Hírek

#bébiszitter
2010.07.17.

Bébiszitter leszek: Irány az ágy!

Szeretnék inni egy kis vizet! Csak még egy mesét, kérlek! Ez a pizsama túl kicsi, fel kell vennem egy másikat! Tipikus mondatok, melyek alvásidő előtt hangzanak el! Hát igen, a lefektetés nem csak abból áll, hogy berakjuk a gyereket az ágyba.

#SMS
2010.07.16.

SMS – törvények egy párkapcsolatban

Szeretnénk egy kicsit segíteni, hiszen sokan nem biztosak abban, hogy mit tehetnek és mit nem egy párkapcsolat alatt SMS-ezés közben. Egy neves kapcsolat-szakértő tippjei segítségével sokat javíthatsz az SMS-ezési szokásidon.

#idegen test
2010.07.16.

Amire gyerekfelügyeletkor vigyázni kell - lenyelt tárgyak veszélyei

Lehet idegentest az orrban, garatban, a gyomor-bélrendszerben, a légutakban, a fülben és a nemi szervekben. A gyermekek sok csodára képesek, de ez nem csak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében. Ha kistesóra vigyázol, vagy gyerekcsőszködésre adtad a fejed, íme néhány jó tanács!

#nevetés
2010.07.16.

A mosolygás erősíti az immunrendszert

Negyven éve ismert, hogy egy jóízű nevetés enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit – ahogyan azt egy Norman Cousins nevű kutató megfigyelte. Ez a kutatás folytatódott a ’80-as években is, amikor dr. Lee S. Berk leírta, hogy a nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét és serkenti a védő hatású immunsejtek termelődését.

#internetes zaklatás
2010.07.15.

Az internetes zaklatók és az áldozatok

Egy nemrégiben elkészített tanulmány mindenre kiterjedően vizsgálta meg az internetes zaklatás előzményeit, gyakoriságait, okait és következményeit. A vizsgálatokat kiterjesztették az áldozatok és a zaklatók fizikai és emocionális karakterisztikájának felállítására is. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy megvizsgálták az elkövetők és az áldozatok mentális állapotát is, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az elkövetők nagy része valamilyen pszichés problémával küzd.

#függőség
2010.07.15.

Ha számítógépfüggő a gyerek

"Tisztelt Doktornő! Van egy ismerősöm, 12 éves, és egy számítógépes játék rabja lett. Biztosan függő (beteg), nagyon megváltozott a személyisége. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel tudnék segíteni és változtatni a helyzeten? Agresszív ha a számítógépéhez közeledem, nekiesik a szüleinek, ha kikapcsolják a gépét." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#bébiszitter
2010.07.15.

Bébiszitter leszek: Fürdésidő

A fürdésidő rengeteg mókával jár, de ugyanakkor rengeteg olyan dolog van, amire figyelnünk kell, ha a gyerekek fürdésnek indulnak. Pontosan ezért le kell fektetnünk az aranyszabályt még az elején. Csak akkor fürdesd meg a kicsiket, ha a szülők meg kérnek rá és te is tudod, hogy pontosan mikor, mit kell tenned.

#MP3
2010.07.14.

Mit csinál az MP3 lejátszód a hallásoddal?

Ha úgy gondolod, hogy a hangos zene hallgatása semmilyen károsodással nem jár, akkor tévedsz. Ha azt hiszed, hogy bírod még a strapát és bírni is fogod addig, amíg nem gondolod úgy, hogy az olvasás csendesebb nyugodtabb elfoglaltság, akkor is tévedsz. Sajnos a hallási problémák a mai modern lejátszók miatt sokkal hamarabb is jelentkezhetnek, mint a nyugdíjas kor.

#barátnő
2010.07.13.

Megéri féltékenykedni a partner exkedvesére?

Aggódsz, hogy a barátnőd lehet, hogy még mindig az exét szereti, akivel elvesztette a szüzességét? Még akkor is, ha azt mondja, hogy már nem érez iránta semmit? Vajon igaz az, hogy a nőknek örökre megmaradnak az érzéseik az iránt, aki elvette a szüzességüket?

#PCOS
2010.07.12.

Policisztás ovárium szindróma: PCOS

A PCOS jelentése policisztás ovárium szindróma. Bár az elnevezés csupán a petefészek (ovárium) betegségére utal, mégis számos egyéb eltérés is áll hátterében, melyek szerteágazó tüneteket produkálnak. A betegség előfordulása gyakori, de a betegek számát csak becsülni lehet. Megközelítőleg a nők 5-10 százaléka lehet érintett.

#lábgomba
2010.07.11.

Bőrbetegségek a lábon

A láb anatómiai és bőrgyógyászati szempontból szorosan kapcsolódik a kézhez, ezért számos bőrbetegség a kézen és a lábon egyidejűleg jelentkezik, mint például pikkelysömör, ekcéma.

#környezetvédelem
2010.07.11.

Építs várat WC-papírból!

Minden háztartásban akad papírtörlő és toalettpapír guriga. Sokan nem tudják ezt, hová dobhatják ki szelektíven. Bizony ha nincs a házban, vagy a környéken papírgyűjtő kuka, megy a kommunális gyűjtőbe.