Hírek

#randi
2010.09.27.

Mit mondjak neki az első randin?

"Találkozóm lesz egy lánnyal, és félek, hogy nem tudunk majd miről beszélgetni. Milyen témákról beszélgessek vele?" A szakértő válaszol.

#kövérség
2010.09.27.

Az emberek kétharmada kövérnek érzi magát

Az egyik ausztriai egészségügyi portál és a Bécsi Városi Biztosító közös kutatása a résztvevők fogyással kapcsolatos terveiről és saját testsúlyukról alkotott képet vizsgálta, és emellett kiterjedt a diétákkal kapcsolatos addigi tapasztalatokra is.

#Szexuális vonzalom
2010.09.26.

Hogyan alakul ki a szexuális vonzalom?

A szexuális vonzalom a normális pszichoszexuális fejlődés része. Testi-lelki vágy arra, hogy a másikkal minél közelebbi kapcsolatba kerüljünk.

#szójabab
2010.09.26.

Szója ételek és egészség

Mi is az a szója? Valószínűleg már hallottál a szójáról és azokról az állításokról, hogy segít megelőzni különböző betegségeket, például rákot vagy szívbetegségeket. Szóval mi is a szója története?

#sztrapacska
2010.09.26.

Sztrapacska lisztérzékenyeknek

Északi szomszédaink nemzeti eledele a sztrapacska. Vajon csak a szlovákoknak ízlik ez az egyszerű étel? Kóstoltasd meg lisztérzékeny és hízni vágyó ismerőseiddel, barátaiddal, családtagjaiddal is.

#köhögés
2010.09.25.

A köhögés súlyos betegség jele is lehet

A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása. A köhögés tünet, hátterében igen nagyszámú betegség állhat. Írásunkban most a kevésbé ismert kiváltó okok bemutatására vállalkozunk, dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász segítségével.

#szíroham
2010.09.23.

A gyerekek is kaphatnak szívrohamot?

Nemcsak a felnőtteket, az idős emberek veszélyezteti ez a gyakori sérülés, sajnos a gyerekek sincsenek biztonságban. Bár tény és való, hogy a kisgyermekeknél és a kamaszoknál, a szívroham kockázata elég kicsi, mégis nemrég egyetlen környékről 9 gyermek-szívrohamról számoltak be mindössze egyetlen hónap alatt.

#erőedzés
2010.09.23.

Erőedzés - Tizenéveseknek is ajánlott?

Az erőedzés a kiegyensúlyozott edzésterv alapvető részét képezi. Ide tartoznak az aerobik gyakorlatok és a nyújtó gyakorlatok. A rendszeres aerobikos gyakorlatok (mint a futás vagy kerékpározás) hatására az izmok hatékonyabban használják föl az oxigént, és erősítik a szívet és a tüdőt. Amikor súlyokkal végzel erőedzést, akkor az izmaiddal dolgozol a többlet kilók ellen (ezt hívják ellenállásnak). Ez erősíti és növeli a test izomtömeg mennyiségét azáltal, hogy keményebben dolgoztatja az izmaidat a szokásosnál.

#alvás
2010.09.22.

A kevés alvás elhízáshoz vezethet

Egy amerikai kutatás nemrégiben kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik hétköznapokon kevesebb, mint 8 órát alszanak, sokkal több zsíros ételt fogyasztanak, mint azok, akik 8 óránál többet alszanak.

#internet
2010.09.21.

Netezz biztonságosan!

Hogyan is élhetnék internet nélkül? Hogy tartanánk így a kapcsolatot a legtöbb barátunkkal? Hogy kérnénk el a házit, hogy keresnénk rá akár egy szép helyre, a legfrissebb hírekre, vagy bármilyen információra.