Hírek

#baktérium
2011.05.27.

A háztartásban előforduló kórokozók

Egy tanulmány szerint a konyhában több kórokozó lehet, mint a fürdőszobában. Olyan helyeken bújnak meg, ahol a legkevésbé számítanak rájuk.

#facebook
2011.05.27.

Facebook-szappanopera a szakításból

Az internet ma már életünk szinte minden részén jelen van. A vásárlástól, az üzletig, a kommunikáción át a személyes kapcsolatokig. Az internet azonban nem mindig ennyire szép és jó. Megváltoztatta a fiataloknál és az idősebbeknél is egyaránt a kapcsolatok mivoltát, az ismerkedés és a szakítás módját is egyaránt.

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.

#középfülgyulladás
2011.05.25.

A középfülgyulladás kezelése

A belső fülben létrejövő gyulladás gyakori jelenség fiataloknál, de felnőtteknél sem árt, ha odafigyelnek erre a betegségre. A gyulladás fájdalommal, pirossággal, duzzadással jár, nyugtalanságot és tompa hallást eredményez, melyek akadályozzák a fejlődést és a normális életet.

#blog
2011.05.24.

Háttérbe szorult a blogolás

A bolgolás kezdi elveszteni vonzerejét a tinik és a fiatal felnőttek körében, de a csökkenés úgy tűnik, kapcsolatban áll az olyan „mikroblogolási” felületek népszerűbbé válásával, mint a Twitter, és a Facebbook, amik azok a helyek, ahol manapság a tinik a videóikat, fotóikat, valamint a véleményüket, újdonságokat megosztják egymással.

#mps
2011.05.22.

Mi okozza az izomfájdalmat?

A myofascialis fájdalom szindróma (MPS) egy divatos, modern elnevezés, melynek jelentése egyszerűen csak annyi, hogy izomfájdalom. Arra utal, hogy a fájdalom és a gyulladás a test lágy szöveteiben található meg.

#twitter
2011.05.21.

Twitteren a tinik magánélete?

A szülők aggódnak, de sajnos lassan meg kell érteniük a Twitter természetét. A fiatalok ma már itt, a virtuális térben élik magánéletük nagy részét. Veszélyes? Vagy csak újabb médiafogás?

#távkapcsolat
2011.05.21.

Messziről jött szerelem

Adott egy fiú meg egy lány, akik találkoznak, megtetszenek egymásnak, egymásba szeretnek, és minden stimmel(ne), csak ott van közöttük több száz, vagy akár több ezer kilométer...

#tv
2011.05.21.

Kamaszok a kütyük fogságában

Imádsz tévézni, videójátékozni, esetleg sms-ezni? Nem túl könnyű távol tartani magunkat ezektől az elektronikai eszközöktől – ráadásul ha még tinédzser is vagy, akkor egyszerűen lehetetlen. Egy átlagos kamasz napi szinten 7, heti szinten pedig több, mint 50 órát tölt televízió, számítógép vagy telefon társaságában.

#drog
2011.05.20.

Kábítószer-használat: növekszik a tinik körében

Az én gyerekem aztán nem! Ő csak kipróbálta. Csak néha szív el egy füves cigit. – Ilyen és ehhez hasonló kifogásokat keresnek a kábítószerező fiatalok szülei, leginkább önmaguk ámítására. Egy nemrégiben született tanulmány rávilágít a részletekre.

#cukorbeteg
2011.05.19.

Légy ura a cukorbetegségnek!

Most biztosan azt kérdezed magadtól: Miért pont én? Nos, együtt élni a cukorbetegséggel nem könnyű. És ez sajnos minden helyzetben igaz. Akkor is, ha csak éppen most diagnosztizáltak vele, és akkor is, ha már évek óta ezzel a betegséggel élsz.