linzer
#Receptek

Linzerkarika laktózérzékenyeknek

2010.08.08.
0 perces olvasási idő

A nagymama tuti receptje. Szinte nincs olyan, aki ne ismerné, és ne kedvelné a linzerkarikát. Egyszerű, de nagyszerű. Receptünket laktóz- és lisztérzékenyek is bátran kipróbálhatják!

Hozzávalók:

  • 22 dkg gluténmentes liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Hogyan készítsük el?

A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük néhány órát (lehet egy éjszakát is), majd hidegen kinyújtjuk és kiszúrjuk. 200°C-on világos színűre sütjük.

Megtöltjük lekvárral, s meghintjük porcukorral.

Másnapra beszívja a lekvárt és finom puha lesz.

Nehézség: könnyű

Jó étágyat kívánunk!