Hírek

#szerelem
2011.07.21.

A szerelem elvakít?

A szerelem vak, így szól a mondás. Annyira megbolondít a szerelem, hogy figyelmen kívül hagyod a valóságot? „Csak egy hívás a kedvesemtől, és máris elfelejtem minden szörnyű tettét. Ez olyan, mintha a rabja lennék, el akarom hagyni, de ez nagyon nehéz, mert azt akarom, hogy szeressen.”

#felvételi
2011.07.21.

Mi dönti el a felvételi ponthatárokat?

A felsőoktatási felvételi eljárásban a ponthatárokat az országos államilag támogatott hallgatói létszámkeret, az adott intézmény kapacitása, valamint maguk a jelentkezők is befolyásolják választásaikkal és megszerzett pontszámaikkal.

#internet
2011.07.20.

Internetes zaklatás és egészségügyi problémák

A csúfolódás és sértegetés már nem csupán az iskolaudvarokra korlátozódik. A digitális zaklatás, akár telefonon, közösségi oldalakon, vagy e-mailen keresztül történik, egyre gyakoribbá válik a gyerekek és a tinédzserek körében.

#hamburgeradó
2011.07.19.

Hamburgeradó? Miért?

Bizonyos élelmiszerek csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem rendelkeznek a szervezet számára hasznosítható tápanyagforrással, sőt nagymértékű fogyasztásuk számos betegség kialakulásához vezethet.

#extrém sport
2011.07.18.

Extrém sportok minden szinten

Mi jut eszedbe először, ha azt hallod: extrém sport? Fejesugrás egy meredek szikláról? Száguldozás a hegyoldalon? Nézzünk hát szét az extrém sportok világában! Milyen hatással van az emberi testre ez a fajta igénybevétel és mi ennek a haszna?

#limfóma
2011.07.18.

Gyermekkori húgy-ivarszervi daganatok

A gyermekkorban ritkán alakul ki rosszindulatú daganat, a gyermekkori daganatok döntő többsége leukémia, ezt követi a limfóma, a központi idegrendszeri tumorok, a szimpatikus idegrendszer tumorai, a veserákok, a csontok rosszindulatú daganatai, a retinoblasztóma, illetve egyéb daganattípusok.

#facebook
2011.07.15.

A Facebook-hatás: jó vagy rossz az egészségednek?

A Facebookot összefüggésbe lehet hozni a depresszióval egyes kutatások szerint, míg mások arról számolnak be, hogy a közösségi oldalnak akár jótékony hatása is lehet az egészségre. Így mielőtt ismét lájkolnál, bökdösnél vagy jelölgetnél, olvasd el ezt a cikket!

#diákmunka
2011.07.14.

Munkaötletek tinédzsereknek

A jelenlegi gazdasági helyzet következtében sok fiatal nem képes „hagyományos” nyári munkát találni a helyi kiskereskedésekben. Nyugalom, még rengeteg módja van annak, hogy egy kamasz valahogy egy kis pénzt keressen.

#fesztivál
2011.07.14.

Hogyan éljük túl életünk első fesztiválját?

Egy végigdolgozott év után, amikor minden nap korán kellett kelned a suli miatt, itt az ideje, hogy kicsit magadra is gondolj, és bulizz végre. Az alábbi cikk egy nélkülözhetetlen útmutató ahhoz, hogy túléld életed első fesztiválját. (Tapasztaltabbaknak is érdekes lehet...)

#google
2011.07.14.

Google, a szextanácsadó

A tizenévesek többsége inkább a Google-höz fordul segítségért a szexuális problémák terén, ahelyett, hogy megkérdezne egy olyan személyt, aki idősebb és tapasztaltabb. Jól van ez így?

#üdítő
2011.07.13.

Mi játszódik le a testedben, amikor szénsavas üdítőt iszol?

A szénsavas üdítők szerepelnek azon a listán, melyek az öt legrosszabb ételt és italt tartalmazzák. Fél liter kóla annyit tesz, mintha 16 kávéskanálnyi cukros, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot vennél magadhoz. Ez pedig az ajánlott napi maximum cukorbevitel háromszorosa.

#gipsz
2011.07.12.

Lekerült a gipsz, hogyan tovább?

Lehet, hogy el szeretnél kezdeni valamilyen váltogatott mozgásokból álló feladatokat, közben persze kis szüneteket beiktatva, pihentetve a végtagodat. Figyelj oda rá, hogy ne terheld túl!