól? Az, hogy mit eszünk – és nem csak az, hogy mennyit! – fontos az egészséges megjelenés szempontjából. Egy egyszerű, tudatos út a szupermarketbe, különösen a zöldség-gyümölcs részlegre drasztikus változásokhoz segíthet.

#lustaság
2012.03.19.

A lustaság betegséghez vezet

Remélve, hogy többet megtudnak a renyheség betegségkeltő hatásáról, a Missouri Egyetem kutatói nemrég rábeszéltek egy csapat egészséges, aktív fiatal embert, hogy kevesebbet mozogjon.

#pénisz
2012.03.18.

Túl kicsi a péniszem

Üdvözlöm! 15 múltam novemberben, és a péniszem csak 11-12 cm. Nagyon kicsinek érzem, és elég sok kellemetlenséget is okoz. Emellett sajnos az átmérője is csak 3-3,5 cm, az óvszer se marad meg túl stabilan rajta.

#matek
2012.03.17.

Így szerezhetsz ötöst a matek érettségin

Már csak másfél hónapotok van a matekérettségiig, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést. Hogy könnyebb legyen a dolgotok, az eduline és a matekmindenkinek.hu idén ismét elindítja közös érettségi-előkészítő sorozatát.

Pénisznövelés súlyokkal?
#pénisz
2012.03.17.

Pénisznövelés súlyokkal?

Az ötlet elsőre is borzalmasan hangzik, és lehet, hogy azt még nem is tudod, hogy a fájdalmon kívül milyen visszafordíthatatlan károkat okozhat! Ha jót akarsz magadnak, felejtsd el ezt a módszert!

#őssejt
2012.03.16.

Mik azok az őssejtek?

Olyan sejtek birtokában vagyunk, amelyek szinte mindent "tudnak", mindenre "kiképezhetők" és felhasználhatók - fantasztikus, új lehetőségeket nyitnak a modern orvoslásban. Sokan így könyvelik el az őssejtek tulajdonságait és szerepüket. Bár van igazság a megállapításban korántsem ilyen egyszerű a még sok tévedést, homályt és félreértést tartalmazó őssejttéma.

#alvás
2012.03.16.

Ki mint veti ágyát... – Az alvás világnapja

Az alvás kiemelkedően fontos része mindennapjainknak, mégis egyre rosszabbul alszunk. Erre hívja fel a figyelmet minden évben az aktuális üzenetet kiemelve a World Association of Sleep Medicine, idéntől a nemzetközi szervezet partnereként a hazai alváskultúrában végzett tevékenységét elismerve a World Sleep Day Hungary is.

#társ
2012.03.16.

A társak erejéről: hogyan hatnak rád?

„Most” - suttogta Réka. „Gyorsan, amíg az őr nem figyel ide!” Ezután Vera dobogó szívvel finoman nekidőlt az őrizetlenül hagyott sminkes polcnak és becsúsztatott két rúzst a táskájába. Vera szomorúnak és kitaszítottnak érezte magát, miután követte társai utasításait. Végül mindketten kijutottak a boltból, de Vera mégis pánikba esett.

#nem kívánt terhesség
2012.03.15.

Segítsen tini gyerekének elkerülni a nem kívánt terhességet!

A tini (nem kívánt) terhességek számának alakulásában 1991-2005 között jelentős visszaesés volt érezhető, most azonban újra emelkedő tendenciát mutatnak a statisztikák. Egy felmérés szerint a tini terhességek mértékének növekedése 4%-os mértékű volt 2005-2006 között, ami aggodalomra adhat okot az egészségügyi szakértők és a szülők számára, valamint a lehetséges okok felderítésére készteti az egészségügyet.

#szénhidrát
2012.03.15.

6 szénhidrát, ami segít karcsúnak maradni

Szénhidrátok... csupa rosszat hallunk róluk. Ha meg éppen diétára adtuk a fejünket, akkor pláne! Tudtad-e, hogy az olyan étrendek, amelyek teljesen tiltják a szénhidrátbevitelt, akár többet árthatnak, mint amennyit használnak? Ugyanis az agyunknak és a testünknek létfontosságú ez a tápanyagtípus, csak így tud a szervezetünk megfelelően működni.

#szív
2012.03.14.

Az autózás és tévénézés növeli az infarktus kockázatát

Sokan úgy vélik, hogy a szívroham gyakorisága döntően az örökletes tényezőktől, a bőrszíntől vagy a földrajzi környezettől függ, ám egy világméretű vizsgálat tanúsága szerint az előbbieknél nagyobb szerepe van az ülő életmódnak. Nemzetközi kutatócsoport 52 országban gyűjtött adatait az European Heart Journal februári száma közölte.

#rossz bánásmód
2012.03.14.

Rosszul bánnak veled?

Nehéz elfogadni, hogy valaki nem bánik veled jól. Lehet, hogy azt gondolod, „nem is olyan rossz a helyzet”, mivel néha kedvesek, és jó velük lenni.

#március 15.
2012.03.14.

Március 15.: Petőfi a Facebookon?

Petőfi Sándor, Jókai Mór, Vasvári Pál, Táncsics Mihály. Mit jelentenek számodra ezek a nevek? Pusztán csak utcanevek vagy a tanulmányaidban felbukkanó kötelezők? Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb szereplőiről, mai szóhasználatban főhőseiről van szó. Apropó, mit csináltok a hosszú hétvégén?

#diéta
2012.03.13.

A hatásos diéta ismérvei

A fogyás különösen jól jövedelmező üzletág a diétás módszereket kitalálóknak és a hozzájuk kapcsolódó termékeket, eszközöket gyártóknak, valamint forgalmazóiknak. A télikabátok eltűnésével, és a súlyfelesleget is megmutató ruhadarabok előkerülésével új diétás elhatározások születnek – ha már újévi fogadalomként nem működtek…