Hírek

#csokoládé
2011.12.13.

A csokoládé iránti vágy csökkentése

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor megkívánunk egy kocka csokit, amiért az egész lakást fel tudjuk forgatni. Néha belefér egy kis nasi, ám nem engedhetünk mindig a kísértésnek. De akkor mit tehetünk?

#tévé
2011.12.09.

Még mindig a televízió az uralkodó médium a gyermekeknél

Még mindig a televízió az uralkodó médium a 8-14 évesek körében, de az internetezés szorosan követi a televíziózást - számolt be a KID.COMM kutatási projekt eredményeiről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának egyik tagja egy műhelybeszélgetésen.

#fogamzásgátló
2011.12.08.

Sima fogamzásgátló sürgősségiként?

Tisztelt doktornő! Azt szeretném megtudni, hogy az egyébként normálisan, naponta szedhető fogamzásgátló tablettából egyszerre többet beszedve ugyanaz a hatás érhető el, mint az esemény utáni tablettával?

#internet
2011.12.08.

Közösségi oldalakon zaklatják tanáraikat a diákok

Azokban a családokban, ahol "házirend" szabályaihoz kötik az internet használatát, kisebb arányban érik negatív tapasztalatok a gyermekeket a világháló használatakor - derült ki a Symantec számítástechnikai biztonsági vállalat szerdán bemutatott legújabb tanulmányából.

#homoszexuális
2011.12.08.

Homoszexualitás: élmények, külsőségek, álmok

Korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy a szexuális vágyak legalább annyira irányulhatnak az ellenkező nem, mint az azonos nem felé. Egy bizonyos szexuális hajlammal születünk, melynek egyik véglete a heteroszexualitás, a másik pedig a homoszexuális irányultság, a kettő között biszexualitásról beszélhetünk.

#HPV
2011.12.06.

A HPV a fiúkra is veszélyes!

A férfiakat is ugyanúgy veszélyezteti a humán papillomavírus, mint a nőket! A pénisz, a végbélnyílás, a fej és a nyak körül kialakult rákos megbetegedések egyaránt származhatnak ezen kórokozó valamelyik fajtájától.

#hús
2011.12.06.

A vegetáriánus étrendről tudományosan

Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. A növényi ételekben kulcsfontosságú tápanyagok csak kis mennyiségben fordulnak elő vagy nincsenek, illetve nem szívódnak fel a bélből - hívja fel a figyelmet az Európai Táplálékinformációs Tanács folyóirata, a Food Today, amely áttekinti a kérdés táplálkozástudományi szempontjait.

#felvételi
2011.12.04.

A gazdasági képzések rangsora

A Felvi 2012-es gazdasági egyetemek és főiskolák rangsorában mind a hallgatói, mind az oktatói kiválóság alapján a Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen, a gazdálkodástudományi kar (BCE-GTK) – megtartva tavalyi eredményét – a hallgatói, míg a közgazdaságtudományi kar az oktatói listán utasította maga mögé a többi gazdasági képzést - tette közzé az eduline.hu portál csütörtökön.

#alvás
2011.12.04.

Új betegség: SMS-ezés alvás közben

Az orvosok szerint egyre több ember fizeti meg az árát az állandó kommunikációs készenlétnek, azaz az örökös telefonhasználatnak és -figyelésnek egy újfajta rendellenességgel, melyet „alvó SMS-ezés” néven emlegetnek.

#dohányzás
2011.12.03.

A nehéz leszokás genetikai okai

Egypetéjű és kétpetéjű ikerpárok dohányzásról való leszokását elemezve arra a következtetésre jutottak amerikai kutatók, hogy genetikai okok is közrejátszanak abban, mennyire sikeres valakinél a leszokás - számolt be az eredményekről a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

#az év honlapja
2011.12.02.

A KamaszPanasz Az Év Honlapja

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett „Az Év Honlapja” pályázat idén immáron tizedik alkalommal került megrendezésre. A KamaszPanasz győzött egészségügy kategóriában!