Hírek

#stuxnet
2012.01.13.

Top 10 dolog, amit a suliban is taníthatnának (4. rész)

Mi az a Stuxnet? A diákoknak tanulniuk kellene a cyber háború történetéről. A cyber háború a hálózat politikai célú hekkelését jelenti kémkedés és szabotázs céljából. Nagy szervezeteket hoztak létre a cyber támadások tanulmányozására. És hallottál-e már a holocéni fajok pusztulásáról?

#fehérje
2012.01.12.

Fehérjével üzen a testnek a mozgás

Egerek izomsejtjeiben azonosítottak egy fehérjét, amely hírvivőként hozzájárul a testmozgás előnyös hatásaihoz - idézte amerikai kutatók eredményét a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

#seprűvéna
2012.01.11.

A seprűvéna nemcsak szépséghiba, hanem betegség is

Kozmetikai rendellenességként könyvelik el sokan, ha combjukon, lábszárukon elszíneződött hajszálerek, úgynevezett seprűvénák jelennek meg, vagy duzzanatokat, megvastagodott ereket észlelnek. Pedig egészen másról van szó, vénás betegségről, amelynek - ha időben nem kezdik el orvosolni - súlyos következményei lehetnek.

#számítógép
2012.01.10.

A számítógépes játék megváltoztatja az agyat

A rendszeresen számítógépes játékokat űzők agya eltér azokétól, akik nem a monitor előtt szoktak kikapcsolódni. A tinik körében végzett kutatás szerint az agy függőségekért felelős része kiterjedtebb a sokat játszók körében.

#gina
2012.01.09.

GHB miatt került kórházba három fiatal

A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.

#elsősegély
2012.01.09.

Tanulj meg életet menteni!

Hazánkban a legtöbb fiatalkorú baleset miatt veszti életét. Évente mintegy 200 iskoláskorú gyermeket veszítünk el és említett korosztály (6-19 év) kórházi ellátásának a száma meghaladja a 15 ezret évente.

#homoszexualitás
2012.01.08.

Meleg vagyok, de heteróvá akarják nevelni a párom

Kedves Szakértő! Én egy 16 éves, átlagos fiú, azzal a különbséggel, hogy meleg. Novemberben megismertem egy szintén 15 fiút, aki ugyanolyan átlagos fiú, nem látszik rajta semmi, amiből kiderülne, hogy meleg.

#boksz
2012.01.08.

A boksz árt a tiniknek?

Az agykárosodás és az egyéb komoly fizikai sérülés kockázata túl veszélyessé teszik ezt a sportot - állítja egy kanadai gyermekorvos-csoport. A felhívásban arra ösztönözik kollégáikat, hogy tartsák távol a fiatalokat a boksz világától.

#pénisz
2012.01.07.

Amikor mások pénisze nagyobbnak tűnik...

Teljesen természetes, hogy ebben az életkorban foglalkoztat az intim méreted. Ilyenkor gyakran megesik, hogy mindenki másé nagyobbnak tűnik, s ez aggodalommal tölthet el. Vajon tényleg a méret a lényeg?

#egyetem
2012.01.06.

Hányan tanulhatnak tovább állami pénzen 2012-ben?

Az állam 2012-ben összesen 33 ezer 927 a felsőoktatásba belépő új hallgatónak, köztük felsőfokú szakképzésre, alapképzésre valamint egységes, osztatlan képzésre felvett diáknak biztosít ingyenes képzést. A kormány szerdai döntéséről szóló tájékoztató szerint 15 ezer 550 hallgató kaphat részleges, 50 százalékos támogatást a képzési költséghez.

#család
2012.01.05.

A hagyományos családmodell segít a tanulásban

A hagyományos családmodellben felnövő fiúgyerekek nagyobb valószínűséggel teljesítenek jól az iskolában és kerülik el a felfüggesztést, mint az egyedülálló anyák által nevelt társaik - derült ki egy amerikai tanulmányból.