Hírek

#makaróni
2010.07.25.

Makaróni olaszos módon cukorbetegeknek és gomorfekélyeseknek

Saluto da Italia - avagy Üdvözlet Olaszországból! Ha olasz ételekről van szó, akkor a tészta és a paradicsom elengedhetetlen kelléke a főztünknek. Ezúttal sem lesz ez másképp! Fogyaszthatják cukorbetegek és gyomorfekélyben szenvedők is.

#szerelem
2010.07.24.

Miért ráz le a barátom?

A barátomat már 1 hónapja nem láttam. Csak msn-en beszélünk. Pedig nem is lakik messze. Többször mondtam neki, hogy találkozzunk, de ő mindig valami kifogást talált. Most azt találta ki, hogy ideges, és azért nem. Több ilyen nem hihető dumája volt, és ez már engem nagyon zavar. Talán én vagyok nagyon nyomulós?

#szerelem
2010.07.23.

Szerelem harmónia nélkül

Kedves szakértő! Lehetséges, hogy egyszerre szeretek valakit és ugyanakkor nem jövök ki vele? Ha igen, hogyan lehet túljutni a nehézségeken és hogyan lehet egy egészséges párkapcsolatot építeni? Egyikünk se akar szakítani, de jelenleg mégis ez a megoldás lenne a legjobb. Kérem, segítsen!

#nyári szünet
2010.07.23.

Elhíznak a gyerekek nyáron?

A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket. Ráadásul a rendszeres testnevelésórák és edzések hiánya is okozhat náluk súlygyarapodást, így érdemes ebben az időszakban is nagyobb hangsúlyt fektetni az egészségükre. – tájékoztat dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője.

#szerelem
2010.07.22.

Maradjak a barátommal vagy lépjek túl rajta?

Kedves Szakértő! A barátom és én lassan 3 év járunk. Két éve élünk együtt. Én nem csak lelkiekben, de anyagilag is támogatom már a kapcsolatunk kezdete óta, ugyanis neki nincs állandó munkája. Az együtt töltött idő nagy részében jól érezzük magunkat, és most már talán munkahelye is lesz, ugyanis a kilátások bíztatóak. Azonban, van egy barátom – aki ismeretlen a barátom számára, ugyanis szerinte nincs lány-fiú barátság – aki vonzó számomra, és volt is egy rövidke érzelmi kötődésünk is egymáshoz (de nem volt szex). Bár tudom, hogy nem akarok ettől a fiútól semmit, mégis azóta nem vagyok képes orgazmust elérni a barátommal, anélkül, hogy a barátommal átélt dolgokra gondolnék.

#nyári munka
2010.07.22.

Nyári munka: fontos a jó megjelenés

Nyári munkán gondolkozol? A mostani nyáron ez bizony egyike a legfontosabb kérdéseknek. Pontosabban nem is ez, hanem az, hogy hogyan tudunk megfelelő nyári munkát találni. Ugyanis jelenleg a gazdasági válság miatt nagyon nehéz bármiféle állást is találni a felnőtteknek is, nem hogy még a diákoknak.

#szex
2010.07.21.

Nem tudom eldönteni, melyik nemhez vonzódom igazából

"16 éves fiú vagyok, és nem tudom eldönteni, hogy melyik nemhez vonzódom. Lehet, hogy meleg vagyok, de lehet, hogy nem. Inkább a fiúk érdekelnek, a lányok kevésbé, sőt nem is nagyon. Tudnának ebben segíteni?" A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#étvágy
2010.07.21.

Étvágycsökkentés - Ha megvisel a diéta

Tedd lakat alá a vágyódásodat ezekkel a stratégiákkal, hogy elkerüld a korgó gyomrot. Csökkentsd a kalóriákat, és ledobod a kilókat. Egyszerűnek tűnik, nem igaz?

#aquapark
2010.07.21.

Ha kihajózol - Biztonságban a vízi járműveken

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#menstruáció
2010.07.20.

Menstruációs mesék

A menstruáció megjelenésével válik érvényessé a belépőjegy abba a misztériumba, ami az örökléssel, a genetikával, a folytonossággal, a körkörösséggel mesél a szerelemről, a családi életről, a szexről. Nemi értelemben menthetetlenül az lesz az emberből, ami.

#iskola
2010.07.19.

Jamie Oliver: Mit egyen a gyerek az iskolában?

Az angol Ofsted (egy, az iskolákat ellenőrző független intézmény) beszámolója szerint a szülőket irritálja az iskolaigazgatók azon viselkedése, amikor az egészséges étkeztetés zászlaja alatt megszabják, hogy a gyerek mit vihet magával és mit nem az iskolai tízóraira.

#szex
2010.07.18.

Még több gyakori tévhit a szexről

A hiedelmek mindig nagyon veszélyesek, különösen, ha nem tudunk különbséget tenni a hit és a valóság között. Folytatjuk cikksorozatunkat, amelyben a tinik leggyakrabban feltett kérdéseit szedtük össze a szexről.

#zene
2010.07.18.

Jelent valamit, ha valamilyen zenét szeretek? - A szakértő válaszol

14 éves fiú vagyok. Nagyon sokan furcsa szemmel nézik, hogy szinte semmilyen zenét nem szeretek. A heavy metal a kedvencem és a komoly zene (Bach, Beethoven, Mozart). És egész nap, vagyis napi 8-9 órán át hallgatok ilyen zenét. Ez azóta van, mióta vége lett a szerelmi kapcsolatomnak.

#recept
2010.07.18.

Csokis kalács hízni vágyóknak

Nem éppen a diéta lett előtérbe helyezve, de néha igenis nem árt kicsit kényeztetni magunkat! Főleg ha ilyen finomságról van szó, mint a kalács. S ha még csokis is...