Hírek

#mobiltelefon
2010.10.07.

A mobiltelefon okozhat csontritkulást?

"Azt hallottam, hogy ha a mobiltelefont a nadrágzsebünkben tartjuk, akkor az idővel okozhat combcsont ritkulást. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e belőle valami igaz, vagy csak valami felfújt pletyka?" A szakértő válaszol.

#stressz
2010.10.07.

Sétával enyhítheted az iskolai feszültséget

Az iskolába sétálás segíthet csökkenteni a napi stresszt, egy új kutatás eredményei szerint. A kutatásban a gyalogos diákoknak jobb szívműködése és vérnyomása volt a tesztek során.

#szex
2010.10.06.

Miért nem élvezed az együttlétet?

Mielőtt továbbolvasnál, győződj meg róla, hogy rendben van-e számodra az, hogy egyszerűen nincs kedved hozzá, és hogy elhatározd, hogy amíg ez érvényes, nem is szeretkezel. Ha nem kedveled a szexet, az lehet teljesen indokolt. Nem kötelező szeretni.

#fogyás
2010.10.06.

Zsírégetés padlógázzal

A zsírégetést megcélzók számára jó hír, hogy a széles körben elterjedt vélekedés – miszerint a szervezet zsírégető folyamatai csak az edzés első harminc perce után indulnak be – óriási tévedés! Szervezetünk már kis fizikai igénybevétel esetén is mozgósítja zsírraktárait, amennyiben szükséges.

#randi
2010.10.05.

Randizás a szabadban

A legújabb kutatások szerint a jó egészségnek örvendő, jó kondícióban lévő nők akár 5 vagy 6 évvel tovább élhetnek szexuális életet, mint punnyadó társaik. A férfiakról nem is beszélve. Akik nem a sörhas növesztésben versenyeznek a TV előtt, hét évvel is meghosszabbíthatják szexuális életüket.

#Smartphone
2010.10.05.

Smartphone függő lettél? Tudd meg, mit kezdhetsz vele!

Az, hogy valóban függőséget okoz-e a Smartphone, jelenleg még nem bizonyított. Azt azonban látjuk, hogy ezek a majdnem minden- (de legalábbis sokat) tudó szerkezetek használók millióit hódították már meg, akik nem restek előkapni készüléküket a buszon, tanácsteremben, de még a hálószobában sem. A kérdés az, meddig tudjuk csupán kihasználni a technika előnyeit, és mikor kezdődik a Smartphone függőség szintje, az állandó online lét átka.

#nátha
2010.10.05.

A fülgyulladás és kezelése

Az őszi-téli időszakban a közösségbe kerülő gyermekek gyakran panaszkodnak fülfájásra. A fülgyulladással kapcsolatban dr. Csányi Mártát, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész orvosát kérdeztük.

#szerelem
2010.10.04.

Expasi kontra tanárom - Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

"Összejöttem újra a volt pasimmal, és amikor a buszmegállóban elbúcsúztunk, akkor pont jött a tanárom, aki nagyon tetszett (vagyis még mindig tetszik, de próbálok kiszeretni belőle), és amikor a buszon köszöntem neki, még a kabátját is megfogtam, hogy figyeljen, akkor sem köszönt vissza. Lehet köze ahhoz, hogy van barátom?" A szakértő válaszol.

#állatvédelem
2010.10.04.

Védd az állatokat!

A Földünkről napról napra tűnnek el újabb és újabb állatfajok az ember tevékenységeinek hibájából, pedig egykor mind része voltak a Földnek. Az állatok pusztulásáért elsősorban az ember terjeszkedése által okozott károk felelősek.

#szex
2010.10.03.

Azt mondja, csak akkor szeretem igazán, ha lefekszem vele

Még szűz vagy, de van egy fiú akivel tényleg komolyan gondolod, és már régóta együtt vagytok. Ő azért aggódik, hogy nem is szereted igazán, ha ennyi idő után sem vagy hajlandó lefeküdni vele. Te azért aggódsz, mert tisztában vagy a kockázatokkal, és még az sem nyugtatna meg, ha védekeznétek. Nem akarsz teherbe esni, mert már megtervezted a jövődet. De szeretnéd, ha ebben a jövőképben Ő is benne lenne.

#sajtmártás
2010.10.03.

Sajtmártás lisztérzékenyeknek

Nagyon sokféle húshoz, halhoz, zöldséghez és tésztához adhatunk sajtmártást. Fogyaszthatják lisztérzékenyek és csontritkulásosok is. Lássuk a receptjét!

#szépségápolás
2010.10.02.

Szépségápolás természetesen, mint a régi időkben

Évszázados szépségápolási trükkökkel is nagyszerű hatást lehet elérni, nem kell feltétlenül méregdrága kozmetikumokra, szolárium és kondi-bérletre költeni, hogy szép és fitt legyél: így még spórolhatsz is.

#nő
2010.10.02.

A nők nehezebben viselik a stresszt

Egyesek jobban, mások kevésbé veszik észre a stresszt, ám ennek mértéke nem csak egyénenként, hanem nemenként is változik: a philadelphiai Children’s Hospital kutatói azt állítják – patkányokon elvégzett kísérleteik alapján –, hogy a nők agya jóval érzékenyebben reagál a stresszhormonok termelődésére, mint a férfiaké.

#pulykamell
2010.10.02.

Lecsós pulykamell lisztérzékenyeknek

Ha száraznak találod a natúr pulykamellet, nyugodtan készítsd levesebbre. Finomabb lesz, és könnyeben "csúszik" majd. Kínáld lisztérzékeny barátaidat és családtagjaidat is nyugodt szívvel.