Hírek

#mozgás
2011.04.20.

Testmozgás tizenéveseknek

Szükséged van testmozgásra, hogy megtartsd az egészséged. De mi történik akkor, ha figyelmen kívül hagyod a testmozgás fontosságát, s még nyáron is a számítógép előtt ülsz, és játszol a barátaiddal?

#alkotmány
2011.04.20.

Érinti-e a kamaszokat az új alkotmány?

A parlament hétfőn elfogadta Magyarország új alaptörvényét, amely várhatóan jövőre lép életbe. Oké, hogy ettől hangos a média, de vajon tudod-e, milyen változásokkal kell majd szembenézned a mindennapokban?

#koffein
2011.04.18.

Koffeinfüggő lehetsz-e a génjeid miatt?

A DNS befolyásolhatja az emberek koffeinfogyasztását. Egy friss tanulmány szerint a DNS valószínűsíthetően befolyásolja, hogy egyesek mennyi koffeintartalmú ételt és italt fogyasztanak különböző forrásokból (kávé, tea, kóla és csokoládé).

#tini sport
2011.04.18.

Hogyan válhat egy tini sportlegendává?

„Szeretném megtudni, hogy mennyi fehérjére van szükségem. 14 éves, 172 centi magas, 51 kg vagyok, az iskolában focizom és súlyt emelek. Szeretnék egy kis súlyt magamra szedni és izmot növelni.

#nyaralás
2011.04.17.

Trópusi betegségek, védőoltások nyaralás előtt

Még a világ leglátványosabb helyei is kórságok otthonául szolgálnak. Sárgaláz, malária, gyermekbénulás csaphat le a gyanútlan turistára. Ellene csak úgy lehet védekezni, hogy jóval az utazás előtt tájékozódsz az úti cél felől.

#kapcsolat
2011.04.17.

Ha a szüleid utálják a párod

Találtál egy csodálatos barátnőt vagy barátot. A dolgok nagyszerűen mennek. Szárnyalsz a boldogságtól. Süt a nap, csiripelnek a madarak, szép az élet. Bemutatod a szüleidnek. A szüleid ki nem állhatják.

#marihuána
2011.04.16.

Megéri? A marihuána hererákot okozhat!

A hererák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés a fiatal férfiak körében, csak Nagy-Britanniában évente 2000 új esetet regisztrálnak. A megbetegedések aránya Európában és Észak-Amerikában jelentősen nagyobb, mint a világ többi részén, és folyamatos növekedést mutat.

#depresszió
2011.04.16.

Elvárások a depresszió kezelése során

Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.

#randi
2011.04.16.

Randi vagy nem randi?

Elég nehéz eldönteni, hogy most igazából randira hívtak minket, vagy csak szimpatikusak vagyunk a másiknak. Hogyan lehet ezt eldönteni? Mitől lesz jó egy randi?

#só
2011.04.15.

Sótartók, avagy a nagy nátriummeglepetés

Becsmérelhetjük a sót, de a nátrium fontos szerepet játszik a szervezetünkben. Ez alapvető a folyadékegyensúlyhoz, az izomerőhöz és az idegfunkciókhoz. De a legtöbben túlsózunk mindent. Az irányelvek azt mondják, hogy 2300 milligramm nátriumot kell bevinni naponta - amely kb. egy teáskanálnyi asztali só mennyiségének felel meg.

#vodkás tampon
2011.04.15.

Az alkoholba áztatott tampon komoly veszélyekkel járhat

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki egy újabb, a tinik körében terjedő, és egyre népszerűbb, de veszélyes alkoholfogyasztási módszerről. Vodkába áztatott tampont használtak egyes tinik a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében. Komoly egészségügyi veszélyeket rejt magában a módszer!

#napfény
2011.04.14.

Veszélyesek-e a fényvédő termékek?

Nemrégiben felröppentek bizonyos hírek a fényvédő termékek biztonságáról. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.

#szüzesség
2011.04.14.

Amit a szüzességről tudnod kell

Amikor serdülőkorba lépsz, találkozol egy új szóval: „szüzesség”. De lehet, hogy nem világos neked, hogy mit is jelent ez pontosan. Azt, hogy „szűz”, gyakran használjuk arra az illetőre, aki még nem létesített senkivel szexuális kapcsolatot. Valójában nincs egyetlen, egyértelmű meghatározás arra, hogy mi is a szüzesség.

#túlsúly
2011.04.13.

Az egészségtelen étkezés növeli a szívproblémák kockázatát

A túlsúlyos tinédzsereknek nincs elég friss élelmiszer, tejtermék, vagy rost az étrendjükben és sokkal nagyobb a valószínűsége, mint a normál súlyú kamaszok körében, hogy szív- vagy más egészségügyi problémájuk lesz – jelezték a legújabb kutatások.