Hírek

#őszülés
2011.01.01.

Megőszülhetünk a félelemtől?

Az irodalom, a költészet és még egy maroknyi orvosi folyóirat ejtett már szót a haj megőszülésének jelenségéről, melyet ijedtség (sokk, gyász vagy stressz) váltott ki.

#zuhanyzás
2010.12.29.

Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással?

Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.

#rák
2010.12.29.

Amikor te vagy a rákos beteg

Elég nagy az esély arra, hogy ismersz valakit, aki rákos volt - például egy idősebb rokon vagy valaki egy barátod családjában. Olykor azonban a rák tiniket is érint, és amikor az érintett személy Te vagy, a szó egészen más értelmet nyer - valamit, ami egyszerre személyes és ijesztő.

#fogyókúra
2010.12.26.

Az 5 legőrültebb fogyókúrás módszer

Számtalan fogyókúrás módszer létezik a karcsú alak elnyerésére, ám az alábbi, őrült módszerek kipróbálását semmiképpen nem ajánljuk, ha egészséges szeretnél maradni!

#dohányzás
2010.12.25.

Miért dohányoznak a nők?

Míg a férfiak egy plusz inger élménye miatt gyújtanak rá, a nők számára a cigaretta a stressz, az idegesség vagy az elhízás ellen hatásosnak gondolt eszköz.

#recept
2010.12.25.

Hókifli lisztérzékenyeknek

Ahelyett, hogy ajándékok után rohangálsz, lepd meg szeretteidet valami igazán szívhez szóló, személyes ajándékkal - mondjuk sütivel! A hókifli nem csak azért kiváló erre a célra, mert sokáig eláll, hanem mert sokféle töltelékkel elkészíthető és nagyon finom!

#körülmetélés
2010.12.23.

Mindent a körülmetélésről

A körülmetélés egyes kultúrákban vallási előírások miatt és szerint történik. A vallási okok miatt végzett körülmetélés higiéniai okokra vezethető vissza, hiszen a Közel-Keleten az állandó hőség miatt eleve hajlamosabbak voltak a férfiak a fertőzésre.

#düh
2010.12.20.

Mit tehetsz a düh ellen?

Az érzelmeink, mint a testünk is, átmehet néhány őrült és furcsa változáson a kamaszkor alatt. Ennek normális hozzátartozója az, hogy időről időre dühös leszel. Mindenki tapasztal hangulatváltozásokat a tinédzser évei alatt, és ezek az érzelmek annyira erősek lehetnek, hogy meglepetésként is érhetnek.

#facebook
2010.12.19.

Facebook-függőség - Asztmarohamot is okozhat

Egyes tanulmányok szerint a Facebook sok modern problémáért okolható, mint például: megrövidült koncentrációs idő, félszavakban történő beszéd alkalmazásának megugrása, mely bosszantó tud lenni, valamint a magánéletről alkotott képünk megváltozását okozza.

#narancs
2010.12.18.

Narancs pálinka

Nem csak a hazai gyümölcsök alkalmasak arra, hogy pálinkát főzzünk belőlük.

#téli szünet
2010.12.18.

Szünidei tanácsok: sportolj, ápold a kapcsolataidat

A karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Lehet, hogy eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet, de idén legyen másképp! Ne rohanjanak el melletted a napok!